My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-05-23, 07:01
Rider alfa - problemy z uruchomieniem
Autor Wiadomość
bacaino 
azymut


Dołączył: 09 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2013-05-23, 00:07   Rider alfa - problemy z uruchomieniem

Witam. Posiadam nawigacje Rider alfa. Podczas czyszczenia ResidentFlash..chyba a raczej napewno wyczyscilem o ile to mozliwe cala navi. Teraz mam tylko czarny ekran, oraz swiecaca diode. Moze ktos z bardziej doswiadczonych forumowiczow potrafi mi pomoc. Wgranie nowego win ce..czy jakis backup..prosze o pomoc P.s Dodam ze moj komputer Win 7 Starter niewidzi navi..poprostu nic..a przed cala akcja komputer ja widzial
_________________
BaCa
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-09-11, 06:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 505 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17284
Wysłany: 2013-05-23, 07:05   

1. Przeniosłem z działu "na to PYTANIE jest już odpowiedź na forum"

2. Samo kasowanie plików z RF nie powinno nic zepsuć - na ogół wszystko wraca po resecie (rozumiem, że rset nie pomógł?). Chyba, ze odmontowałeś partycję

3. Dwie możliwości - w niektórych urządzeniach pomaga rozładowanie baterii do absolutnego zera (po naładowaniu i włączeniu instaluje się system na nowo), albo wgranie FirmWare z karty (ale FW jest dostępne dla baaardzo niewielu urządzeń)
_________________

 
 
bacaino 
azymut


Dołączył: 09 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2013-05-24, 00:16   

A jak wgrac FirmWare przez karte?
_________________
BaCa
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 505 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17284
Wysłany: 2013-05-24, 06:55   

A znalazłeś jakieś?
Instrukcja jest z reguły dołączana. Najczęściej wystarczy włączyć urządzenie z kartą w środku

Widziałem info, że producentem jest SmartGPS http://alejka.pl/rider-na...bez-aktual.html - skontaktuj się z serwisem, może podeślą http://www.smartgps.pl/in...e&id=2&Itemid=4
_________________

 
 
johnny3912
azymut


Dołączył: 21 Sie 2012
Posty: 4
Wysłany: 2013-10-27, 15:56   Rider Alfa - Firmware

Nawigacja jak w temacie. Uruchamia się, ale brak obrazu i połączenia z komputerem, napięcia na płycie głównej wyglądają na poprawne. Mam drugą identyczną i sprawną sztukę. Zgrałem za pomocą pmemdump, pierwsze 64MB pamięci nand. Pomoże ktoś "ugotować" z tego soft? Smartgps sg600 jest bardzo podobny lub identyczny.
Dump_Rider
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,25 sekundy. Zapytań do SQL: 11