Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-17, 19:34
35.5C problem z ekranem (kalibracja)
Autor Wiadomość
maksiu55 
Waypoint


Wiek: 64
Dołączył: 30 Kwi 2008
Posty: 152
Skąd: slaskie
Wysłany: 2012-04-10, 11:23   

Nic nie daje zadnych zmian!!Probowalem juz chyba z "milion" razy i nic .Mam Tylko ten niefortunny bialy ekran z krzyzykiem bez OK
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2012-04-10, 12:23   

Usuwania wpisów w MSDS też próbowałeś?
Jeśli faktycznie
Cytat:
Nic nie daje zadnych zmian
pozostaje serwis
_________________

 
 
maksiu55 
Waypoint


Wiek: 64
Dołączył: 30 Kwi 2008
Posty: 152
Skąd: slaskie
Wysłany: 2012-04-10, 12:32   

ten MSDS to za madre dla mnie Czarna Magia
 
 
 
maksiu55 
Waypoint


Wiek: 64
Dołączył: 30 Kwi 2008
Posty: 152
Skąd: slaskie
Wysłany: 2013-03-16, 23:49   Problem z Larkiem 35.5C

Witam Szukam oprogramowania do tego larka.Problem polega na tym ze po wlaczeniu jest bialy ekran z krzyzykiem i mimo ciaglej kalibracji ekranu ciagle jest to samo to znaczy nie da rady skalibrowac! Przeczytalem na forum ze Lark 35.5 C i 35.0 to niby to samo mam tez dzialajacego w pelni Larka 35.0 moje pytanie czy jezeli otworze oba w programie Centrum obslugo urzadzen mobilnych i np skopiuje pliki z 35.0 i wkleje do 35.5 c to cos pomoze ?Trudno tak wysylac do serwisu.tym bardziej ze na tym forum jest cale mnustwo fachowcow ktorzy maja navigacje w malym paluszku i moze pomoga dzieki za info
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2013-03-17, 00:11   

1. Dołączyłem do istniejącego wątku - regulamin,p.4
2. Spróbuj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 14a
3. Skopiuj tylko plik zapisów kalibracji - jest w ukrytym folderze MSDS
4. Po 5 krzyżyku czekasz na OK, czy klikasz po raz 6 gdziekolwiek?

P.S. Od kwietnia nie dałeś rady naprawić (Twój poprzedni wpis w tym wątku)?
P.S. 2 Awarii sprzętowej (np. uszkodzone sektory pamięci Flash) są nie do naprawienia programowo - to może tylko serwis
_________________

 
 
maksiu55 
Waypoint


Wiek: 64
Dołączył: 30 Kwi 2008
Posty: 152
Skąd: slaskie
Wysłany: 2013-03-17, 01:22   

Wiem Masz racje ale tak jak pisalem dla mnie to magia mimo to dzieki ze sie zainteresowales
nie ma piaty krzyzyk i OK bez przerwy jest krzyzyk i jak zaznaczasz go to o dziwo wskakuje w/g kolejnosci tzn tak jakbys prawidlowo kalibrowal ekran jedyny mankament to brak tego OK
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2013-03-17, 09:18   

To po 5 kliknij od razu po raz szósty, nie czekając na OK

jeśli nie pomoże - po kolei sposoby ze wskazanego watku
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
maksiu55 
Waypoint


