Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-08, 13:38
Dyskusja dotyczaca GAPI 4.0
Autor Wiadomość
Luccas
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 591
Wysłany: 2007-11-20, 12:39   Dyskusja dotyczaca GAPI 4.0

Tutaj pytamy, komentujemy itd..........
 
 
 
navigator
Administrator


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 722
Wysłany: 2007-11-20, 16:54   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=4137

Piękna robota :) Lucasa i SpecGrupy :) no i nie trzeba tych tysięcy zielonych :)
 
 
pppp
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Paź 2007
Posty: 95
Wysłany: 2007-11-22, 14:58   Bedzie Gapi dla Akiry i podobnych!

Witam
Wszedłem w kontakt z producentem Gapi w sprawie dołożenia wsparcia dla naszych maszynek. Wysłał mi narzędzie diagnostyczne które robi zrzut niezbędnych dla niego informacji o maszynce.

Załączam plik.

Zrobcie po jednym zrzucie dla Navi nv55, MyGuide3100 i Akiry 512 i załączcie w tym wątku to mu je wyśle. Nie róbcie huraganu - po ednym wystarczy.

Ze swojej Akiry 517 juz mu wysłałem wiec nie jest porzebne.

[ Dodano: 2007-11-22, 14:58 ]
A tu jest zrzut z mojej Akiry 517

DeviceInfos Akira 517.zip
Zrzut Akira 517
Pobierz Plik ściągnięto 411 raz(y) 1,05 KB

 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-11-22, 15:40   

No to Luccas jak widzę znalazł fachową pomoc w przeskakiwaniu tego co niemożliwe
i osiąganiu tego co nieosiągalne... :idea:

Jako że posiadam ten kultowy sprzęt, do którego wielu akirowców po kryjomu wzdycha ;-)
więc proszę:
zrzut dla Navi Nv55

DeviceInfos Navia Nv55.zip
zrzut dla Navi Nv55
Pobierz Plik ściągnięto 287 raz(y) 1,06 KB

 
 
 
pppp
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Paź 2007
Posty: 95
Wysłany: 2007-11-22, 15:47   

Sorki na prośbe gościa od GAPI usunąłem narzędzie. Navie juz mamy. Proszę po jednym chętnym od Akiry 512 i MyGuide do testu. Jeśłi ktoś pobrał narzędzie niech go nie udostępnia. Gość nie chce to wiec po co go wkurzać . Okay? Wazne ze to dla nas zrobi a potem narzedzie jest nie przydatne.

Nie udostępniajcie tego narzedzia nikomu bezmyślnie zwłasza na jakies uploady!!! I tak do niczego nie sluzy!!!
Nie nawalcie!!!
 
 
Luccas
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 591
Wysłany: 2007-11-22, 16:47   

Jakies 2 miesiace przy werski 3.10 gadalem z goscmi z Gapi, jeszcze przed emulatorem, tez dostalem to narzedzie i wyslalem im info (gdzies tam na forum o tym mowilem).

Koles odpisal ze z powodu centrality atlas II i braku dok. do dojscia do framebuffer i bezosredniego transferu grafiki nie jest w stanie na razie nic zmienic......

No ale moze juz sie cos udalo mu w tej kwesti zmienic i klutowe urzadzonko w pojawi sie na liscie w przyszlych releasach gapi ..... czego Nam wszystkim zycze

Pomyslnych rozmow, btw bardzo sympatico gosciu
 
 
 
kichawa 
Waypoint
Lepiej to już było



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 29
Skąd: Bielsko i okolice
Wysłany: 2007-11-23, 14:31   

Mogę zrobić zrzut z Akiry 512.
_________________
Akira 512/MapaMap/MioMap/IGO/Automapa
 
 
 
pepe
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 82
Wysłany: 2007-11-25, 18:39   

Pomyślałem sobie że może dodam swoje 2 grosze.
1. Zwróć uwagę gościom od GAPI że mogą dostać dokumentację do procesora korzystając z CENTRALITY DOCUMENT DOWNLOAD CENTER.
2. Jeśli mieliby z tym problemy, mogą bez problemu (i za darmo) ściągnąć gotowy Centrality Atlas II BSP zawierający gotowe procedury inicjalizacji i driver'y (z grafiką włącznie).
Pepe.
 
 
pppp
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Paź 2007
Posty: 95
Wysłany: 2007-11-27, 18:55   

Na razie gosc nie znalazl gdzie jest framebuffer w atlas2. Zapodal mi drugie narzedzie i zrobilem mu dumpy. Wskazałem mu tez powyzsze linki. Moze ktorys z was juz szukal gdzie lezy framebuffer?

