Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 20:50
Freeway MX2 po uśpieniu nie chce się uruchomić.
Autor Wiadomość
ak6
Waypoint


Dołączył: 26 Lis 2010
Posty: 25
Wysłany: 2013-06-06, 18:08   Freeway MX2 po uśpieniu nie chce się uruchomić.

Modecom Freeway MX2 chodziła pięknie i bez problemów aż pewnego dnia po standardowym uśpieniu więcej się nie uruchomiła. Brak również reakcji na przycisk reset.
Ładowanie baterii przebiega chyba prawidłowo, ponieważ prawidłowo sygnalizuje to dioda. Czerwona na ładowaniu i zapala się zielona po naładowaniu. Po podłączeniu do komputera, również brak reakcji. Komputer nie reaguje i nie wykrywa urządzenia, rozpoczyna się jedynie ładowanie baterii.
Co z tym pasztetem można jeszcze zrobić? Ma ktoś jakiś pomysł?
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-06-06, 19:30   

Firmware próbowałeś wgrać? To że nie odpala system, nie znaczy że nie zareaguje na kartę z plikami.
 
 
 
ak6
Waypoint


Dołączył: 26 Lis 2010
Posty: 25
Wysłany: 2013-06-06, 19:44   

Niestety, nic z tego. Zero reakcji.
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-06-06, 20:51   

No to trzeba oddać na naprawę gwarancyjną.
 
 
 
ak6
Waypoint


Dołączył: 26 Lis 2010
Posty: 25
  Wysłany: 2013-06-06, 20:56   

tikotka napisał/a:
No to trzeba oddać na naprawę gwarancyjną.

Miałem nadzieję tego nie usłyszeć. 8-)

Żadne inne czary-mary nie wchodzą w rachubę?
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-06-07, 09:17   

A co więcej (prócz sprawdzonego już firmware) chcesz "czarować", bez otwierania obudowy? Można tylko wciskać przycisk włączania, reset i podłączać ładowarkę :) A jak otworzysz obudowę, stracisz gwarancję.
Po podłączeniu do PC nie zgłasza się zupełnie nic (choćby "nierozpoznane urządzenie")?
 
 
 
ak6
Waypoint


Dołączył: 26 Lis 2010
Posty: 25
Wysłany: 2013-06-07, 10:11   

tikotka napisał/a:
Po podłączeniu do PC nie zgłasza się zupełnie nic (choćby "nierozpoznane urządzenie")?

No właśnie nie. Nic.
tikotka napisał/a:
A co więcej (prócz sprawdzonego już firmware) chcesz "czarować", bez otwierania obudowy? Można tylko wciskać przycisk włączania, reset i podłączać ładowarkę :)

No wiesz, myślałem, że może jest jakieś tajne przez poufne, "wciśnij klawisz dwa razy, potem reset przez lewe ramię a następnie spluń na ekran" czy może coś takiego... :mrgreen:
Czasem producenci dodają takie myki.
No cóż, ale skoro nie ma opcji, to nie ma. W poniedziałek leci na serwis.

Dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10