Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-18, 18:53
mio moovo 200 jak to odblokowac?
Autor Wiadomość
furek
azymut


Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-07-08, 23:51   MIO MOOV 200 problemy z odblokowaniem

Witam. Dzisiaj "odblokowałem" nawigacje paczką: Navman_S-Series_Unlock. Ładnie ładuje się windows,i wszystko na ten temat. na pulpicie mam skrót tylko do oryginalnej mapy. Na pasku startu jest data, krzyżyk oraz bateria, nie ma tam klawiatury (a być powinna). po nacisnięciu pasku start widoczne jest tylko zakładka SmartST, Navman unlock (która się nie otwiera) oraz settings - wogóle nie przydatne. Podsumowując mam całkowicie zablokowaną nawigację, po podłączeniu gps komputer jej nie widzi, na pozycji off (jednej z trzech) nawigacja i tak pracuje. Jestem załamany ponieważ próbowałem dograć tylko mapę polski gdyż była mi bardzo potrzebna a wyszły z tego takie problemy. mam nadzieję, że nawigacja nie jest do wyrzucenia, bo znając zycie po czyms takim na serwis jej nie przyjmą, proszę o pomoc bo do końca tygodnia jestem za granicą ( i tu ją nabyłem)
Pozdrawiam
Artur.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-06-01, 20:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
navigator
Administrator


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 722
Wysłany: 2008-07-17, 01:43   

Cytat:
po podłączeniu gps komputer jej nie widz
podłącz nawigację kabelkiem USB i uruchom z katalogu Windows USBScreen.exe - zostanie nawiązane połączenie

Cytat:
na pozycji off (jednej z trzech) nawigacja i tak pracuje.
Skopiuj z Apteczki program Off.exe . Jeżeli chcesz wyłączyć nawigacje [ nie resetować ] to przełącz włącznik na OFF i uruchom program
Cytat:
Off.exe
- nawigacja wejdzie w stan uśpienia i po przełączeniu na ON nastąpi powrót do stanu przed wyłączeniem.

>> APTECZKA<<
_________________

Ostatnio zmieniony przez maxpl 2008-07-18, 06:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
FRYCIU 
młodszy inspektor GPS
Jestem Jaki Jestem


Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-08-16, 23:33   Mio Moov 200

Witam nie moge coś odblokować mojego mio! Nie wiem czy nie umiem czy to jest wina tego ze nie widzi karty pamięci??

Mam karte 2G z programu dołączonego do navi próbuje wgrać mapę europy mio 2008
ale mam tylko 64mb wolnego miejsca i przerywa instalację
Karta ma system plików FAT nie wiem wogule o co chodzi to moja pierwsza navi!
 
 
barbarian 
młodszy inspektor GPS
Hey Hi Hello :D



Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 8
Skąd: z szafki
Wysłany: 2008-08-17, 11:31   

No skoro nie widzi karty pamieci, to sie nie dziw ze Ci przerywa instalke, skoro nie ma gdzie tej mapy wrzucic :).
Sprobuj moze zaktualizowac sterowniki od USB lub usun i jeszcze raz zainstaluj stery.
 
 
maxpl 
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 683
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-10-02, 00:47   Odblokowany MIO MOOV 200

Tutaj proszę zadawać pytania i uwagi dotyczące paczuszki odblokowującej MIO MOOV 200 z tematu:
Odblokowanie MIO MOOV 200.
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
Payti
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 345
Wysłany: 2008-10-04, 11:32   

Czy zalecasz i jak zrobić pełny backup (plików, rejestru) Mio Moov 200, 360 innych przed odblokowaniem, gdyby coś poszło nie tak? Czy backup jest potrzebny? Czy metoda odblokowania jest inwazyjna w WinCE?

pozdrawiam,
 
 
maxpl 
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 683
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-10-04, 23:08   

Co do rejestru to jak kto chce ponieważ po przełączeniu przełącznika na RESET rejestr jest czysty bez wpisów zrobionych przez użytkownika, a co do plików to proponowałbym zapisanie sobie na dysku wszystkich plików z My Flash Disk.
Odblokowanie polega na wgraniu na My Flash Disk plików i katalogów oraz zapis dodatkowych zmian w rejestrze. co do rejestru opisałem na wstępie a pliki w niczym nie przeszkadzają nawet wgrane do katalogu Windows gdyż po RESECIE są kasowane.
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
Payti
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 345
Wysłany: 2008-10-05, 10:09   

No i super odblokowałem Mio Moov 200 tym sposobem.

Powiem tak: REWELACJA !

Generalnie nie było większych problemów. Jedyne co to w software po upgrade MioMap 2008 do wersji 2.2 bo takowy sobie ostatnio wykonałem jest problem, że po włożeniu karty z wgranymi katalogami Windows i Cobia_300_32 z paczki komunikaty pozwalające kontynuować odblokowanie pojawiają się dopiero, gdy odrzucimy deklarację użytkowania, która pojawia się po właczeniu jako pierwsza aby zaakceptować. Gdy najpierw zaakceptujemy i pojawia się już mapka MioMap to już nie widać komunikatów.