[ Dodano: 2007-11-27, 21:15 ]
Co wam powiem to wam powiem.....


Gosc podeslal mi juz nowe gx.dll z supportem dla Akira 517 i to działa. Czekam na jego zgode na publikacje na forum w celach testowych. Na razie wsio bangla az miło . W teście GApi demo1 wyciąga 80 ramek/s a w demo2 do 60 ramek/s.

Bedzie dobrze :)

Zauwazylem ze jak nie ma gx.dll w folderze \windows to setup GAPI nie pozwala na wybór urządzenia a wiadomo ze u nas po resecie wszystko co dodane do \windows idzie w las. Zproponowałem gościwi zeby jego setup szukał gx.dll tez po ścieżce z rejestru. Obaczym.
 
 
pepe
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 82
Wysłany: 2007-11-27, 21:26   

W zasadzie to co można wydostać z Akiry znajduje się w kluczach "\HKLM\Drivers\Display\*". Gość może też spróbować adres LCD_BASE 0xb8000000 (sądząc ze zrobionego na szybko przeglądu kodu QNX, oni nie rozmawiają z wyświetlaczem poprzez pamięć ale poprzez FIFO).
Pepe.
 
 
pppp
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Paź 2007
Posty: 95
Wysłany: 2007-11-28, 20:20   

CO gosc zrobil to nie wiem . W kazdym razie poziękował za wskazanie strony.

Tutaj macie gx.dll z supportem dla Akiry 517. Moze dziala tez z 512 lub navią. To faza testowa. Podmiencie to gx.dll. Pamietajcie ze aby zmieniac urządzenia w setupie GAPI to plik gx.dll musi byc w \windows. Inaczej nie ma wyboru urządzeń. Testujcie i chwalcie się.

GX.zip
Pobierz Plik ściągnięto 343 raz(y) 63,34 KB

 
 
Luccas
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 591
Wysłany: 2007-11-28, 21:02   

Taka malutka uwaga nie musi byc w \windows, wlasnie wrzucilem do mojego kat. z dllkami (shellfolders.....) i tez jest do wyboru urzadzonko akira 517 ...... chociaz zglasza blad...

Po drugie na akirze 512 po wybraniu 517 zglasza blad ze bledne urzadzenie zostalo wybrane .... czyli rozumiem ze dla 512 zostaje dalej tryb emulacji ?
 
 
 
rsms 
Navi Expert
Akira MM517


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 23 Lip 2007
Posty: 210
Wysłany: 2007-11-29, 19:56   

Na 517 chodzi bardzo ładnie. Faktycznie wystarczy że GX.DLL będzie w katalogu z DLL-kami, nie musi być w Windows. No i musi być wybrana opcja 320x240, bo przy 240x320 też aplikacja się urochomi ale po wyjściu dzieją się cuda.
 
 
pppp
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Paź 2007
Posty: 95
Wysłany: 2007-11-30, 09:01   

Jak macie jakies problemy to opisujcie szczegołowo
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-12-04, 01:22   

GAPI na Navi chodzi rewelacyjnie.
Programów przybyło od groma i trochę, wreszcie są zjadalne czyli w takim położeniu
w jakim być powinny.
Pliczki wrzuciłem do jednego wora z wszystkimi dll-kami i 99% proponowanych na forum programików ładnie biega z ustawieniem 270.

Tylko, że to co dobre dotyczy niestety GAPI z GX oryginalnym, zaproponowanym przez Luccasa czyli chodzi tu wciąż o emulator.

GX pod akirkę 517 jest niestety jak widać tylko i wyłacznie pod akirke 517 :-?

No i tak bywa, ale wiecie jak to na froncie, cieńka czerwona linia jest niekiedy na wyciagniecie ręki ;-)
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 13