Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 35.0 powolne uruchamianie
Autor Wiadomość
Huzar24 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 38
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 10
Skąd: Tarnów Galway IRL
Wysłany: 2009-10-29, 09:15   LARK 35.0 POWOLNY START

Witam mam larka jak w temacie. Po aktualizacji softu(brak satelit z kwietnia bodajrze nie jestem pewien) zaczol sie mulic tzn. Po wcisnieciu Power do pokazania sie menu glownego zajmuje to 4 minuty. Zanjomy ma tez takiego samego i uruchamia sie 2 razy szybciej. Czasami jest tak ze zakazym wylaczeniem i wlaczeniem musze kalibrowac ekran. Ma ktos jakis pomysl co go moze bolec.

[ Komentarz dodany przez: Wedrowca: 2009-10-29, 12:27 ]
-===================-
Poprawiłem model w temacie - nie 3.50 tylko 35.0.
_________________
Lark 3.50 2GB +Navigon 7.3.1 Europa Q3
Prawie jak Ideał Prawie
Ostatnio zmieniony przez Wedrowca 2009-10-29, 12:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
niejan1951
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 32
Wysłany: 2009-10-29, 11:40   

Cześć!. Przeczytaj temat ze strony 2 (Lark 35 - problem z kalibracją?).
Pozdrawiam - niejan1951.
_________________
Chociaż życia psia mać popołudnie-jest cudnie.
 
 
Huzar28
azymut


Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-11-05, 07:13   

Witam tak tez zrobilem jest lepiej juz nie musz kalibrowac za kazdym razem ale dalej wkurza mnie to ze mulowato startuje. 4 minuty to lekka przesad jak dlamnie. Jakies pomysly panowie co z tym zrobic albo stary soft mu za aplikowac niewiem co mam myslec prosze o pomoc.
 
 
sstefan 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Sie 2008
Posty: 8
Skąd: Przemyśl
Wysłany: 2010-08-19, 16:12   

Witam,podłączę się pod temat, lark 35.0, aby go załączyć trzeba trzymać ok 10 sek. przycisk załącz, póżniej pasek postępu zapełnia się bardzo powoli, trwa to około 2 minut zanim pojawi się okno "menu", połaczenie z PC poprzez USB jest, co jest powodem tak długiego uruchamianie systemu Win CE Core 5.0

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-08-25, 08:36 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku Lark 43.0 uwalony nie uwalony.
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 3
_________________
Lark 35.0
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-24, 20:05   

Jest to prawie normalny czas włączania 35.0 bo przy każdym uruchomieniu ładuje system i ustawienia od nowa i to mniej więcej tyle trwa.
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
kornikooss 
azymut


Wiek: 29
Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 3
Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-06-17, 13:39   Lark 35.0 powolne uruchamianie

Witam, mam niby problem... Otóż mój lark strasznie dłuuuuuuugoo się włącza. Podczas rozruchu ekran wygląda tak :
http://img840.imageshack..../dsc00623mk.jpg

Nawigacja była odblokowywana i dogrywane na nią Igo8 i mapa map, oraz aktualizowany soft od producenta.

Dzieje się tak samo bez znaczenia czy jest wsadzona kart czy nie. Na zdjęciu widać poziome kreski czerwone i tą od ładowania niebieską. To najpierw te czerwone z minute się pojawiają, a potem od ładowania kolejne 1-3 min. Zależało by mi na jak najszybszym uruchamianiu ...

Cóż zrobić, żeby pomogło ? Jak ustawić do stanu "przed" odblokowaniem bo korzystam praktycznie z wbudowanej mapy a ewentualnie mogę wybrać z menu tą drugą :) Jakieś rady panowie (panie) ?

Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam.
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4556
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-06-17, 14:10   

kornikooss napisał/a:
To najpierw te czerwone z minute się pojawiają, a potem od ładowania kolejne 1-3 min

Zaczynana już siadać procesor . Musiał być przeciążony .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2012-06-17, 15:57   

Zacznij od resetu i cofnięcia odblokowania
Jeśli nie będzie zmian - coś ze sprzętem.
_________________

 
 
kornikooss 
azymut


Wiek: 29
Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 3
Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-06-18, 09:51   

Mogłem uszkodzić procesor poprzez zwarcie w ładowarce jakie miałem przez jakiś czas i smażyło bezpieczniki.

I jeszcze jedno pytanko, czy formatowanie http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3070 będzie u mnie bezpieczne ? Czy lepiej się nie bawić i cieszyć się że działa ? :roll:
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4556
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-06-18, 15:14   

kornikooss napisał/a:
Czy lepiej się nie bawić i cieszyć się że działa

Już nic nie rób bo całkiem uwalisz tego Larka . Amatorom nie polecam tego robić .
Ciesz się tym co masz .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
kornikooss 
azymut


Wiek: 29
Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 3
Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-06-18, 16:04   

Jeszcze jedną rzecz zauważyłem. Największe cyrki się dzieją po tym jak ostatni raz było uruchomione windows CE. Jeśli wyłączyłem mapemap albo IGO to jest po prostu to co było widać na fotce. Po wyłączeniu win i ponownym uruchomieniu to albo mryga i się wyłącza albo w ogóle się nie włącza i pomaga dopiero reset i to utwierdza mnie w przekonaniu że coś jest nie tak z softem a nie samym sprzętem...

Uruchamianie trwa dokładnie 4 minuty :D:
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4556
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-06-18, 16:10   

kornikooss,
Wgraj na nowo Backup i FW , ale musisz mieć dopasowane do swojego modelu .
Ale to jest wina procesora.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
marekwroc
azymut


Dołączył: 19 Sie 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-08-19, 10:38   

witam,
odgrzebie troche temat zeby nie zakladac nowego.
mam larka z tematu od nowosci u siebie z 7-8 lat. nie byl odblokowywany ani nie byla dokonywana zadna aktualizacja systemu. zmienilem tylko sciezke do nawi (automapa i karta sd 4gb).

lark potrafi sie wlaczac nawet kilka minut - ekran powitalny i pasek postepu - strasznie dlugo to idzie.
czy ten sprzet po prostu taki wolny jest (nie pamietam jak bylo wczesniej), czy wymagaloby to aktualizacji/zmiany/inne aby nieco przyspieszyc ten proces?
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2374
Skąd: Google
Wysłany: 2013-08-19, 10:54   

marekwroc napisał/a:
zmienilem tylko sciezke do nawi (automapa i karta sd 4gb).
A bez tej karty też tak długo się uruchamia? Nie masz czasem zaznaczonej opcji startu AM przy włączeniu nawigacji. Nie wiem czy jest tam taka opcja.
_________________
Poradniki
 
 
marekwroc
azymut


Dołączył: 19 Sie 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-08-19, 11:01   

z ta karta nie pomyslalem - sprawdze po 16 czas uruchamiania urzadzenia bez karty.
automapa nie uruchamia mi sie podczas startu - wlaczam larka i dopiero jak sie pojawi menu, to recznie uruchamiam nawi.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10