Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Odblokowywanie navi nv33
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2010-05-15, 19:20   

Masz połączenie z kompem?
benji10 napisał/a:
raczej zablokować nawigacje navia nv 45 chyba na amen.
Masz Nv33, czy Nv45? Bo to wątek o Nv33
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
greno
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Mar 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-05-15, 20:06   

Navia jest bardzo prosta do odblokowania nawet bez połączenia z kompem przez activesyc.Pobierz apteczke -rozpakuj-całą zawortość folderu kopiuj na sformatowaną kartę pamięci-włóż kartę do navi i reset.Miałem taką z biedronki i poszło nawet po hardreset pozostaje panel widows
 
 
benji10 
azymut


Dołączył: 14 Maj 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-05-16, 10:27   

nv 45, byc może nie dopatrzyłem
 
 
 
bracho7
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 10
Wysłany: 2010-05-30, 18:00   

Dostałem wczoraj na urodziny nawigację Navia NV33 ze STONKI chciałbym jakiś pewny sposób na wgranie Auto mapy. (Czy konieczne jest odblokowywanie [bo czytam że efekty są różne] czy wystarczy wgranie mapy np. na kartę. Tylko proszę nie piszcie mi w stylu (ban na google, poszukaj , itp) Kto nie ma życzenia pomóc niech nie pisze wcale. Za pomoc z góry dziękuję. ;-)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-05-30, 18:57   

bracho7, nie trzeba odblokowywać. Wystarczy wgrać Automapę na kartę i z menu wybrać program nawigacyjny (zakładka INFO).
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
bracho7
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 10
  Wysłany: 2010-05-30, 19:01   

Dzięki masz u mnie PIWO :mrgreen:
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-05-30, 19:02   

bracho7, na przyszłość: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18243
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
bracho7
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 10
Wysłany: 2010-06-01, 18:44   

Mam problem wgrałem na karte mapę 5.5.2 Gps się uruchamia ale nie widzi mapy.
Wcześniej miałem wersję 6.2 beta chodzilo wszystko , ale wieszała się mapa.
Co z tą plagązrobić . A mam kartę 2GB jaky coś. Moze wgrywam gówniane mapy?
ale tylko takie znalazłem. POMOCY!!!!!!!!!!!! :-|
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-01, 18:50   

bracho7, pocukruj mapy i program.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
bracho7
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 10
Wysłany: 2010-06-01, 19:04   

próbowłem witaminki i nic to nie dało :?:
 
 
Kamyk67 
Waypoint



Dołączył: 22 Sty 2010
Posty: 33
Wysłany: 2010-08-31, 19:59   

Witam
Wiem, że to nie ten temat :-(
Mam Navię nv33 (nieodblokowaną) i do mapy Am6.5 c final nie miałem takiego problemu, że po włożeniu karty z nowszą wersją starsza z innych kart nie chce się odpalić (klepsydra mieli na ekranie powitalnym AM). Przez tę niedogodność dotarłem już do wersji 6.6, a nie jestem z niej zadowolony i chcę wrócić np. do AM5.5.3.
pomocy ;-)
z góry dzięki
 
 
fleshu666 
azymut


Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 1
Wysłany: 2011-04-07, 01:26   

Trochę odświeżę temacik. Mam problemik z Nv33 i potrzebuję drobnej podpowiedzi.
Odblokowanie poszło bez problemu przez EXPLORER.EXE. System startuje bez zastrzeżeń.
Zassałem xp_menu od Kolegi z forum i mam problem > jak i co zrobić żeby zamiast systemowego explorera startowało to xp_menu zaraz po włączeniu nawigacji?
Jak odpalę je z explorera to zamyka proces explorer i przechodzi do xp > ale co zrobić żeby robiło to samoczynnie? To chyba jedyny problem na który nie znalazłem do tej pory odpowiedzi. Kombinowałem z plikami shell i SysInfoSettings.ini ale podana w nich ścieżka nie odpala prosto z karty tego menu.
Pewnie ktoś zna rozwiązanie na sztywne określenie odpalanego pliku menu na starcie.
Podpowiedzcie jakiś sposób przez regedit lub pliki .ini.

Foldry w głównym mojej navi to:
Application Data
Data Flash
Desktop
My Documents
Network
Program Files
SDMMC
Windows
Control

Wersja ze składowymi DataFlash:
foldery:
MapaMap
MapaMap30

W folderku Windows:
GpsMC
HTMLVIEW
OS_ID_10092009
VipApp

ww. o rozszerzeniu exe.


Ręczne wybieranie ścieżki z menu powoduje pokazanie się pulpitu na ułamek sekundy i przejście do standard menu (Kolega z początku tematu miał z tym problem)> to problem związany pewnie z kill proces > jak ktoś wie jak dopisać i gdzie to tak samo pewnie pomoże.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2011-04-07, 07:17   

Samoczynnie - mozliwe tylko przez wpisy w rejestrze, czego nie polecam, bo jedna zmieniona literka oznacza śmietnik.
Inna metoda - folder explorer.exe na karcie SD

fleshu666 napisał/a:
Ręczne wybieranie ścieżki z menu powoduje pokazanie się pulpitu na ułamek sekundy i przejście do standard menu
A masz wersje przeznaczoną dla Twojego modelu?
Spróbuj zaadaptować skrypty startowe od AdJI, lub porusz ten problem w wątku o menu XP
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
dawids1313
azymut


Dołączył: 03 Wrz 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-09-03, 21:37   

czy da się przywrócić ustawienia pierwotne w nawigacji ale z Windows mobile na Windowsie 7
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2013-09-03, 21:46   

dawids1313 napisał/a:
z Windows mobile na Windowsie 7
Co przez to rozumiesz? Nv33 nie miała nigdy WM, tylko WinCE
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,23 sekundy. Zapytań do SQL: 9