Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Binaton b430 & b350
Autor Wiadomość
Lilly 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 27
Dołączyła: 26 Gru 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-12-28, 22:45   

Tak, wiem, że nie da się zmienić języka menu nawigacji, po prostu nie wiedziałam jak to nazwać ale pewnie wiesz o co mi chodzi - ogólnie o polski język w nawigacji, o. Żeby mówiło 'skręć w lewo' a nie 'turn left'.
Druga rzecz - Wiem, że TT i inne to programy nawigacyjne lecz chodzi o to, że nie wiem gdzie i jak je zainstalować. Pobrałam wyżej wymienioną wersję TT i tam w folderze keygen był plik tekstowy w którym były kody zakończone .meta, tak? Podejrzewam, że to ma coś wspólnego z tym, że mi TT po uruchomieniu w nawigacji nie chce działać.
Przejrzałam temat, do którego odnośnik mi podałeś, spróbuję zastosować się do podanej tam instrukcji i napiszę co mi wyszło ;P
Cytat:
P.S.2 Żeby nie bałaganić, dołączyłem do istniejącego wątku
Dzięki ;)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9594
Wysłany: 2010-12-29, 06:28   

Język w programie nawigacyjnym - może ktoś z właścicieli Binatone zrzuci plik języka...
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Lilly 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 27
Dołączyła: 26 Gru 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-12-29, 19:05   

Eh, naprawdę nie wiem co zrobić. W tych tematach nie widzę odpowiedzi na swoje pytania, albo coś przeoczyłam. No nieważne.
Głównie chodzi mi o to, żeby ktoś mi wytłumaczył JAK wgrać mapę do TomToma.
Może gdzieś [gdzie?] trzeba utworzyć jakiś folder [jaki?] a ja o tym nie wiem?
Z początku wrzuciłam mapy do folderu explrer.exe i gdy jak pisałam wyżej - uruchamiałam TomToma w nawigacji i po wybraniu mapy wyskakiwał mi błąd, że jakiś tam kod jest nieprawidłowy. Okej, tak jak pisałam:
Cytat:
Pobrałam wyżej wymienioną wersję TT i tam w folderze keygen był plik tekstowy w którym były kody zakończone .meta, tak? Podejrzewam, że to ma coś wspólnego z tym, że mi TT po uruchomieniu w nawigacji nie chce działać.

Druga rzecz- za radą pewnej osoby z forum, która stwierdziła, że map nie wrzuca się do explrer.exe usunęłam je stamtąd i co? Teraz po uruchomieniu TT w nawigacji wyskakuje napis, że nie znaleziono map.
I proszę was niech mi to ktoś jasno wytłumaczy bo co z tego, że ja przeczytam milion innych poradników jak uruchomić TT skoro ja nie wiem nawet jak wgrać mapę. Eh
 
 
zeezoo
azymut


Dołączył: 13 Lip 2010
Posty: 4
Wysłany: 2011-03-17, 17:32   

Witam

Mam problem z nawigacja Binatone F350.
Po utworzeniu katalogu explorer.exe mam dostep do pulpitu ale chcialem usunac wszystkie pliki z folderu dataflash. Niestety nic w nim nie widac ale jak wybiore wlasciwosci to pokazuje, ze jest w nim prawie 400MB danych. Moglbym w to miejsce wrzucic cos innego ale niestety nie widac plikow, a calego folderu nie idzie usunac.

Czy istnieje jakies rozwiazanie?

[ Dodano: 2011-03-21, 14:13 ]
Widze brak odpowiedzi, czyli nie da sie nic zrobic?
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2371
Skąd: Google
Wysłany: 2014-01-02, 22:58   Prosty sposób na uruchomienia AM na Binatone B350.

Dostałem do wgrania aplikacji nawigacyjnej nawigację Binatone B350.

W urządzeniu była jakaś mapa Angielska .

Na początek poczytałem o tym urządzeniu i odblokowaniu w necie.

Odblokowanie proste i opisywane na tym forum. Na czystej karcie SD wystarczy zrobić pusty folder explorer.exe i nawigacja uruchomi się z czystym windows.

Podobnie jest z wgraniem aplikacji nawigacyjnej do urządzenia. Wgrywamy dla przykładu AutoMapę i zmieniamy nazwę folderu z AutoMapaEU na MobileNavigator a plik wcAM.exe na mobilenavigator.exe .

Uruchamiamy nawigację i spod przycisku ,,Navigation,, uruchamia się nam AutoMapa. Podobnie można zrobić z TomTom czy MapaMap. Tę akurat testowałem z karty wersję SD.

Nawigacja nie ma wyboru ścieżki do uruchamianego programu nawigacyjnego. Fabrycznie uruchamia się poprzez plik MobileNavigator.

Miałem na nim uruchomić AutoMapę EU i tu problem gdyż pamięć urządzenia jest za mała i pozostaje skorzystanie z karty SD gdyż jest wejście na kartę.

Tu pomysł podsunęła mi MapaMap. Folder z mapa zostawiłem na karcie. Zmieniłem nazwę na MobileNavigator. Następnie Folder MobileNavigator umieściłem w urządzeniu.

Za pierwszym razem uruchamianie trwało około 3-5 minut ale uruchomiło się .

Skoro działa MapaMap powinna tez działać AutoMapa Europy.

Wgrałem AM na kartę z dodatkiem dla GloClevera. Utworzyły mi się na karcie dwa foldery. MobileNavigator i AutoMapaEU.

Folder MobileNavigator przeniosłem do urządzania a folderowi AutoMapaEU zmieniłem nazwę na MobileNavigator.

Również i tu pierwsze uruchomienie trwało trochę ale krócej niż MapaMap.

W ten sposób bez grzebania, dodatkowych paneli , odblokowywania urządzenia uruchomiłem to co chciałem.

Oczywiście ja może zdecydował bym się na odblokowanie urządzenia ale sprzęt mam zrobić komuś co nie umie się w tym zbytnio połapać i ma być prosto.

Jak widać dla chcącego nic trudnego.

Podziękowania dla ___Olivia_ i jacekp1313 .
_________________
Poradniki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10