Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mio S 380 i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2013-06-13, 17:44   

Który program nawigacyjny (nie MAPA!) sie włącza?
Ewidentnie brak czegoś w skrypcie

Co masz w *.mscr ?
_________________

 
 
minimaluser
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-06-13, 20:00   

Niestety nie mogę znaleźć pliku z takim rozszerzeniem na karcie.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2013-06-13, 20:02   

A co masz na karcie?
Jak odblokowałeś / jak uruchamiasz AM?
_________________

 
 
minimaluser
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-06-13, 20:04   

1. instalowanie automapy
2. zmiana nazwy folderu na TATA2_3500
3. zmiana wceam.exe na auto.exe

Automapa startuje normalnie, tylko ciągle nie łapie sygnału.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2013-06-13, 20:15   

Czyli nie wyłączane sa procesy rezerwując eport GPS dla programu MioMap
Wywal to i skorzystaj z http://www.my-navia.pl/vi...t=31981&start=0
W pliku auto.mscr ma być
Kod:
kill("AppStartupSec.exe")
Sleep(300)
kill("SmartST_CE.exe")
Sleep(300)
kill("DataManager.exe")
Sleep(300)
kill("Spirit.exe")
Sleep(300)
Run ("\Storage Card\Automapa\automapa eu.exe")

Albo http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28107 punkt 2
_________________

 
 
minimaluser
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-06-13, 20:18   

No chyba dokładnie tak samo robię jak w 1 linku. Gdzie ten *.mscr powinien się znajdywać ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2013-06-13, 20:26   

Robisz zupełnie inaczej - w folderze SEEKER ma byc plik Mortscript.exe (49kB), auto.exe (7,5kB) oraz auto.mscr (0,2kB).
A obok folder Automapa EU
_________________

 
 
minimaluser
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-06-13, 22:08   

póki co mam tak:

http://scr.hu/17w0/5ix4q
http://scr.hu/17w0/h2r5f

to są jedyne 2 foldery na karcie po instalacji AM


Będę próbował z instalkami z forum, zobaczymy.

Dalej nic. w mscr mam to co napisałeś, mam tam też auto.exe i mortscripta, ale dalej nie lapie sygnalu...
 
 
frogiiboss 
azymut


Dołączył: 23 Gru 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-12-23, 19:01   

Witam,
tak czytam tutaj i nie tylko tutaj próbuje itp. itd i nic nie działa...
Mam nawigację MIO Spirit 380 (nic nie ma że to jest S380 tylko zwykłe 380).
Na karcie pamięci 8gb mam zainstalowana mapkę AM. Przy instalacji AM zaznaczone windows CE
Niestety zmiany nazwy na default TATA2_3500 i navigator nic nie dały. Tzn. czy jest nazwa zmieniona czy nie oraz czy karta jest czy nie efekt taki sam... Nawigacja odpala się w trybie normalnym.
Czy jest jeszcze jakiś inny sposób ? może być taki na stałe nie musi być koniecznie z karty pamięci bo nawigacja i tak nie ma już gwarancji

Proszę o pomoc jeżeli ktoś jest w stanie jej udzielić.
Pozdrawiam.
_________________
Polskie znaki nie bolĄ
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2013-12-23, 19:26   

Po pierwsze - jakich kombinacji nazw pliku exe i folderu z AM próbowałeś? Sprawdź nazwę w device.xml
Po drugie - jaka nazwa pliku exe? auto.exe czy auto.exe.exe? Masz włączone pokazywanie rozszerzeń?
Po trzecie - spróbuj na karcie max 2GB. Starsze urządzenia nie czytają kart SDHC przed pełnym startem systemu
_________________

 
 
frogiiboss 
azymut


Dołączył: 23 Gru 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-12-23, 19:39   

jacekp1313 napisał/a:
Po pierwsze - jakich kombinacji nazw pliku exe i folderu z AM próbowałeś? Sprawdź nazwę w device.xml
Po drugie - jaka nazwa pliku exe? auto.exe czy auto.exe.exe? Masz włączone pokazywanie rozszerzeń?
Po trzecie - spróbuj na karcie max 2GB. Starsze urządzenia nie czytają kart SDHC przed pełnym startem systemu


1. Kombinacje folder: TATA2_3500 plik: auto.exe
folder: default plik: auto.exe
navigator (czy jakoś tak kopiowałem) i navigator exe dla pliku
2.Nazwa jest na pewno tylko auto.exe (windows 7 i wyłączona opcja ukrywania rozszeżeń)
3. Zdobędę kartę pamięci o mniejszej pojemności i zobaczymy czy to coś zmienia.
_________________
Polskie znaki nie bolĄ
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2013-12-23, 19:48   

Jeszcze jedno - wkładaj kartę do Mio wyłączonego, nie uśpionego
No i na pewno to Mio Spirit 380 http://eu.mio.com/en_gb/mio-spirit-380.htm , czy Moov 380 http://www.mio.com/ru/pro...cifications.htm ?
_________________

 
 
frogiiboss 
azymut


Dołączył: 23 Gru 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-12-24, 09:23   

Problem leżał w karcie pamięci 2gb karta zwykła nie SDHC rozwiązała problem ładowania mapy. Pojawił się natomiast nowy... AM nei widzi GPS-a... prawdopodobnie jest on zajęty przez domyślną navi która też się uruchamia. Przy starcie na chwilę widac domyślną nawigacje potem wchodzi na nią AM ale nie widzi GPS...mozna to jakoś obejść ? tzn. wyłączyć domyślną NAVI tak żeby AM chciała się komunikować z GPS ?
_________________
Polskie znaki nie bolĄ
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2013-12-24, 09:28   

Modyfikacja pliku *.mscr - patrz post pół strony wyżej
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
frogiiboss 
azymut


Dołączył: 23 Gru 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-12-26, 00:16   

Wszystko pięknie ładnie próbowane na milion sposobów itp. tylko w tej nawigacji nie ma takiego pliku jak auto.mscr Co można zrobić w takiej sytuacji ?

EDIT: Poradziłem sobie sposobem zastępczym.. wgrałem gotowe menu przygotowane pod nawigację i to rozwiązałem problem wyszukiwania GPS przez odpaloną domyślnie nawigację główną.
_________________
Polskie znaki nie bolĄ
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10