My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
GoClever 515 multimedia
Autor Wiadomość
kamil1_90
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Gru 2013
Posty: 6
  Wysłany: 2013-12-31, 12:19   GoClever 515 multimedia

Witam serdecznie! Po długim szukaniu na forum i przeczytaniu wszystkich możliwych tematów mających związek z moim problemem postanowiłem w końcu założyć własny. Jestem posiadaczem GoClever 515 i mam problem już znany z odtwarzaniem multimediów. Wiem już, że 515 nie odtwarza mp3 i avi i chciałbym to właśnie zmienić ale z tego co widzę wszystko odnosi sie tu do GC 5070 natomiast 515 to poprzednik 5080 i nie ma folderu residentflash2 tylko nandflash, a tam brakuje plików xml gdzie mógłbym zmienić parametry. Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 503 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17635
Wysłany: 2013-12-31, 12:52   

Patrz http://www.my-navia.pl/vi...p=420017#420017
Czyli najlepiej podmienic odtwarzacz - poszukaj plików *.exe we wszystkich folderach.
Oraz sprawdź, czy jest ukryty folder NANDFlash2 lub NAND2
_________________

 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 153 razy
Wiek: 23
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4097
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-12-31, 13:34   

W 515 nie podmieniasz odtwarzacza :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=420019#420019

515 to jest kopia 5080.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
kamil1_90
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Gru 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-12-31, 13:57   

Więc jak mam wejść do tej ścieżki "UI.exe:MP3 " i co właściwie mam z nią zrobić?
Zauważyłem jeszcze z poziomu Windowsa CE że jest wgrany Media Player więc on nie mógłby odtwarzać tych plików tylko z poziomu Menu głównego?

Folderu Nandflash2 nie ma...
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 249 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8965
Wysłany: 2013-12-31, 14:05   

Jak masz wejść - dowolnym edytorem rejestru
Co zrobić - myślę, że wpisać ścieżkę do odtwarzacza obsługującego mp3 i avi.

Co do mediaPlayera - poszukaj pliku ui.exe i uruchom. Sprawdź, co sie otwiera.
Potem uruchom MediaPlayer i z jego poziomu spóbuj odtworzyc avi i mp3
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 153 razy
Wiek: 23
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4097
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-12-31, 14:06   

kamil1_90 napisał/a:
Folderu Nandflash2 nie ma...
Tak, nie ma , jest Nandflash wchodzisz do niego przez Total Commander
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
kamil1_90
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Gru 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-12-31, 14:09   

jestem_ktoś, co do pliku ui.exe to nic się nie wlącza w tym problem:) a w edytorze rejestru nie mam podanej ścieżki..

[ Dodano: 2013-12-31, 14:12 ]
jeśli chodzi o nandflash to już zrobiłem dawno tylko nie mogę tu nić znaleźć co by mi pomogło są foldery Documents and Settings, MStarGNSS_NVM i UI
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 249 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8965
Wysłany: 2013-12-31, 14:13   

To znaczy - jak klikasz plik ui.exe (w jakim jest folderze?) to nic sie nie uruchamia?
A co z mediapalyerem?
kamil1_90 napisał/a:
w edytorze rejestru nie mam podanej ścieżki..
Bo ui.exe jest domyślnym, ściezke masz podac do innego.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kamil1_90
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Gru 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-12-31, 14:19   

jestem_ktoś, plik ui.exe znajduje się w folderze NANDFLASH który widzę tylko z poziomu Total Commandera więc nie mogę go włączyć a co do Media Playera znalazłem tylko skrót ale jak na nawigacji wchodzę do Windowsa to mogę go otworzyć i odtwarza muzykę normalnie kwestia tylko jak go znaleźć i jak ustawić by był domyślnym odtwarzaczem

[ Dodano: 2013-12-31, 14:21 ]
w folderze UI znajdują się pliki .dll nie da się w nich zmienić czegoś?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 249 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8965
Wysłany: 2013-12-31, 14:28   

kamil1_90 napisał/a:
plik ui.exe znajduje się w folderze NANDFLASH który widzę tylko z poziomu Total Commandera więc nie mogę go włączyć
To uruchom CeCommandera lub explorer.exe w nawigacji.
kamil1_90 napisał/a:
jak ustawić by był domyślnym odtwarzaczem
Dostałes link do postu Dasiora - edytuj ten klucz rejestru i wpisz ściezke.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kamil1_90
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Gru 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-12-31, 14:35   

po włączeniu pliku ui.exe włącza się mi automapa:)

a jak edytować rejestr w nawigacji? wchodząc przez regedit mam tylko swój komp
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 249 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8965
Wysłany: 2013-12-31, 16:29   

Wszystko masz tu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 31
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kamil1_90
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Gru 2013
Posty: 6
Wysłany: 2014-01-04, 12:38   

z rejestrem nic nie da sie pokombinowac bo nie mozna znalezc sciezki do Windows Media Player jakby go nie bylo... stad moje pytanie jak podmienic odtwarzacz? bo w podobnym watku juz na tym forum tez nie do konca doprowadzono sprawe do konca
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 503 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17635
Wysłany: 2014-01-04, 15:05   

kamil1_90 napisał/a:
nie mozna znalezc sciezki do Windows Media Player
Nie masz znaleźć, tylko wpisać ręcznie.
_________________

 
 
nom
azymut


Dołączył: 01 Sty 2011
Posty: 1
Wysłany: 2014-03-09, 19:28   

jacekp1313 napisał/a:
kamil1_90 napisał/a:
nie mozna znalezc sciezki do Windows Media Player
Nie masz znaleźć, tylko wpisać ręcznie.


Problem w tym, że po podmianie ścieżki z 'UI.exe:MP3' na '\windows\ceplayer.exe' nic się nie dziej po naciśnięciu ikonki w menu. Oczywiście można odtwarzać filmy i mp3 po wejściu do windowsa z poziomu explorera, ale z uruchamiając z ikonki windows media player było by znacznie prościej. ;-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,3 sekundy. Zapytań do SQL: 9