Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-07-16, 21:11
AYRA problem z wskazaniem map
Autor Wiadomość
elita124 
Waypoint


Wiek: 34
Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 27
Wysłany: 2010-06-21, 13:24   Autostard z SD

Witam mam problem, otóż oczywiście tuż po pojawieniu się w biedronce nv432 zastąpiła ona moją nv33. Ogólne wrażenia jest dużo lepsza od poprzedniej szybsza nie zacina przy oglądaniu filmów, GPS znajduje nawet w domu. Tylko mam jeden problem jak uruchomić jakiś program z SD próbowałem przez plik shell.ini ale nie działa. Dajmy na to chcę uruchomić menu Ayra
_________________
elit@124
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-21, 13:37   

elita124, wgraj to: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=20734
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
elita124 
Waypoint


Wiek: 34
Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 27
Wysłany: 2010-06-21, 14:09   

Niestety dalej nie działa
_________________
elit@124
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-21, 14:10   

elita124, wybrałeś plik menu zgodnie z instrukcją dołączona do nawigacji?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
elita124 
Waypoint


Wiek: 34
Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 27
Wysłany: 2010-06-22, 07:52   

Jaki plik menu. JA chce wgrać pulpit ayra
_________________
elit@124
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-22, 15:18   

elita124, pulpit=menu. Przeczytaj instrukcje obsługi, pisze tam, jak wybrać program nawigacyjny z poziomu menu. Jako menu wybierz plik startowy pulpitu/menu Adja
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
elita124 
Waypoint


Wiek: 34
Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 27
Wysłany: 2010-06-23, 10:48   

tak zrobiłem
_________________
elit@124
 
 
michall35
azymut


Dołączył: 09 Sie 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-08-09, 11:32   AYRA problem z wskazaniem map

Prosze o pomoc wgrałem na karte sd program odblokowujący AYRA i w menu gdzie są wskazane nawigacje do wyboru jak wskazuje mapamap to wywala mi błąd że nie może znalesc, prosze o pomoc jak wskazać ten plik teraz musze wchodzić od tyłu z poziomu eksplorera.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618

Wysłany: 2013-08-09, 11:42   

Skoryguj wpisy w pliku INI.
Wszystko opisano w http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 22b.

[ Dodano: 2013-08-09, 12:42 ]
Do scalenia z wątkiem o menu AYRA lub o modyfikacji paneli
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
michall35
azymut


Dołączył: 09 Sie 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-08-09, 12:25   

ok ale jak ten plik się nazywa i gdzie go moge znalesc
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2381
Skąd: Google
Wysłany: 2013-08-09, 12:34   

michall35 napisał/a:
ok ale jak ten plik się nazywa
Przecież jestem_ktoś, ci napisał:
jestem_ktoś napisał/a:
w pliku INI.
.

michall35 napisał/a:
i gdzie go moge znalesc
Szukaj na karcie z folderze z programem odblokowującym twoje urządzenie.
_________________
Poradniki
 
 
michall35
azymut


Dołączył: 09 Sie 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-08-09, 12:37   

ale ini to tylko rozszerzenie a nie nazwa pliku i za nic nie moge sobie z tym poradzić
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2381
Skąd: Google
Wysłany: 2013-08-09, 13:00   

michall35 napisał/a:
a nie nazwa pliku i za nic nie moge sobie z tym poradzić
Poszukaj pliku ,,menu,, Otwórz go notatnikiem i powinien wyglądać tak:
Kod:
GLOBALSETTINGS
ShowMessage = 0
QuitOnDoubleClick = no
X = 0
Y = 0
Width = 480
Height = 272
Arrange = No
Distance = 20
BackgroundBitmap = background.bmp
StartUpAnimation = NoAnimation
ShutDownAnimation = NoAnimation
Accelerated = yes
TopMost = no


BATTERY
x = 12
y = 6
Interval = 500
Width = 50
Height = 16
ColorBattery = A0A0A0
ColorHigh = 00A000
ColorLow = A08000
ColorCritical = A00000
Segments = 10
CoolBattery= yes

TIME
x = 190
y = 0
Format = HH':'mm':'ss
Interval = 50
Color = 00FFFF
Size = 32
Weight = 700
CreateFont

DATE
x = 140
y = 245
Interval = 1000
Color = 00FFFF
Format = dd MMMM yyyy
Size = 28
Weight = 700
CreateFont


;First Row

;CONTROL
ICONXPBUTTON
x = 400
y = 200
Command = \Windows\explorer.exe
SizeNormal = 64
SizePushed = 56
ScaleAlpha = 90
IconNormal = Win.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = Win.ico

; Automapa
ICONXPBUTTON
x = 60
y = 100
Command = \ResidentFlash\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe
SizeNormal = 80
SizePushed = 72
ScaleAlpha = 90
IconNormal = AM1.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = AM2_low.ico
QuitOnExecute = no

; iGo
ICONXPBUTTON
x = 185
y = 100
Command = \SDMMC\IGO8\IGO8.EXE
SizeNormal = 80
SizePushed = 72
ScaleAlpha = 90
IconNormal = igo1.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = igo_low.ico
QuitOnExecute = no

; MapaMap
ICONXPBUTTON
x = 315
y = 100
Command = \ResidentFlash\Mobilenavigator\Mobilenavigator.exe
SizeNormal = 80
SizePushed = 72
ScaleAlpha = 90
IconNormal = mm_low.ico
ScaleAlpha = 100
QuitOnExecute = no



;Second Row

; Exit
ICONXPBUTTON
x = 10
y = 218
SizeNormal = 48
SizePushed = 32
ScaleAlpha = 90
IconNormal = shutdown.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = shutdown.ico
QuitOnExecute = yes



Edytuj tam gdzie masz MapaMap :

Kod:
; MapaMap
ICONXPBUTTON
x = 315
y = 100
Command = \ResidentFlash\Mobilenavigator\Mobilenavigator.exe
SizeNormal = 80
SizePushed = 72
ScaleAlpha = 90
IconNormal = mm_low.ico
ScaleAlpha = 100
QuitOnExecute = no


Ten wpis: Command = \ResidentFlash\Mobilenavigator\Mobilenavigator.exe

Jak masz na karcie to edytuj :

Command = \SDMMC\Mobilenavigator\Mobilenavigator.exe
_________________
Poradniki
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618

Wysłany: 2013-08-09, 13:37   

Przecież wszystko opisano pod wskazanym linkiem:
jacekp1313 napisał/a:
W menu AdJa które miałem przyjemność współtworzyć za wyświetlanie ikonki i uruchamianie programu (przykładowo) MapaMap odpowiada sekcja (w pliku nav.ini)
Kod:
BITMAPBUTTON
x = 90
y = 56
NewIni = \Storage card\MapaMap30\mapamap3.exe
Offset = 0
Width = 64
Height = 64
BitmapNormal = ..\ico\MM.bmp
BitmapPushed = ..\ico\MM1.bmp
Znaczenie poszczególnych wierszy w podręczniku w podanym wcześniej linku

W Twoim panelu plik pewnie nazywa sie inaczej, ale w środku jest prawie identycznie (ale pamiętaj, że PRAWIE robi wielką różnicę)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 11