Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 14:05
MapChanger for iGO@Android
Autor Wiadomość
gary1 
Waypoint


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 152
Wysłany: 2012-02-04, 14:24   MapChanger for iGO@Android

MapChanger for iGO@Android by Luboz


Oryginalny wątek:
Kod:
http://www.mobilepassion.org/viewtopic.php?f=81&t=5943


W archiwum:
Wersja z najnowszymi mapami Polski
(MapChanger_iGO@android_v1.3x_polmaps.rar)
Wersja bez map
(MapChanger_iGO@android_v1.3x_nomaps.rar)
hasło: navizone
Kod:
http://link-safe.net/folder/bdd19c43-f966


Urządzenie musi posiadać root oraz zainstalowany busybox!
Sama operacja instalacji nie jest skomplikowana.
1. Do lokalizacji sdcard (pamięć telefonu) kopiujemy foldery iGO
oraz gscript z zawartościami (wszystko znajduje się w archiwum rar).


2. W folderze z mapami (u mnie external_sd/iGO/content) tworzymy
foldery 'map_ta', 'map_nt', 'map_tm', 'map_ot' i kopiujemy do nich
odpowiednio mapy TomTom/Teleatlas, Navteq, Emapa. Upewnij się,
że folder 'map' jest skasowany.


3. Instalujemy GScript (GScriptLite.apk).
4. Uruchamiamy GScript i dodajemy skrypty z mapami.
Poprzez przycisk Menu, wybieramy "Add script", następnie "Load file",
aby wybrać skrypty z mapami, "Needs SU" musi być zaznaczone,
następnie zaznaczamy "Zapisz".


5. Wybrane skrypty z mapami pojawią się na liście programu GScript Lite.


Uwaga:
Po zainstalowaniu należy dokonać pierwszego uruchomienia iGO
za pomocą wybranego skryptu z mapą (np. iGO Teleatlas maps)
z poziomu gscript.


Kolejne uruchomienia nawigacji mogą być wykonywane zarówno
z poziomu samego iGO, jak też z poziomu GScript poprzez wybranie
właściwej mapy.


Gdy chcesz zmieniać mapy, nie ma potrzeby, zamykania iGO.
Wystarczy wyjść do pulpitu telefonu i wybrać inną mapę za pomocą
sktyptu. GScript sam zresetuje iGO i odpali go z wybraną wcześniej mapą.
_________________
Najnowsze MAPY Polski R3 do iGO 8.3+ i Primo
---------------------
=> http://chomikuj.pl/Garius
_________________
 
 
speedy68 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lis 2012
Posty: 11
Skąd: north
Wysłany: 2013-09-16, 19:02   

Znalazłem ostatnio plik am_mapchanger_for_android.zip. Wrzuciłem do folderu ux, foldery do map innych dostawców utworzone, wrzucone mapy ale w menu/ustawienia/wybór dostawcy map nie jest podświetlone tylko szare i nie można niczego wybrać... :?:
_________________
Goclever Qantum 700M + IGO Primo 9.6.22.316005 +Doupas 6.6 3D
 
 
wal24 
GPS instruktor



Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 852
Skąd: Polska
Wysłany: 2013-09-16, 19:28   

A nie lepsze jest to?
gja.nav.utility.apk
Nie trzeba roota. Po zmianie map automatycznie włącza iGO. Ale tylko starsze wersje (9.6.7...).
Nowsze z palca.
 
 
speedy68 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lis 2012
Posty: 11
Skąd: north
Wysłany: 2013-09-16, 21:07   

Mam roota i wypróbowałem apkę gjak utility, ale chciałbym mieć zmianę z menu/ ustawienia... Może ktoś ma taką opcję zmiany map i wie co jest potrzebne do działania?
_________________
Goclever Qantum 700M + IGO Primo 9.6.22.316005 +Doupas 6.6 3D
 
 
wal24 
GPS instruktor



Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 852
Skąd: Polska
Wysłany: 2013-09-16, 21:27   

Skórka Doupas ma taką zmianę map. Trzeba mapy Navteqa i TomToma umieścić w jednym folderze map. Więcej>Ustawienia>Zmiana Map
 
 
speedy68 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lis 2012
Posty: 11
Skąd: north
Wysłany: 2013-09-16, 21:32   

Czyli pliki map nt i tt do jednego folderu map a nie w osobnych tak ?
_________________
Goclever Qantum 700M + IGO Primo 9.6.22.316005 +Doupas 6.6 3D
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2013-09-17, 10:24   

wal24 napisał/a:
mapy Navteqa i TomToma umieścić w jednym folderze map
Jestes pewien? Cos mi się wydaje, ze jednak nie... iGo w takim układzie nie ma prawa dzialac poprawnie - wyobraz sobie sytuacje ustawiając start na mapie navteq, a punkt doecelowy na mapie TT - dojedziesz na miejsce? Przeciez jest taka możliwość - sa preciez dwie "polski" w wyborze kraju..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
wal24 
GPS instruktor



Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 852
Skąd: Polska
Wysłany: 2013-09-17, 12:29   

Jestem pewien. Sprawdzałem i działa to dość dobrze, wybiera mapy prawidłowo. Jest to opisane na forach. O ile się nie mylę jest to dodatek ux KasteL'a.
Kod:
http://kastelgr-navi.blogspot.gr/2013/02/mapchanger-add-on-for-android.html
 
 
szur
azymut


Dołączył: 10 Lis 2011
Posty: 2
Wysłany: 2013-09-17, 13:37   

speedy68 napisał/a:
Znalazłem ostatnio plik am_mapchanger_for_android.zip. Wrzuciłem do folderu ux, foldery do map innych dostawców utworzone, wrzucone mapy ale w menu/ustawienia/wybór dostawcy map nie jest podświetlone tylko szare i nie można niczego wybrać... :?:


Prosze popatrz tutaj :
http://forum.entershop.cz...roid.zip#p92332
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2013-09-17, 16:06   

wal24 napisał/a:
Jestem pewien. Sprawdzałem i działa to dość dobrze, wybiera mapy prawidłowo.
No fakt.. działa na zasadzie zmiany rozszerzenia - wg mnie trochę mało eleganckie rozwiązanie ale skoro działa i ktoś potrzebuje możliwości zmiany mapy to ok.
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
ash1970
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Maj 2012
Posty: 69
Wysłany: 2013-09-17, 17:54   

dla zainteresowanych zmianą map jest jeszcze sposób na zmianę przez profile użytkownika w samym programie bez dodatkowych apek
 
 
speedy68 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lis 2012
Posty: 11
Skąd: north
Wysłany: 2013-09-17, 19:29   

ash1970 - Daj opis kto zajrzy będzie mógł wybrać co mu się podoba... :-)
_________________
Goclever Qantum 700M + IGO Primo 9.6.22.316005 +Doupas 6.6 3D
 
 
wal24 
GPS instruktor



Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 852
Skąd: Polska
Wysłany: 2013-09-18, 09:31   

Zmieniacz map po polsku (przetłumaczony gja.nav.utility.apk) z opisem i potrzebnymi plikami.
Kod:
http://www.failai.lt/5vtgdtyynxve/Zmieniacz_map.zip.htm
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Wiek: 10
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 523
Skąd: EU
Wysłany: 2013-09-18, 23:39   

speedy68 napisał/a:
opis kto zajrzy będzie mógł wybrać co mu się podoba

Pomysł nie jest nowy - sprawdził się dla iGO Primo Windows CE / Windows Mobile - "zabawa profilami". Po pierwszej konfiguracji programu, tworzy się plik save:
- kopiujemy save na pulpit komputera,
- wchodzimy w save > profiles > 01,
- tworzymy nowy folder 02 > do tego folderu kopiujemy całą zawartość z folderu 01
W folderze 01, mamy plik system (.ini), do którego dodajemy:
Kod:
[folders]
has_secondary_root="0"
maps="../../iGO/content/map"
content="/mnt/sdcard/iGO/content"

a do folderu 02 > system (.ini):
Kod:
[folders]
has_secondary_root="0"
maps="../../iGO/content/map_nq"
content="/mnt/sdcard/iGO/content"

W katalogu content:
- do folderu map > dajemy mapy TomTom,
- do folderu map_nq > dajemy mapy Navteq
Z katalogu głównego iGO, usuwamy folder save (na wszelki wypadek, warto go zapisać na kompie) i kopiujemy nasz zmodyfikowany.
To jest tylko przykład dla dwóch dostawców, praktycznie można zmienić wszystko co znajduje się w folderze content (lang / skin / voice itp.).


Dzieki: amater i inni

P.S. Testy na programie iGO Primo (2.4)- bez skina. Ścieżki dostępu trzeba sprawdzić, itd.
_________________

 
 
jurek7806
Navi Expert


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 298
Wysłany: 2013-09-19, 09:55   

wal24 działa znakomicie. Sprawdzałem na HD2 i Galaxy S2 z iGO na dodatkowej karcie. Jedynie przy S2 musiałem ustawić ścieżke manualnie na /storage/extSdCard. Co by się nic nie pomieszało to PRZED PIERWSZYM URUCHOMIENIEM, mapy Navteq kopiujemy do katalogu map i poi Navteq do katalogu poi. Mapy TomTom do katalogu map_tt i poi do katalogu poi_tt. Top Map do katalogu map_tm i poi do katalogu poi_tm. Zmieniacz zmienia bez problemu także poi od różnych dostawców. Foldery map_ot i poi_ot nie wiem do czego można wykorzystać, ale zostawiłem je na karcie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11