My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
TomTom GO 500 Europa
TomTom GO 500 Europa
796.00 PLN
SmartGPS SG720 MapaMap Polska
SmartGPS SG720 MapaMap Polska
178.95 PLN
Navroad AURO 2S AutoMapa Polska
Navroad AURO 2S AutoMapa
429.00 PLN
VORDON 7 HD Europa
VORDON 7 HD Europa
319.00 PLN
Garmin Nuvi 42 LM Europa
Garmin Nuvi 42 LM Europa
299.00 PLN
Garmin Nuvi 2595 LMT Europa
Garmin Nuvi 2595 LMT Europa
615.00 PLN
Mio Spirit 680 Europa
Mio Spirit 680 Europa
399.00 PLN
Garmin Nuvi 2597 LMT Europa
Garmin Nuvi 2597 LMT Europa
729.00 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 50.1 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 238 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8138
Wysłany: 2013-04-16, 06:56   

AutoMapie zdarza sie zacinac na wszystkim. Dużo zależy od konfiguracji. http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=23215
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
biuro74
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Wrz 2010
Posty: 10
Wysłany: 2013-05-11, 18:14   Jaka najnowsza Automapa EU (UK) ?

Witam,

Nie bylo mnie tutaj sporo czasu, a chcialbym zaktualizowac mape w "odblokowanym" Larku 50.1 - w chwili obecnej jest to Automapa 6.5 z mapa UK (moze Europy, nie pamietam dokladnie).

Pytanie brzmi - jaka jest najnowsza, dzialajaca bez problemu z WinCE 6.0 AM z mapami zawierajacymi UK ?
A moze jakies inne oprogramowanie, chodzace bez zwiech i innych denerwujacych problemow, latwo dajace sie zainstalowac ?

Dzieki za podpowiedzi
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 137 razy
Wiek: 22
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 3791
Skąd: Wawa

Wysłany: 2013-05-11, 18:19   

biuro74 napisał/a:
Pytanie brzmi - jaka jest najnowsza, dzialajaca bez problemu z WinCE 6.0 AM z mapami zawierajacymi UK ?
AM 6.13 :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=402020#402020
Instrukcja :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=340486#340486
_________________
Gość Nie obchodzi mnie, co o mnie myślisz. Chyba, że uważasz, że jestem super... W takim przypadku masz rację ;-)
>--------------------------------------------------------------------------------<
Kliknij tu
 
 
 
biuro74
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Wrz 2010
Posty: 10
Wysłany: 2013-05-11, 18:26   

Dzieki za szybka odpowiedz, jednakze chodzilo mi o koniunkcje wersji oraz - moze nawet co wazniejsze - bezawaryjnosci (w miare, oczywiscie, mam 6.5 nie bez powodu = to ostatnia wersja wspierana przez AM, jesli chodzi o Larki). Bety odpadaja.
Uzupelnie moze, ze zalezy mi na wpisach osob, ktore juz testowaly - w praktyce, oczywiscie. Dla przykladu powiem, ze 6.5 chodzi mi calkowicie dobrze, zawiesila sie tylko 2 razy, z czego raz w Londynie, gdzie bylo pelno uliczek, generalnie duze zageszczenie, a drugi raz przez przypadek, wlasnie dzis ja naprawilem usuwajac kilka plikow ;-) Niemniej doskwiera mi brak aktualnych map, nie mowie juz o tym, ze sam mieszkam w szczerym polu - przynajmniej w/g AM.
 
 
adijos93 
GPS instruktor
AM EU LEGAL


Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 770
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2013-05-12, 22:52   

6.11 modyfikowana działa fajnie na moim larku 50.3
_________________
Zapraszam na mój fanpage o Wiedźminie:
Fanpage Wiedźmin
 
 
 
scrabypl
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Wrz 2009
Posty: 12
Wysłany: 2013-07-15, 20:35   Lark 50.1 CE 6.0 AM 6.12 i 6.14 - zamula

