Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mio M 330 brak sygnału GPS
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6188
Wysłany: 2013-11-02, 21:51   

Tak szcerze mówiąc, to chyba wszysko jedno w jakiej jest lokalizacji. Byleby ściezka była poprawna i program kompletny i sprawny :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
bobi74
Waypoint


Dołączył: 27 Sie 2010
Posty: 65
Wysłany: 2013-11-02, 22:01   

jaka sciezka? skopiowalem ten plik wszedzie gdzie tylko mozna i cały czas wyskakuje ten sam komunikat koledzy ja juz nie chce wam zawracac glowy tym ja to lepiej wyrzuce bo tyle czasu siedze i nic
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6188
Wysłany: 2013-11-02, 22:06   

Kolego... samo kopiowanie nic nie da.
Ikona na pulpicie navi to nic innego jak skrot do programu w w kompie.. wskazuje lokalizację konkretnego pliku wykonywalnego.
Spróbuj jeszce ( jesli nie masz dośc :-) ) . Zmien nazwę swojego pliku igo.exe ( czy jak tam się nazywa - pewnie mobilenavigator.exe ) na jakąkolwiek inną ( np. igo1.exe ) a plik wykonywalny visualgps na nazwę jaką miał plik igo poprzednio ( czyli na przykąld igo.exe na igo1.exe , a visualgps.exe na igo.exe ) , zamnknij navi, uruchom i kliknij na ikonke igo ;-) . Pisze oczywiście o visualgps znajdującym się w katalogi igo :-)
Jesli to nic nie da , pobrałes walnięty program.. pobierz go z apteczni forowej :-)

P.S. Jesli uruchomienie visualgps się powiedzie, po otrzymaniu wyników wroc do poprzednich nazw :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2013-11-02, 22:11, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
bobi74
Waypoint


Dołączył: 27 Sie 2010
Posty: 65
Wysłany: 2013-11-02, 22:39   

pobralem z apteczki forowej i to samo jest ten sam komunikat nazwy zmienilem jak kazales i jest ot samo pliki dll to
DocList.dll
MFCCE300.DLL
TOOLHELP.DLL
koledzy a nie da sie bez tego programu odblokowac tego portu lub jakims innym programem to sprawdzic

[ Dodano: 2013-11-03, 09:35 ]
to pewnie juz nie ma zadnego sposobu co koledzy ??

[ Dodano: 2013-11-03, 10:24 ]
koledzy znalazlem inny program wyczytalem w internecie ze podobny do visualgps i udalo mi sie go uruchomic na mojej nawigacji jest to program BeeLineGPS i uruchomilem go i jak biore automatyczne wyszukiwanie to wyskakuje komunikat po jakiejs chwili GPS Reciver not found a jak biore manual i ustawiam rózne porty i baud to wyskakuje komunikat Unable to open port. Please close the application accesing the communication port
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18783
Wysłany: 2013-11-03, 18:11   

Czyli zablokowany port.

Uruchom program ITaskmanager i podaj liste uruchomionych procesów.
opisz tez, jak uruchamiasz Automapę

[ Dodano: 2013-11-03, 18:13 ]
P.S. Przeniosłem z wątku " Brak satelit w iGO Primo" - sprawa nie dotyczy programu iGO, a zablokowanego portu w urządzeniu Mio
_________________

 
 
bobi74
Waypoint


Dołączył: 27 Sie 2010
Posty: 65
Wysłany: 2013-11-03, 18:55   

sprawdzilem PROGRAMEM WRTools

Jest 13 procesów
NK.EXE
filesys.exe
device.exe
gwes.exe
services.exe
MioBT.exe
AppStartupSec.exe
MioBTCore.exe
iappliance.exe
PNA.Deskop.exe
FileManCE.exe
ResInfo.exe
CLMApp.exe

I mam problem z igo primo a nie z automapą :)
a igo primo uruchamiam tak start\FileManCE\Storage Card\PRIMO\primo.exe

Wszystko ładnie sie uruchamia tylko caly czas pisze u góry Wykrywanie odbiornika GPS
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18783
Wysłany: 2013-11-03, 19:52   

Trzeba wyłaczyc proces CLMApp.exe
Cytat:
igo primo uruchamiam tak
A konkretnie? Z Windowsa, czy z jakiegoś panelu?
_________________

 
 
bobi74
Waypoint


Dołączył: 27 Sie 2010
Posty: 65
Wysłany: 2013-11-03, 20:20   

uruchamiam z windowsa ale kolego wielkie dzieki zatrzymalem ten proces i znalazlo satelity JESTEŚ WIELKI :)
tylko jeszcze mam malutki problem ze po kazdym wlaczeniu nawigacji musze zatrzymywac ten proces zeby znalazlo satelity, Szukałem na forum i znalazłem to W katalogu: MioAutoRun\Scripts jest plik AppLauncher.mscr i tam wlasnie znajduje sie odwolanie do aplikacji CLMApp:
If(ProcExists("CLMApp.exe") AND appEXE ne "MioMap.exe" AND appEXE ne "MioMap_orig.exe")
Sprubuj usunac powyzsza linijke z tego skryptu i CLMApp.exe nie bedzie sie uruchamil i nie bedzie blokowal portu - skrypt uzywa odbiornika GPS do synchronizacji czasu - proces CLMApp powinien zostac automatycznie zamkniety, ale nie jest i stad Twoje problemy z zajetoscia portu.. Przetestuj powinno dzialac, choc moze wyrzucic komunikat o bledzie GPSTimeSync, wtedy wywal ze skryptu fragment zawierajacy "GPSTimeSyncAuto.mscr"
Pamietaj na wszelki wypadek o kopii skryptu, bo jak narobisz zbyt duzego balaganu.. ;)
Pozdrawiam..

tylko ze ja nie mam wogóle tego pliku AppLauncher.mscr wiec kolego jak moge sie pozbyc raz na zawsze tego procesu aby sie nie uruchamiał
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18783
Wysłany: 2013-11-03, 21:03   

bobi74 napisał/a:
JESTEŚ WIELKI :)
To nie ja, to zbiorowa mądrość forum...

Zaraz napiszę programik i dam link.

[ Dodano: 2013-11-03, 21:20 ]
OK, jest tu: http://chomikuj.pl/jajace...,3226113525.zip
Rozpakuj, 5 plików skopiuj w dowolne miejsce, uruchamiaj z startIGO.exe
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10