Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Panel dotykowy - kalibracja , wymiana
Autor Wiadomość
jacek31p
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Paź 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-12-14, 15:46   

Witam po dłuższej przerwie ale dopiero dzisiaj przyszedł mi nowy panel. Sprzedawca okazał się bardzo uczciwy i uznał reklamację. Panel zamontowałem i nawigacja śmiga jak nowa. Dzięki za podpowiedź. :-)
 
 
Max1234 
Waypoint


Dołączył: 08 Gru 2009
Posty: 20
Wysłany: 2012-02-12, 11:17   Wymiana wyświetlacza

Witam pękł mi wyświetlacz i chciałem sie dowiedziec czy musze cos lutować czy jest możliwośc wypięcia go z płyty i wpiąc drugi z uszkodzonej nawi

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2012-02-12, 11:24 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2012-02-12, 12:23   

jesli caly komplet tp z lcd to wypinasz jeden i wpinas drugi jesli natomiast sam tp to trzeba lutowac
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
Kiko 
Waypoint
Mio S600/MX2



Dołączył: 27 Wrz 2009
Posty: 107
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2012-10-19, 10:42   

Czy ktoś wie jak wejść do kalibracji w tym Larku gdy połączenie z kompem jest tylko jako pamięć masowa i Active sync i ceremote nie działają a ekran jest tak rozkalibrowany że nie da się z poziomu nawigacji zmienić ustawień?
_________________
AM, Primo, MM, Navigon, TomTom, Garmin
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2389
Skąd: Google
Wysłany: 2012-10-19, 10:46   

Kiko napisał/a:
gdy połączenie z kompem jest tylko jako pamięć masowa i
Musisz zmienić na ActivSync gdyż inaczej się nie dostaniesz przez komputer.
_________________
Poradniki
 
 
Kiko 
Waypoint
Mio S600/MX2



Dołączył: 27 Wrz 2009
Posty: 107
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2012-10-19, 10:52   

Problem w tym że nie mogę ustanowić połączenia activsync z poziomu nawigacji bo nie da się wejść w ustawienia usb poprzez rozkalibrowany ekran. Może jest jakiś program do kalibracji do skopiowania na kartę i odpalić go z nawigacji bo to jedno udaje się kliknąć - Nawigacja
_________________
AM, Primo, MM, Navigon, TomTom, Garmin
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2389
Skąd: Google
Wysłany: 2012-10-19, 11:21   

Kiko napisał/a:
Może jest jakiś program do kalibracji do skopiowania na kartę i odpalić go z nawigacji
Spróbuj odpalić explorera i dalej już w windows powinieneś próbować wykonać kalibrację.
_________________
Poradniki
 
 
Kiko 
Waypoint
Mio S600/MX2



Dołączył: 27 Wrz 2009
Posty: 107
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2012-10-19, 11:28   

Udało się łopatologiczne metodą prób i błędów - mazakiem stawiając kropki na ekranie i resetując navi na zmianę.
_________________
AM, Primo, MM, Navigon, TomTom, Garmin
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2389
Skąd: Google
Wysłany: 2012-10-19, 11:30   

No to super. Teraz sprawdź czy po resecie będą zachowane ustawienia.
_________________
Poradniki
 
 
Kiko 
Waypoint
Mio S600/MX2



Dołączył: 27 Wrz 2009
Posty: 107
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2012-10-19, 11:50   

Tak - po resecie są zachowane ustawienia. Przestroga dla wszystkich - zanim wymieni się dotyk trzeba mieć pewność że urządzenie jest ustawione w ActiveSync bo później są problemy z kalibracją.
_________________
AM, Primo, MM, Navigon, TomTom, Garmin
 
 
 
jarcysgru 
azymut


Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 1
Wysłany: 2013-09-22, 18:20   Kalibracja Lark 50.3

Napisz mi jak przeprowadzić kalibracje i wymiane przedniego panelu krok po kroku tak by nie uszkodzić GPS pozdrawiam.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2389
Skąd: Google
Wysłany: 2013-09-22, 18:23   

jarcysgru napisał/a:
Napisz mi jak przeprowadzić kalibracje
Masz poradnik na forum : http://www.my-navia.pl/vi...p=365034#365034

jarcysgru napisał/a:
wymiane przedniego panelu krok po kroku tak by nie uszkodzić GPS pozdrawiam.
Google umarło?
_________________
Poradniki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10