Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MIO Moov Spirit NEW M-Edition Version 6.2.7410157
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2011-06-05, 13:02   

Spróbuj wywalić
Kod:
MapDir=Maps
MapDir=\SDMMC\Spirit\MAPS
MapCPFBase=\SDMMC\Spirit\MAPS
Map=poland_ta_201006.cpf
Zostaw tylko
MapDir=\SDMMC\MioMapSpirit\MAPS
_________________

 
 
mareky 
Waypoint


Wiek: 48
Dołączył: 31 Maj 2011
Posty: 33
Wysłany: 2011-06-05, 13:19   

DAŁEM TAK ALE DALEJ BRAK KLAWIATURY :
Kod:
[Main]
;Screen=WQVGA
ExitButton=1
auto_zoom_max=32
auto_zoom_min=4
Landscape90=0
SaveTimeZone=1
Show_warning_window=1
consider_green_line=1
warning_on_wakeup=1
ShowExit=1
auto_zoom_max=12
auto_zoom_delay=5
buildings=1
disable_ticks=1
show_oneway=1


#MapColors=""
#MapNightColors=""

MapDir=\SDMMC\Spirit\MAPS
 

DatabaseDir=\StorageCard\Spirit\UserSpirit
#default to Photos
PhotosDir=\SDMMC\cardinale


#### where to find the LANG files and *.ogg
SoundDir=\SDMMC\Spirit\

#### Extra settings SPIRIT
SpeedCamDir=\SDMMC\Spirit\SpeedCam
GuidesDir=\SDMMC\Spirit\Guides
TTSDir=\SDMMC\Spirit\TTS

#DLLID=-1
#default xxxEnlarge=3
StreetFontEnlarge=6
POIFontEnlarge=6
IAccept=1
ShowGPSTimeDiff=1
ShowPOI=1
DebugMem=0
TextFilter=1
Home=1
DebugPos=0
YTreshold=5
XTreshold=10

MapColors=/SDMMC/Spirit/Spirit.lvx
MapNightColors=/SDMMC/Spirit/Spirit_n.lvx
[GPS]
Found=com1:,4800,8N1,none
UseIdDriver=0
NMEAStreamTimeout=1000
DeepGpsLog=0
DebugGpsOut=0
SetSentences=1
ShouldConfigure=1
#Log=""
#Nmea=GPGGA;GPVTG

[TMC]
UseGns=4
LogRds=0
TmcTimeout=5
#Simulation=""

[Plugins]
#MioBTParams=""
#FMParams=""
#MediaPlayer=
#MediaPlayerParams=""
#MioMore=""
#MioMoreParams=""
#LocalSearch=""
#LocalSearchParams=""
#AVIN=""
#AVINParams=""

[Navigation]
#Simulation=""

[Advisor]
language=21
gender=1
unit=0
time_format=1

voice=Agata
[List]
buttons=1



a na tym w ogóle nie rusza[

Kod:
[Main]
auto_zoom_max=12
Captionless=1
ExitButton=1
IAccept=1
;Home=1
MapDir=Maps
NewExplore=0
MapDir=\SDMMC\Spirit\MAPS
MapStyleDir=MapStyles
MapColors=MapStyles/Zaragoza.lvx
MapNightColors=MapStyles/Zaragoza_n.lvx
voiceguidance=1
Screen=WQVGA
StreetFontEnlarge=6
TruckAttribs=1
SmartSearchKeyboard=1

[Navigation]
#Simulation=""


[Advisor]
language=7
gender=1
unit=0
time_format=1

voice=
[List]
buttons=0

[GPS]
Found=com1:,4800,8N1,none
[GPS]
Found=com1:,4800,8N1,none
[Plugins]
MioMore=\Storage Card\MioMapSpirit\Rechner\HarryRechner.exe
AVIN=\My Flash Disk\Program Files\MioTV\DVB-T.exe
MediaPlayer=\My Flash Disk\Program Files\MioMediaPlayer\MioMediaPlayer.exe
MediaPlayerParams= AUD VID 
LocalSearch=""
LocalSearchParams=""
Ostatnio zmieniony przez Sahem 2011-06-05, 21:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2011-06-05, 16:11   

Dopisz w MAIN
Captionless = 1
Spróbuj też z wartością 0

Jaki język masz wybrany? Co masz w opcjach - typ klawiatury

Bo wg mnie, to 3/4 main.ini jest zupełnie niepotrzebne
_________________

 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-06-05, 17:02   

A jaką wersję licencji skopiowałeś?
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
mareky 
Waypoint