Wiek: 64
Dołączył: 30 Kwi 2008
Posty: 152
Skąd: slaskie
Wysłany: 2013-03-17, 12:44   

czytalem ten watek robilem a przynajmniej probowale robic jak tam pisali ale nic mimo przytrzymania przycisku menu i kalibracji nie pokazuje sie znacznik OK i nie mozna skalibrowac jest tam w podanym watku duzo linkow podanych przez osoby majace podobne problemy ale niestety nie dzialaja. Wiekszosc osob korzysta z TotalComandera z jakims pluingiem ja szykalem tego pluinga ale bez rezultatu poza tym choc mam komp.od wielu lat jeszcze nie korzystalem z tego programu i prawde mowiac nie mam pojecia jak z niego korzsytac U mnie po podlaczeniu larka otwiera sie z rozpedu jakies centrum obslugi urzadzen mobilnych i tam w opcji przegladaj pliki jest niby zawartosc larka ale wszystkie ikony sa puste. Jedynie Windows cos tam ma ale tez po zaznaczeniu poszczegulnych ikon sa one puste.W watku pisze ze na Nand Flesh jest jaki katalog MSDS u mnie go nie ma przynajmniej w tym programie j.w. Caly problem polega na braku znacznika OK podczas kalibracji i tak juz od czasu jak go dostalem tzn od Kwietnia mimo ciaglego zaznaczania krzyzykow brak OK.Chyba pozostaje smietnik
 
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 770
Wysłany: 2013-03-17, 12:58   

maksiu55 napisał/a:
Caly problem polega na braku znacznika OK podczas kalibracji i tak juz od czasu jak go dostalem tzn od Kwietnia mimo ciaglego zaznaczania krzyzykow brak OK.Chyba pozostaje smietnik

U mnie podczas kalibracji (wprawdzie to nie lark, ale procedura kalibracji być może podobna) trzeba kliknąć na 5 krzyżyków zaczynając od środka a potem po wszystkich rogach po czym wyskakuje komunikat żeby kliknąć ekran w dowolnym miejscu prze upływem 20 sekund od ostatniego kliknięcia i kalibracja zostanie zapisana, nie ma "kliku" OK, może u ciebie jest podobnie.
 
 
maksiu55 
Waypoint


Wiek: 64
Dołączył: 30 Kwi 2008
Posty: 152
Skąd: slaskie
Wysłany: 2013-03-17, 13:15   

Niestety w Larku jest ten niefortunny znaczek OK ktory u mnie poszedl chyba na dziewczynki!
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2013-03-17, 13:17   

A próbowałeś kilkać nie czekając na OK?
W wielu Larkach go nie ma - niezależnie co piszą w instrukcji
_________________

 
 
maksiu55 
Waypoint


Wiek: 64
Dołączył: 30 Kwi 2008
Posty: 152
Skąd: slaskie
Wysłany: 2013-03-17, 14:02   

wszystkiego probowalem ale mam 2 larki co prawda 35.0 i 35.5C i na obu bylo OK
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2013-03-17, 14:12   

maksiu55 napisał/a:
wszystkiego probowalem

Tego też?
Cytat:
2. Spróbuj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 14a
3. Skopiuj tylko plik zapisów kalibracji - jest w ukrytym folderze MSDS
_________________

 
 
maksiu55 
Waypoint


Wiek: 64
Dołączył: 30 Kwi 2008
Posty: 152
Skąd: slaskie
Wysłany: 2013-03-18, 12:54   

Mam pytanie dot navi?.Czym to otworzyc aby dostac sie do tych slawetnych plikow MSDS mam win 7 a na nim nie dziala actiwe Sync i po podlaczeniu do kompa larka otwiera sie jak juz pisalem w Centrum obslugi urxzadzen mobilnych tem jest przxegladaj pliki po zaznaczeniu NandFlash otwiera sie plik i sa tam jakies pliczki ale nie ma tego o ktorym mowimy.wczoraj sciagnolem Total Comandera zaainstalowalem i po otwarciu navi ma dokladnie to samo co w tym programie j.w.wiem pisali o jakims pluingu ale jak szukalem na forum nie znalazlem.Sam plikkalibracji moglbym skopiowac z mojego Larka 35.0 ale i tak nie moge go otworzyc .
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2013-03-18, 13:14   

Po pierwsze - ma być TCMD z odpowiednią wtyczką
Po drugie - wszystko masz w http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.23
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11