Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 20:53
Modecom i transmiter fm
Autor Wiadomość
pawlik1972_2010
azymut


Dołączył: 11 Kwi 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-04-11, 11:04   problem z transmiterem fm w modecom mx2 hd

Witam. Niedawno zakupiłem nawigację modecom mx2hd.Ponieważ automapa była nieaktualna sciągnąłem aktualną i teraz kiedy włączam transmiter fm nawigacja przełącza się na starą wersję i pojawia się komunikat że jest ona nieobsługiwalna (przestaje działac nawigacja).Bardzo prosiłbym o pomoc . Moż miał ktos podobny kłopocik
 
 
mietek440 
Navi Expert


Pomógł: 6 razy
Wiek: 46
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 260
Wysłany: 2013-04-11, 19:00   

usuń wszystkie pliki i zainstaluj od nowa
_________________
Modecom MX3
 
 
karino3
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Mar 2011
Posty: 13
Wysłany: 2013-04-16, 20:24   Modecom i transmiter fm

Witam jak ustawić w Modecom MX3 transmiter fm jak go włączę to mi trzeszczy radio oczywiście mam nastawianą jakiś kanał i bez nawigacji gra ładnie w czym problem ???
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-04-17, 07:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2013-04-17, 07:07   

Może trochę szczegółów - transmiter i radio masz ustawione na ten sam kanał?
To znaczy - włączasz jakąś stację, potem na ten sam kanał nastawiasz transmiter?
Czy w radiu ustawiasz pusty kanał i do niego dostrajasz Modecoma?
Używasz fabrycznego zasilacza? Bo kabel jest anteną...

P.S. Scaliłęm wątki
_________________

 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-04-17, 08:57   Re: Modecom i transmiter fm

karino3 napisał/a:
... jak go włączę to mi trzeszczy radio oczywiście mam nastawianą jakiś kanał i bez nawigacji gra ładnie ....

To by sugerowało, że Kolega ustawił jakąś istniejącą stację radiową i liczył, że transmiter ją "zagłuszy". A wystarczyło by poczytać instrukcję obsługi by wiedzieć, że radio należy ustawić na czystą częstotliwość (bez żadnych stacji) i na tą samą ustawić transmiter.
 
 
 
karino3
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Mar 2011
Posty: 13
Wysłany: 2013-04-17, 18:02   

Witam ustawiam radio na na stację nap ..96.40 i tak samo transmiter radio gra ładnie jak jest jakiś komunikat to zaczyna trzeszczeć to jak mam ustawić na pusty kanał ??? nie mam instrukcji
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2013-04-17, 18:08   

karino3 napisał/a:
nie mam instrukcji
http://www.modecom.pl/fre...e_gps/produkty/ > zakładka WSPARCIE > INSTRUKCJE
_________________

 
 
karino3
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Mar 2011
Posty: 13
Wysłany: 2013-04-17, 21:30   

dzięki koledzy za pomoc
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12