Wiek: 48
Dołączył: 31 Maj 2011
Posty: 33
Wysłany: 2011-06-05, 19:12   

zassałem program z tego topiku i podmieniłem tylko ini bo na tym z paczki nie ruszał . licencja z paczki nic nie zmieniałem
jeśli chodzi o język to przy każdym uruchomieniu muszę zatwierdzać polski

W ustawieniach nie widzę opcji odnośnie klawiatury
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2011-06-05, 21:39   

Ok , zapamiętaj tą twoją ini na której chodzi , będziesz mógł zawsze do niej wrócić.

Spróbuj jeszcze raz z tą ini co jest przy programie.
Orginalnie katalog programu nazywa się MioMapSpirit.
Zmień tylko linjkę:
MapDir=\Program files\MioMapSpirit\maps
na
MapDir=SDMMC\MioMapSpirit\maps
albo
MapDir=maps

linijkę
;Home=1
na
Home=1

i wpisz twoje dane gps.

I zobacz czy wystartuje.
_________________
Menu Blue Unlock <---- klik ----
Uniwersalne Menu Spirit
Lista uruchomionych programów nawigacyjnych <---- wpisz się ---
 
 
mareky 
Waypoint


Wiek: 48
Dołączył: 31 Maj 2011
Posty: 33
Wysłany: 2011-06-06, 12:52   

niestety zawiesza się jak poprzednio na 14-tej kropce

ini po przeróbce :

[Main]
auto_zoom_max=12
Captionless=1
ExitButton=1
IAccept=1
Home=1
MapDir=Maps
NewExplore=0
MapDir=SDMMC\MioMapSpirit\maps
MapStyleDir=MapStyles
MapColors=MapStyles/Zaragoza.lvx
MapNightColors=MapStyles/Zaragoza_n.lvx
voiceguidance=1
Screen=WQVGA
StreetFontEnlarge=6
TruckAttribs=1
SmartSearchKeyboard=1

[Navigation]
#Simulation=""


[Advisor]
language=7
gender=1
unit=0
time_format=1

voice=
[List]
buttons=0

[GPS]
Found=com1:,4800,8N1,none
[GPS]
Found=com1:,4800,8N1,none
[Plugins]
MioMore=\Storage Card\MioMapSpirit\Rechner\HarryRechner.exe
AVIN=\My Flash Disk\Program Files\MioTV\DVB-T.exe
MediaPlayer=\My Flash Disk\Program Files\MioMediaPlayer\MioMediaPlayer.exe
MediaPlayerParams= AUD VID
LocalSearch=""
LocalSearchParams=""
 
 
Tandy
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 33
Wysłany: 2011-06-07, 18:36   

Kiedyś próbowałem uruchomić na Moov 360 i zatrzymywało się około połowy rzędu kropek. Pomogło odchudzenie pliku ini o część rzeczy zbędnych lub nie występujących w moim PNA. Na początek proponuję takie zmiany:

;MapDir=SDMMC\MioMapSpirit\maps
( rozumiem, że tam masz mapy, a program spirit.exe w SDMMC\MioMapSpirit)
oraz:

;TruckAttribs=1
;SmartSearchKeyboard=1

;[GPS]
; Found=com1:,4800,8N1,none
; [Plugins]
; MioMore=\Storage Card\MioMapSpirit\Rechner\HarryRechner.exe
; AVIN=\My Flash Disk\Program Files\MioTV\DVB-T.exe
; MediaPlayer=\My Flash Disk\Program Files\MioMediaPlayer\MioMediaPlayer.exe
; MediaPlayerParams= AUD VID
; LocalSearch=""
; LocalSearchParams=""

wtedy od mojego działającego ini będzie sięróżniło tylko polem Language ale ono zależy od wybranego języka.
Pozdrawiam
 
 
mareky 
Waypoint


Wiek: 48
Dołączył: 31 Maj 2011
Posty: 33
Wysłany: 2011-06-09, 13:35   

Bardzo dziękuje że ktoś próbuje stworzyć ini po mojego larka 50.1 CECore 5.o
ale jeśli uważasz że odchudzanie pomoże to ta część też jest niezgodna z navi ale po próbie tego ini co zostało zaproponowane zwis na 8-men kropce

