Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 14:01
Primo (2.4) 9.6.29.xxxxxx
Autor Wiadomość
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-12-14, 09:47   

Jest postęp, widzi głod TTs Janusza, da się go poustawiać ale jest niemy to znaczy po kliknięciu na test głosu jest absolutna cisza :(.
Info w głosie mam takie:

Kod:
[INFO]
;TTS IVONA/SVOX/Nuance
LCID=0x0809
ask_recalulate="Jesteś poza trasą! Przeliczyć nową?"
brand="Android"
cmlangkey="Voice_Polish"
flag="flag_pol.bmp"
flag_icon="countryflag_pol"
entering_tunnel="Wjeżdżasz do tunelu. Ogranicz prędkość do %s"
gps_disconnect="Dżi pi es rozłączony."
gps_signal_lost="Utracono sygnał dżi pi es."
gps_signal_found="Znaleziono sygnał dżi pi es."
lang_extention_flag=""
languagekey="polish"
languagename="Polski"
luavoice=1
name="TTS-PL_Android (v1.6.1) J_40/P_K"
offroute="Jesteś poza trasą!"
overspeed="Przekroczyłeś dopuszczalną prędkość."
phoneme_lang="POL"
recalulate="Przeliczam nową trasę."
roadnameparsing=-1
sex="universal"
testsound="Miłej podróży. Jedź ostrożnie!"
timestamp="1292424734"
timestamp_readable="2013_9_27_10_00_00"
tmcsup=1
traffic_jam="Uwaga! Przed tobą korek lub zator."
tts_destnames=1
tts_engine="android"
tts_eta="Dojedziesz do celu podróży o godzinie %H:%M"
tts_langname="pl"
tts_mode_mixed=0
tts_rate="100"
tts_voicename="TTS-PL"
ttsvoice=1
asr_language="PLP"
unitssup_kmm=1
unitssup_mlf=1
unitssup_mly=1
voiceID="1045"
voicekey="TTS_Android_plp_lua"


kolejny sukces nawi gada po polsku glosem Ivony problem że strasznie cicho, trzeba dostawiać navi do ucha żeby coś usłyszeć. Nie mam pojęcia dlaczego bo dźwięk klawiszy jest OK w miarę głośny
_________________
LG V400 1280x800 i żadne Primo nie działa :(
 
 
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-12-14, 12:05   

W zadnym momencie nie oszukuję !!! Po prostu wczoraj nie działało a dziśiaj z rana zaczęło i Bóg raczy wiedzieć dlaczego. Został tylko problem strasznie cichych komunikatów nawigacyjnych Głośnoć klawiszy jest OK. Jedyne co zrobiłem to zainstalowałem apkę z twojego linka jeszcze taz i jeszcze raz skopiowałem pliki głosów.
Ja już dawno stwierdziłem że wszelka elektronika żyje własnym życiem i ja tego nie ogarniam :(
_________________
LG V400 1280x800 i żadne Primo nie działa :(
 
 
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-12-14, 13:37   

Dalej nie jest OK bo głos jest bardzo cichy prawie niesłyszalny, być może że wczoraj w którymś momencie było podobniw ale przeoczyłem. Nie ma co udowadniać oszustwa bo jakbym nie miał problemu to bym nie pisał więc nie wiem skąd to oskarżenie.
moja sekcja wygląda tak

Kod:

[android]
tablet=0
fullscreen=1
upside_down_bug=1
show_status_bar=1
create_sdcard_dir=0
check_for_dead_links=1
has_physical_home_button=1
check_folders_after_rebuild=0
navigation_audio_stream=8
_________________
LG V400 1280x800 i żadne Primo nie działa :(
 
 
lixman 
Waypoint


Dołączył: 11 Paź 2013
Posty: 103
Wysłany: 2013-12-14, 13:40   

Midas63- a próbowałeś zmienić wartość navigation_audio_stream na 4?
U mnie na tym działa.

Co może być przyczyną że na Dimka wchodząc w funkcję "Szukaj" cały ekran mam rozwalony- wszystko na siebie zachodzi: i obrazki i napisy.
W innych funkcjach i innych skórkach jest OK.
_________________
LG L7 Swift II (Root)
iGO Primo Basarsoft 9.6.29.43
diMkaWA aP.13.3
Loquendo TTS
 
 
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-12-14, 13:47   

lixman napisał/a:
Midas63- a próbowałeś zmienić wartość navigation_audio_stream na 4?