Powitał.
Dostałem dziś tą nawi do ogarnięcia.
Wrzucam sobie instalkę AM w podanych w temacie wersjach na pamięć nawigacji / kartę sd, potem ustawiam ścieżkę nawigacji, włączam, jest ok.
Złapie sygnał - zacznie sie zamulanie. Takie jak by był potrzebny jedynie reset.
Próbowałem już te dwie wersji AM - obie sprawdzane na innych nawigacjach, próbowałem również odblokowywać nawigację poprzez zabicie pmp, uruchomienie expolorera a potem pmp zmodyfikowanego.
Ciągle to samo.
Dopowiem tylko, że synchronizację mam wyłączoną w AM.
Jakieś pomysły?
//chyba wszystkie tematy już przeczytałem więc linkowanie jest nie opłacalne.
_________________
Taki sobie prosty blog z krótkimi informacjami.
http://bloguj.vipserv.org/
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 137 razy
Wiek: 22
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 3791
Skąd: Wawa

Wysłany: 2013-07-15, 21:01   

scrabypl napisał/a:
chyba wszystkie tematy już przeczytałem
Przeczytaj jeszcze raz temat , do którego przeniosłam Twój post.
Regulamin punkt 3 i 4.
_________________
Gość Nie obchodzi mnie, co o mnie myślisz. Chyba, że uważasz, że jestem super... W takim przypadku masz rację ;-)
>--------------------------------------------------------------------------------<
Kliknij tu
 
 
 
scrabypl
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Wrz 2009
Posty: 12
Wysłany: 2013-07-15, 22:46   

Przeczytałem.
Nawet się pokusiłem, żeby wgrać MapaMap najnowsze.
To samo - po złapaniu sygnału GPS muli niemiłosiernie.
//Dobra. Potwierdzone. Na każdym programie tak muli. Nawet jak włączę gps status z domyślnego panelu to po wyszukaniu satelitów takie coś się zaczyna.
Czyli coś z odbiornikiem?
_________________
Taki sobie prosty blog z krótkimi informacjami.
http://bloguj.vipserv.org/
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 62
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1325
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2013-07-18, 22:25   

scrabypl napisał/a:
Na każdym programie tak muli.
Na żadnym nie muli. Mam tego Larka i mam AM i inne programy, ale instalowane na karcie a nie w pamięci wewnętrznej.

Zacznij od tego, czy na wbudowanym programie (LarkMap? MapaMap?) odbiornik GPS działa normalnie. Jeśli tak - zapewne popełniasz błędy w konfiguracji AM (np. zły port COM, baudrate itd). Jeśli muli także na oryginalnym oprogramowaniu - reklamacja.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
scrabypl
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Wrz 2009
Posty: 12
Wysłany: 2013-07-28, 10:15   

Odpisuję po czasie - tak, w programie wgranym fabrycznie też tak mulił. //Niestety, navi już poszło do klienta z powrotem.
_________________
Taki sobie prosty blog z krótkimi informacjami.
http://bloguj.vipserv.org/
 
 
kukis88
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Paź 2013
Posty: 7
Wysłany: 2013-10-06, 13:59   

Witam! Czy ktoś się orientuje czy jest jeszcze wsparcie techniczne dla tego modelu? Na oficjalnej stronie nie ma żadnych odnośników. Chciałbym zrobić aktualizację oprogramowania ale chyba już nie da rady?

Pozdrawiam!
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 238 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8138
Wysłany: 2013-10-06, 14:46   

kukis88 napisał/a:
Chciałbym zrobić aktualizację oprogramowania
Które masz na myśli? Wewnętrzny soft larka, czy program nawigacyjny?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kukis88
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Paź 2013
Posty: 7
Wysłany: 2013-10-06, 15:52   

Właściwie to oba navi długo była nie używana.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 137 razy
Wiek: 22
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 3791
Skąd: Wawa

Wysłany: 2013-10-06, 15:55   

kukis88
Na początek proponuję uaktualnić program nawigacyjny.
_________________
Gość Nie obchodzi mnie, co o mnie myślisz. Chyba, że uważasz, że jestem super... W takim przypadku masz rację ;-)
>--------------------------------------------------------------------------------<
Kliknij tu
 
 
 
kukis88
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Paź 2013
Posty: 7
Wysłany: 2013-10-06, 16:01   

Ok, kiedyś aktualizowałem larka model bodajże 35 czy jakoś tak przez program z ich oficjalnej strony. Z tego co widziałem dużo się tam pozmieniało a mojego obecnego modelu 50.1 tam nie widzę. Gdzie uderzyć po najnowszy soft do tego sprzętu?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 12