My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Garmin Nuvi 52 LM Europa
Garmin Nuvi 52 LM Europa
399.00 PLN
TomTom XXL IQ ROUTES 42 Europa
TomTom XXL IQ ROUTES 42 Europa
449.00 PLN
TomTom GO 500 Europa
TomTom GO 500 Europa
745.75 PLN
Lark FreeBird 50.9 BT Polska
Lark FreeBird 50.9 BT Polska
178.00 PLN
Mio Combo 5107 LM Europa
Mio Combo 5107 LM Europa
658.48 PLN
TomTom Go 6000 Europa
TomTom Go 6000 Europa
1149.74 PLN
TomTom XXL Classic Europa
TomTom XXL Classic Europa
466.99 PLN
Blow GPS580 Sirocco AutoMapa Europa
Blow GPS580 Sirocco AutoMapa
240.39 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-05-23, 06:01
Rider alfa - problemy z uruchomieniem
Autor Wiadomość
bacaino 
azymut


Dołączył: 09 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2013-05-22, 23:07   Rider alfa - problemy z uruchomieniem

Witam. Posiadam nawigacje Rider alfa. Podczas czyszczenia ResidentFlash..chyba a raczej napewno wyczyscilem o ile to mozliwe cala navi. Teraz mam tylko czarny ekran, oraz swiecaca diode. Moze ktos z bardziej doswiadczonych forumowiczow potrafi mi pomoc. Wgranie nowego win ce..czy jakis backup..prosze o pomoc P.s Dodam ze moj komputer Win 7 Starter niewidzi navi..poprostu nic..a przed cala akcja komputer ja widzial
_________________
BaCa
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-09-11, 05:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 501 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17380
Wysłany: 2013-05-23, 06:05   

1. Przeniosłem z działu "na to PYTANIE jest już odpowiedź na forum"

2. Samo kasowanie plików z RF nie powinno nic zepsuć - na ogół wszystko wraca po resecie (rozumiem, że rset nie pomógł?). Chyba, ze odmontowałeś partycję

3. Dwie możliwości - w niektórych urządzeniach pomaga rozładowanie baterii do absolutnego zera (po naładowaniu i włączeniu instaluje się system na nowo), albo wgranie FirmWare z karty (ale FW jest dostępne dla baaardzo niewielu urządzeń)
_________________

 
 
bacaino 
azymut


Dołączył: 09 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2013-05-23, 23:16   

A jak wgrac FirmWare przez karte?
_________________
BaCa
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 501 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17380
Wysłany: 2013-05-24, 05:55   

A znalazłeś jakieś?
Instrukcja jest z reguły dołączana. Najczęściej wystarczy włączyć urządzenie z kartą w środku

Widziałem info, że producentem jest SmartGPS http://alejka.pl/rider-na...bez-aktual.html - skontaktuj się z serwisem, może podeślą http://www.smartgps.pl/in...e&id=2&Itemid=4
_________________

 
 
johnny3912
azymut


Dołączył: 21 Sie 2012
Posty: 4
Wysłany: 2013-10-27, 15:56   Rider Alfa - Firmware

Nawigacja jak w temacie. Uruchamia się, ale brak obrazu i połączenia z komputerem, napięcia na płycie głównej wyglądają na poprawne. Mam drugą identyczną i sprawną sztukę. Zgrałem za pomocą pmemdump, pierwsze 64MB pamięci nand. Pomoże ktoś "ugotować" z tego soft? Smartgps sg600 jest bardzo podobny lub identyczny.
Dump_Rider
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 15