Tak, właśnie przed chwilą próbowałem wszystkich wpisów i na każdym jest tak samo cicho. Być może skórka nie do końca jest dostosowana do Twojej rozdzielczości, ja tak mam w Dimce że wszystkie napisy są ciut za due ale mnie to nie przeszkadza
_________________
LG V400 1280x800 i żadne Primo nie działa :(
 
 
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-12-14, 14:33   

piotrekcz napisał/a:
Wejdź w ustawienia głośności na urządzeniu i ustaw wszystko na max.
Cytat:


Dochodzę do wniosku że mam uwalonego tableta bo jak próbuję sciszać i pogłaśniać w trakcie komunikatu to są momenty że na min mam mocny głos a czasami na max nic nie słychać
Wszystkie wpisy wypróbowałem i nie ma żadnej różnicy oczywiście save usuwam. Daję sobie spokój może następna wersja primo będzie bardziej przyjazna
_________________
LG V400 1280x800 i żadne Primo nie działa :(
 
 
highend
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Gru 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-12-14, 23:00   

witam to mój 1-szy post na tym forum.
Użytkuję iGO Primo (w różnych wersjach) na telefonach SGS II oraz SGS III.
Ostatnio wpadł mi w ręcy tani smartfon Vertis Overmax (android 4.2.1), rozdzielczość 960x540.
Niestety wszystkie IGO, które mam - odmawiają działania.
Efekt jest taki, że po instalacji igo sie ładuje i po wyborze języka chwilę jeszcze ładuje i wywala do systemu. Te same wersje działają bezproblemowo na Samsungach.
Próbowałem instalacji z karty pamięci zewnętrznej, a także z pamięci wewnętrznej telefonu i nic.
Czy ktoś ma jakiś pomysł? W akcie desperacji zainstalowałem darmowe iGO Primo Israel Free z google sklepu i.... zadziałało, ale to mi nic nie daje :(
wywaliłem sys.txt, wywaliłem katalog SAVE, zmieniałem nazwy DCIM na inne - bez efektu (bo naprawdę przekopałem różne fora, aby znależć rozwiązanie).

Acha, niektóre wersje IGO pokazują po instalacji i po uruchomieniu błąd "out of memory, requested: 24117248, Cache: 0", już znalazłem, że błąd ten powodują pliki w katalogu Licence (co ciekawe to samo na samsungach działa....). Wgrywam Licence z innego Igo i niby się uruchamia, ale potem i tak wywala do systemu. Próbowałem już chyba z 10 różnych wersji igo primo.
Telefon Vertis Overmax ma 1GB RAM i 4-ro rdzeniowy procesor, także pamięć wewnętrzna ma pojemność 4GB (2gb dla użytkownika) + zewnętrzna karta SD.
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1531
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-12-15, 07:29   

Witam

Mam takie pytanie - czy pliki DATA.zip oraz BRANDING.zip obsługują rozdzielczość Twojego urządzenia?

Działające Primo, to jedna kwestia, a obługiwana rozdzielczośc to druga.

Jeśli fobrze pamietam, to Samsungi mają rozdzielczość 480x800 => dlatego Primo może się nie uruchamiać na Overmaxie

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Wiek: 8
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 523
Skąd: EU
Wysłany: 2013-12-15, 12:20   

Arturek napisał/a:
Mam takie pytanie - czy pliki DATA.zip oraz BRANDING.zip obsługują rozdzielczość Twojego urządzenia?

Robisz zamieszanie - spróbuję to wyjaśnić np. iGO Primo (2.4) Turkey 9.6.29.331894 i data zawierająca rozdzielczości:
480_272 > przedział obsługiwanej rozdzielczości w multimode.ini;
Kod:
m1=400..480,196..320,"480_272"
m2=234..320,400..480,"480_272"

800_480 > przedział obsługiwanej rozdzielczości w multimode.ini;
Kod:
m3=800..960,400..600,"800_480"
m4=480..600,700..960,"800_480"

1024_768 > przedział obsługiwanej rozdzielczości w multimode.ini;
Kod:
m5=1024..1280,552..800,"1024_768"
m6=600..800,976..1280,"1024_768"


przykład:
Rozdzielczość 800_480 (zawarta w pliku data) to zakres obsługiwanej rozdzielczości (bezproblemowo) w przedziale od (m3) 800 do 960 / 400 do 600 w poziomie, oraz (m4) 480 do 600 / 700 do 960 w pionie.
Urządzenia z ekranem full HD, to inna historia.

[ Dodano: 2013-12-15, 14:13 ]
Powinieneś o tym wiedzieć bo:
Arturek napisał/a:
Instalowałem na XPERIA J, która ma nie typową rozdzielczość 854x480
Arturek

i Twój plik data, nie zawiera folderu z taką rozdzielczością 854_480.

[ Dodano: 2013-12-15, 14:54 ]
highend napisał/a:
W akcie desperacji zainstalowałem darmowe iGO Primo Israel Free z google sklepu i.... zadziałało, ale to mi nic nie daje

Masz jeszcze wszystkie pliki, trzeba sprawdzić zawartość i porównać z inną wersją - można powalczyć.
_________________

 
 
lixman 
Waypoint


Dołączył: 11 Paź 2013
Posty: 103
Wysłany: 2013-12-15, 16:04   

A co może być przyczyną że nie mam polskiej klawiatury pod żadną skórką?
Miałem kiedyś, lecz podczas walki z innymi przypadłościami znikła mi możliwość jej wybrania.
Po instalacji iGO_Primo_Isr_v.9.6.29.351093 tak mam, są tylko języki Gb i "obrazkowe" wschodnie i arabskie.
_________________
LG L7 Swift II (Root)
iGO Primo Basarsoft 9.6.29.43
diMkaWA aP.13.3
Loquendo TTS
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Wiek: 8
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 523
Skąd: EU
Wysłany: 2013-12-15, 16:25   

Cytat:
Po instalacji iGO_Primo_Isr_v.9.6.29.351093 tak mam, są tylko języki Gb i "obrazkowe" wschodnie i arabskie.