; [Plugins]
; MioMore=\Storage Card\MioMapSpirit\Rechner\HarryRechner.exe
; AVIN=\My Flash Disk\Program Files\MioTV\DVB-T.exe
; MediaPlayer=\My Flash Disk\Program Files\MioMediaPlayer\MioMediaPlayer.exe
; MediaPlayerParams= AUD VID
; LocalSearch=""
; LocalSearchParams=""

Ponad to zastanawia mnie co jest przyczyną braku klawiatury w działającym ini podanym wcześniej który wiersz ini za to odpowiada a może to nie wina ini !!!
 
 
j.w-k 
Navi Expert


Dołączył: 18 Kwi 2011
Posty: 220
Wysłany: 2011-06-11, 10:16   

Mi na takim wpisie do spirit.ini poszło, z tym, że ja mam Mio C 720, tu zmień dane GPS
Kod:
[Main]
auto_zoom_max=12
Captionless=1
ExitButton=1
IAccept=1
;Home=1
MapDir=Maps
NewExplore=0
MapDir=\Storage Card\MioMapSpirit\maps
MapStyleDir=MapStyles
MapColors=MapStyles/Geneve.lvx
MapNightColors=MapStyles/Geneve_n.lvx
voiceguidance=1
Screen=WQVGA
StreetFontEnlarge=6
TruckAttribs=1
SmartSearchKeyboard=1

[Navigation]
#Simulation=""


[Advisor]
language=21
gender=1
unit=0
time_format=1

voice=
[List]
buttons=0

[GPS]
Found=com2:,57600,8N1,none
[GPS]
Found=com2:,57600,8N1,none

[Plugins]
;MioMore=\Storage Card\MioMapSpirit\Rechner\HarryRechner.exe
;AVIN=\My Flash Disk\Program Files\MioTV\DVB-T.exe
;MediaPlayer=\My Flash Disk\Program Files\MioMediaPlayer\MioMediaPlayer.exe
;MediaPlayerParams= AUD VID 
;LocalSearch=""
;LocalSearchParams=""

Sprawdż, może pójdzie u Ciebie.
 
 
mareky 
Waypoint


Wiek: 48
Dołączył: 31 Maj 2011
Posty: 33
Wysłany: 2011-06-11, 15:17   

Dzięki za pomoc ale rezygnuje bo na larku program kuleje a nikt kto ma larka i program mu działa w całości głosu nie zabiera wiec czas dać sobie spokój może gdy pojawi się nowa wersja to wrócę do prób na razie wracam do AM
 
 
60ztszyk 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Sty 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-07-22, 19:54   

Witam.
Uruchomiłem to na Lark 50,1 ale nie do końca. Mio nie może połączyć się z modułem GPS. Status GPS - Brak sygnału GPS. W pliku spirit.ini poprawiam ręcznie na com1 a on sam przypisuje sobie com6 i komunikuje brak sygnału GPS.
Może ktoś to ugryzł. Taki sam problem na GoClover 5066FMBT HD.

[ Dodano: 2011-07-23, 01:23 ]
GoClover 5066 odpalił Mio z modułem GPS na com 1
Lark 50.1 nie . Dalej brak sygnału GPS. Aplikacja już nie zmienia ustawienia GPS w pliku .INI na com6. Mio Moov Spirit pobrany z tureckiej strony.
 
 
remikg77
Waypoint


Dołączył: 02 Wrz 2011
Posty: 116
Wysłany: 2013-09-21, 12:37   

koledzy uruchomiłem ten program na mio moov 200 FEU i mam kilka pytań
1 nie widzi mi fotoradarów,a licencje do nich mam dobrą pocukrowana tak jak program z chomika Bismara
, skąd pobrać nowszą bazę fotoradarów bo te co posiadam są z 2009 (nie mogę nigdzie znaleźć)
2 czy da się jakość w plikach zmienić dolne tło bo w dzień asystent pasa ruchu jest w zasadzie niewidoczny, w nocy tło jest ciemniejsze i wtedy pasy te nie funkcjonujące są widoczne nie zlewają się z tłem (przestawiałem w urządzeniu na rożne style lecz to tło dolnych powiadomień się nie zmienia.
3 i jeszcze jedna rzecz jak dodać w tej wersji własne POI bo przez Mio More desktop od mojej navi nie widzi jakiegoś folderu (próbowałem stworzyć folder POI w w programie nic to nie dało jak ściągnąłem Mio More od Spirita to każe zalogować urządzenie i go nie widzi ???? :->
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11