My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
TomTom Start 60 Europa
TomTom Start 60 Europa
499.00 PLN
Goclever NAVIO 520 DVR Polska
Goclever NAVIO 520 DVR Polska
199.00 PLN
TomTom Via 135 Europa
TomTom Via 135 Europa
336.00 PLN
Garmin Nuvi 54 LM Europa
Garmin Nuvi 54 LM Europa
529.00 PLN
Goclever NAVIO 525 Polska
Goclever NAVIO 525 Polska
219.00 PLN
TomTom Start 25 M Europa
TomTom Start 25 M Europa
389.00 PLN
ModeCom FreeWAY MX3 HD AutoMapa Polska
ModeCom FreeWAY MX3 HD
399.00 PLN
VORDON 5 Europa
VORDON 5 Europa
199.00 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
GoClever 515 multimedia
Autor Wiadomość
kamil1_90
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Gru 2013
Posty: 6
  Wysłany: 2013-12-31, 12:19   GoClever 515 multimedia

Witam serdecznie! Po długim szukaniu na forum i przeczytaniu wszystkich możliwych tematów mających związek z moim problemem postanowiłem w końcu założyć własny. Jestem posiadaczem GoClever 515 i mam problem już znany z odtwarzaniem multimediów. Wiem już, że 515 nie odtwarza mp3 i avi i chciałbym to właśnie zmienić ale z tego co widzę wszystko odnosi sie tu do GC 5070 natomiast 515 to poprzednik 5080 i nie ma folderu residentflash2 tylko nandflash, a tam brakuje plików xml gdzie mógłbym zmienić parametry. Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 497 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17243
Wysłany: 2013-12-31, 12:52   

Patrz http://www.my-navia.pl/vi...p=420017#420017
Czyli najlepiej podmienic odtwarzacz - poszukaj plików *.exe we wszystkich folderach.
Oraz sprawdź, czy jest ukryty folder NANDFlash2 lub NAND2
_________________

 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 137 razy
Wiek: 22
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 3796
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-12-31, 13:34   

W 515 nie podmieniasz odtwarzacza :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=420019#420019

515 to jest kopia 5080.
_________________
Gość Nie obchodzi mnie, co o mnie myślisz. Chyba, że uważasz, że jestem super... W takim przypadku masz rację ;-)
>--------------------------------------------------------------------------------<
Kliknij tu
 
 
 
kamil1_90
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Gru 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-12-31, 13:57   

Więc jak mam wejść do tej ścieżki "UI.exe:MP3 " i co właściwie mam z nią zrobić?
Zauważyłem jeszcze z poziomu Windowsa CE że jest wgrany Media Player więc on nie mógłby odtwarzać tych plików tylko z poziomu Menu głównego?

Folderu Nandflash2 nie ma...
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 238 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8174
Wysłany: 2013-12-31, 14:05   

Jak masz wejść - dowolnym edytorem rejestru
Co zrobić - myślę, że wpisać ścieżkę do odtwarzacza obsługującego mp3 i avi.

Co do mediaPlayera - poszukaj pliku ui.exe i uruchom. Sprawdź, co sie otwiera.
Potem uruchom MediaPlayer i z jego poziomu spóbuj odtworzyc avi i mp3
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 137 razy
Wiek: 22
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 3796
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-12-31, 14:06   

kamil1_90 napisał/a:
Folderu Nandflash2 nie ma...
Tak, nie ma , jest Nandflash wchodzisz do niego przez Total Commander
_________________
Gość Nie obchodzi mnie, co o mnie myślisz. Chyba, że uważasz, że jestem super... W takim przypadku masz rację ;-)
>--------------------------------------------------------------------------------<
Kliknij tu
 
 
 
kamil1_90
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Gru 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-12-31, 14:09   

jestem_ktoś, co do pliku ui.exe to nic się nie wlącza w tym problem:) a w edytorze rejestru nie mam podanej ścieżki..

[ Dodano: 2013-12-31, 14:12 ]
jeśli chodzi o nandflash to już zrobiłem dawno tylko nie mogę tu nić znaleźć co by mi pomogło są foldery Documents and Settings, MStarGNSS_NVM i UI
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 238 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8174
Wysłany: 2013-12-31, 14:13   

To znaczy - jak klikasz plik ui.exe (w jakim jest folderze?) to nic sie nie uruchamia?
A co z mediapalyerem?
kamil1_90 napisał/a:
w edytorze rejestru nie mam podanej ścieżki..
Bo ui.exe jest domyślnym, ściezke masz podac do innego.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kamil1_90
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Gru 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-12-31, 14:19   

jestem_ktoś, plik ui.exe znajduje się w folderze NANDFLASH który widzę tylko z poziomu Total Commandera więc nie mogę go włączyć a co do Media Playera znalazłem tylko skrót ale jak na nawigacji wchodzę do Windowsa to mogę go otworzyć i odtwarza muzykę normalnie kwestia tylko jak go znaleźć i jak ustawić by był domyślnym odtwarzaczem

[ Dodano: 2013-12-31, 14:21 ]
w folderze UI znajdują się pliki .dll nie da się w nich zmienić czegoś?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 238 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8174
Wysłany: 2013-12-31, 14:28   

kamil1_90 napisał/a:
plik ui.exe znajduje się w folderze NANDFLASH który widzę tylko z poziomu Total Commandera więc nie mogę go włączyć
To uruchom CeCommandera lub explorer.exe w nawigacji.
kamil1_90 napisał/a:
jak ustawić by był domyślnym odtwarzaczem
Dostałes link do postu Dasiora - edytuj ten klucz rejestru i wpisz ściezke.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kamil1_90
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Gru 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-12-31, 14:35   

po włączeniu pliku ui.exe włącza się mi automapa:)

a jak edytować rejestr w nawigacji? wchodząc przez regedit mam tylko swój komp
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 238 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8174
Wysłany: 2013-12-31, 16:29   

Wszystko masz tu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 31
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kamil1_90
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Gru 2013
Posty: 6
Wysłany: 2014-01-04, 12:38   

z rejestrem nic nie da sie pokombinowac bo nie mozna znalezc sciezki do Windows Media Player jakby go nie bylo... stad moje pytanie jak podmienic odtwarzacz? bo w podobnym watku juz na tym forum tez nie do konca doprowadzono sprawe do konca
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 497 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17243
Wysłany: 2014-01-04, 15:05   

kamil1_90 napisał/a:
nie mozna znalezc sciezki do Windows Media Player
Nie masz znaleźć, tylko wpisać ręcznie.
_________________

 
 
nom
azymut


Dołączył: 01 Sty 2011
Posty: 1
Wysłany: 2014-03-09, 19:28   

jacekp1313 napisał/a:
kamil1_90 napisał/a:
nie mozna znalezc sciezki do Windows Media Player
Nie masz znaleźć, tylko wpisać ręcznie.


Problem w tym, że po podmianie ścieżki z 'UI.exe:MP3' na '\windows\ceplayer.exe' nic się nie dziej po naciśnięciu ikonki w menu. Oczywiście można odtwarzać filmy i mp3 po wejściu do windowsa z poziomu explorera, ale z uruchamiając z ikonki windows media player było by znacznie prościej. ;-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 12