Dodaj do pliku data > ui_android > common > keyboard.ini:
Kod:
[panel]
name=        "Polski"
layer=        "ui_kbd_national"
layout=        "12_12_12_9"
keys=        "1234567890ńćqwertzuiopżśasdfghjklłąóyxcvbnmęź "
shiftkeys=    "1234567890ŃĆQWERTZUIOPŻŚASDFGHJKLŁĄÓYXCVBNMĘŹ "
altkeys=    "!'#$%&/()=?+\|¤¤¤¤&#8364;¤¤¤÷פđĐ[]¤¤¤;:_*<>¤@{},.- "
lang=        "polish"
label=        "@:?"
shiftlabel=    "aA"
altlabel=    "1qw"
type=3
family=1

lub cały plik keyboard.ini z innej wersji w której taka była.
Oryginalny branding, też zawiera ten plik keyboard.ini - usuń go.
_________________

 
 
lixman 
Waypoint


Dołączył: 11 Paź 2013
Posty: 103
Wysłany: 2013-12-15, 17:47   

Na pierwszy ogień do kosza poszedł cały branding.zip i jest OK :)
Gdzieś na forum czytałem że jest zbędny- popróbuje jak bez niego będzie: a w razie co zrobię jak piszesz.

Dzięki.
_________________
LG L7 Swift II (Root)
iGO Primo Basarsoft 9.6.29.43
diMkaWA aP.13.3
Loquendo TTS
 
 
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-12-17, 09:28   

Navi zaczęła nareszcie chodzić normalnie. Do końca nie wiem dlaczego bo Piotrekcz jest bardzo tajemniczy ale to dzięki jego pomocy wszystko jest OK.
Ale po kolei. Zaczęło się od tego że zachciało mi się najnowszej wersji IGo Primo z 10 grudnia. Po zainstalowanoiu aplikacji najpierw wogóle nie chciało się uruchomić. Tu następuje pierwsza podpowiedź Piotra, w sekcji [gps] trzeba zablokować taki wpis:
Kod:
[gps]
;protocol=nmea

Po tej blokadzie program się uruchomił ale nie wyśiwtlał mi żadnych głosów TTS. Widział tylko normalny głos angielski ale mawet on nie mówił, navi była niema. Próbowałem odinstalowywać i instalować od nowa aplikację ale nic to nie dawało. Program cały czas był niemy. Za namową Piotra dodałem do sekcji [android] wartość:
Kod:
 navigation_audio_stream=
i próbowałem różnych wartości od 1 do 8. Przy wartości 8 nawi zaczęla mówić ale bardzo cicho.ale dalej nie widział TTSa. Podmieniłem jeszcze raz voice od Janusza i stał się cud navi zobaczyła głos tts ale dalej było to tak cicho że praktycznie niesłyszalne. Pomagało zciszanie i pogłaśnianie w końcu tak jakby za któryms razem załapywało i było coś słychać ale po wyłączeniu navi i ponownym włączeniu trzeba było kombinacje powtarzać
Wczoraj Piotr napisał do mnie że wie że już tak robiłem ale żebym ustawił w sekcji android taki wpis:
Kod:
 navigation_audio_stream=4
wywalił cały save i próbował uruchomić aplikację z jego sys.txt który jest wyedytowany kilka posów wyrzej.
I jak myślicie co się stało?
Oczywiście program zadziałał od kopa, mam wszystkie głosy mówi głośno i wyraźnie. Nie wiem co Piotrek zrobił ale jak dla mnie jest mistrzem ;). Jeszcze raz dziękuję bo bez Twojej pomocy Piotrek nie dałbym rady :).
Wesołych Świąt dla wszytkich
_________________
LG V400 1280x800 i żadne Primo nie działa :(
Ostatnio zmieniony przez midas63 2013-12-21, 19:09, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1098
Skąd: z nad Bałtyku
Wysłany: 2014-01-02, 20:00   

Do znawców tematu mam na Galaxy Core Plus 800x400 zainstalowane iGO Primo (2.4) Turkey 9.6.29.331894 i podczas ładowania się programu pasek postępu tuż pod koniec zatrzymuje się i nic dalej nie idzie ale jak kliknę w klawisz w tel (cofania) to program się uruchamia i iGO funkcjonuje prawidłowo i tak jest za każdym razem podczas uruchamiania iGO - co może być tego powodem :-(
_________________
"Modecom MX2" i SG A40
 
 
konrad141 
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2009
Posty: 23
Wysłany: 2014-01-03, 16:32   

Lepiej tradycyjną navi pod IGO primo czy tablet z gps?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11