Generalnie zrobiłem sobie także skrót do Application Launchera na pulpicie jako dodatkowy co pozwala także uruchamiać nakładkę, jednakże nie wiem jak dorobić do niego możliwość aby zamknąć ten programik.

W trakcie użytkowania kilkakrotnie po resetach także zauważyłem, że zostaje przyciemniony ekran co da się wyeliminowaś uruchamiając na chwilę MioMap oraz problemy z połączeniem ActiveSync, gzie wszystkie opisane sposoby przez Ciebie w końcu dają możliwośc, że połączenie ruszy.

Jednego nie udaje mi się rozwiązać. Jak dołożę skrót Automapa EU. lnk na pulpit lub do /Windows/Desktop na SD do przekopiowania po restarcie to jest on bez ikonki automapy ;( - jest tylko ikonka shell a skrót działa poprawnie. Jest na to jakiś sposób?
Skróty do innych programów co mają ikonkę działają dobrze, wyświetla się poprawny obrazek ikonki programu.

Narazie na tyle. Jak jeszcze coś odkryję będę pisał.

Pozdrawiam,
 
 
maxpl 
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 683
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-10-05, 13:50   

Co do komunikatów przesłoniętych to wkładaj kartę dopiero na mapie lub na deklaracji użytkowania.
Application Launchera tu trzeba by dopisać skrypt lub skorzystać z programiku BananaPC
Payti napisał/a:
W trakcie użytkowania kilkakrotnie po resetach także zauważyłem, że zostaje przyciemniony ekran co da się wyeliminować uruchamiając na chwilę MioMap

Po jakim resecie ? programowym czy przełącznikiem ? można wyciągnąć na pulpit skrót do pliczku z katalogu Windows\StartUp tam jest skrót.
Skrut do AutoMapy masz w Start\Programs\Nawigacja możesz go skopiować na tapetę.
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
Payti
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 345
Wysłany: 2008-10-05, 16:53   

Po resecie programowym generalnie nie zawsze wróciło podświetlanie do wartości na max.

Jeżeli chodzi o skrót do Automapy to tak też próbowałem i nie wyświetla się obrazek z exeka automapki tylko obrazek ikonki shell ;(

Jakieś pomysły?

Pozdrawiam,
_________________
Nie prowadzę HelpDesku dotyczącego navii na PW. Od tego jest forum.
 
 
nitro192007
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Paź 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-10-07, 16:30   

Może spróbuj tak, przekopiuj z kart wszystko na PC, zrób format karty, przekopiuj pliki na kartę...

ewentualnie dorzuć do tego reset...


Nie daję głowy czy będzie działać...
 
 
Payti
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 345
Wysłany: 2008-10-07, 19:42   

Już problem rozwiązałem. Jak Automapę umieści się na wewnętrzym flashu navi to skrót tak samo tworzony jak uprzednio poprawnie wyświetla obrazek ikonki AM.

pozdrawiam,
_________________
Nie prowadzę HelpDesku dotyczącego navii na PW. Od tego jest forum.
 
 
nitro192007
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Paź 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-10-08, 23:05   

Ja mam takie pytanko, czy można, tak jak na niektórych nawigacjach zrobić stos folderów: pulpit,tapeta,itd. i po małej modyfikacji rejestru, tak aby po resecie urządzenia pojawiała się nasza tapetka, nasze skróty na pulpicie itd. a nie standardowa?

Aha i czy podczas odblokowania urządzenia gdy na karcie SD mam katalogi wraz z plikami: Cobia_300_32 i Windows, czy po włożeniu karty nawigacja sama uruchomi program auto.exe?

Dzięki za odpowiedź
 
 
maxpl 
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 683
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-10-09, 06:33   

nitro192007 napisał/a:
Ja mam takie pytanko, czy można, tak jak na niektórych nawigacjach zrobić stos folderów: pulpit,tapeta,itd. i po małej modyfikacji rejestru, tak aby po resecie urządzenia pojawiała się nasza tapetka, nasze skróty na pulpicie itd. a nie standardowa?

Aha i czy podczas odblokowania urządzenia gdy na karcie SD mam katalogi wraz z plikami: Cobia_300_32 i Windows, czy po włożeniu karty nawigacja sama uruchomi program auto.exe?

Dzięki za odpowiedź


Co do 1 pytania to wszystkie zmiany w rejestrze po uruchomieniu programu są już zrobione.
Opisałem jak tworzyć skróty i gdzie takoweż można i katalogi wstawiać na Tapetę.
Tapetę zmieniasz sobie w Control Panel / Display.

Jeżeli masz nie odblokowaną nawigację to po włożeniu karty zainstaluje pliki i odblokuje się, jeśli masz odblokowaną to sam uruchamiasz odblokowanie chyba, że masz włączoną MioMap to wtedy po włążeniu karty uruchomi się program odblokowujący.
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
nitro192007
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Paź 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-10-09, 12:30   

Dziękuję za odpowiedź, jutro mam zamiar kupić Mio 200 :) I tak się pytam :)

Ostatnie małe pytanie, czy Mio obsłuży SD-HC 4GB?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 12