Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mio S 380 i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
mseifer 
Waypoint


Dołączył: 13 Lip 2008
Posty: 81
Wysłany: 2012-12-19, 13:21   

jacekp1313 napisał/a:
Cytat:
4. Kopiujemy autostart na kartę (dwa katalogi)
A co masz w pliku auto.mscr i gdzie masz plik wceAm.exe?
Nazwa folderu zgadza się z wpisem w device.xml ?

Sposób z pierwszego postu nie działa?


W końcu się udało uruchomić z drugim sposobem, musiałem zmienić wpis z odnośnikiem w menu. Pojawiło się ekran z menu wybrałem automapę jednak bardzo długo się ładuje i klepsydra się kręci. Jest na to jakiś sposób żeby się szybciej włączało?
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2012-12-19, 14:18   

Przeinstaluj AM
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
mseifer 
Waypoint


Dołączył: 13 Lip 2008
Posty: 81
Wysłany: 2013-03-29, 22:16   

jestem_ktoś napisał/a:
Przeinstaluj AM


Wszystko ładnie wgrałem drugim sposobem, trzy razy przeinstalowywałem już Automapy i nic się nie zmienia. Pokazuje ekran ładowania automapy i klepsydra się kręci w kółko. Pomóżcie.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2013-03-30, 09:36   

Nie widzę powodów, dla których AM nie miałaby działać.

Zmień kartę, ściągnij inną instalkę AM i zainstaluj. zapisuj dokładnie, co zaznaczasz/odznaczasz w każdym oknie instalatora i patchera

A potem nie zmieniaj nazwy pliku wceam.exe na automapa.exe, tylko automapa eu.exe na automapa.exe
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
minimaluser
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-06-09, 22:33   mio spirit 380 + automapa

siemka


Zainstalowałem automapę 6.12 na karcie SD do mio spirit 380. Sama automapa sie włącza i jest bezproblemowo. Jedyny problem to taki, że nie wykrywa mi sygnału z GPS... próbowałem różne porty i różne bps ale ciągle nie łapie. Dodam tylko, że próbowałem "złapać" sygnał w kilku miejscach i ciągle nic. W oryginalnej mapie MIO mam pełny zasięg, natomiast w automapie zero... Ktoś wie jak to rozwiązać? Wyjeżdżam do Bułgarii pod koniec tygodnia samochodem, więc navi by się przydała, a tu doopa. Z góry dzięki za pomoc


Tak, szukałem już na ten temat i nigdzie nie znalazłem takiego problemu / rozwiązania problemu.
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2013-06-09, 23:15   

Przeczytaj wąek do którego dołączyłem twój post. Proszę o przestrzeganie regulaminu pkt 4.
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
minimaluser
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-06-12, 14:53   

wątek przeleciałem i niestety nic nie pomogło... ani reinstal, ani zmiana karty, pod golym niebem bylem ponad godzinę - też nie złapało. Chciałem spróbować z panelem od Foto, ale niestety link nieaktywny... ktoś może reupnąć ?
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2013-06-12, 15:30   

który panel lub link ?
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
minimaluser
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-06-12, 15:49   

http://www.imagenetz.de/f...it320p.zip.html z tematu http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24711 (panel nr 5)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2013-06-12, 18:19   

Panel nie pomoże - albo jakis proces blokuje port, albo złe ustawienia AM
A jaki komunikat w AM - szukam sygnału, czy nie mozna uzyskac dostepu do portu?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
minimaluser
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-06-12, 23:13   

przy auto mam ciagle szukam sygnalu, rzadko wyskoczy, ze odbiornik jest odlaczony, poza zasiegiem lu lacznosc moze byc zaklocona. Przy manulanym, szuka tylko przy COM1, 2-3min i komunikat, ze jak wyzej

w piatek w nocy wyjezdzam do bulgarii i mega potrzebuje tej navi :/
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18864
Wysłany: 2013-06-13, 06:57   

Sprawdź programem VisualGPS http://chomikuj.pl/jajace...,2457890527.zip - będzie jasne, na jakim naprawdę porcie pracuje i czy w ogóle nie ma blokady

Mio często mają zablokowany dostęp do portów GPS. Dla pewności podaj listę procesów z ITaskManagera
http://chomikuj.pl/jajace...,1645164361.zip

I napisz, co masz w pliku *.mscr - może czegoś brakuje. W różnych starterach do Mio serii S killuje się procesy:
kill("Spirit.exe")
kill("MioMap.exe")
kill("AppStartupSec.exe")
kill("SmartST_CE.exe")
kill("DataManager.exe")
_________________

 
 
minimaluser
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-06-13, 15:02   

Dzięki za odpowiedź. Teraz pozostaje tylko jedno pytanie... jak odpalić te aplikacje na navigacji ? jestem mega zielony.

dobra, doczytalem - activesync. Postaram się ogarnąć i dam znać.

[ Dodano: 2013-06-13, 15:59 ]
cale zycie pod gorke... AS nie widzi mi navi...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18864
Wysłany: 2013-06-13, 16:30   

Uruchamiasz tak samo, jak Automapę.
_________________

 
 
minimaluser
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-06-13, 17:00   

jesli chodzi o sposob z wrzucaniem do odpowiedniego folderu i zmiana nazwy na auto.exe, to niestety nie odpalaja sie te apki :/ na chwile ruszyl taskmgr po czym wylaczyl sie i zaczela ladowac sie mapa...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9