Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-18, 12:20
Mireo Cardinale 3 B.E. konfiguracja (ordinale.ini)
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2010-12-05, 22:10   Mireo Cardinale 3 B.E. konfiguracja (ordinale.ini)

Ponieważ sporo osób używa GoCleverów z Mireo i pojawiają się pytania o konfigurację, postanowiłem zebrać razem info o pliku konfiguracyjnym ordinale.ini

LukaszekP napisał/a:
Komendy te działają tylko z najnowszą wersją z GoClever 2009-10-13 oraz ostatnią cukierkową BEv3.1 ;)

Sekcja [Main]

CacheSizeMB=8
Bufor dla budynków 3D

MultimapDir=Maps
Ustawiamy aplikacji w jakim katalogu są pliki map.
RecordButton=0 Możliwość wyłączenia 0 lub włączenia 1 przycisku zapisu trasy na mapie.
SafetyWrn=1
Ostrzeżenie powitalne można wyłączyć 0 lub włączyć 1.
SaveTimeZone=1
Tutaj ustawiamy strefę czasową Polska GMT +1 czyli 1.
OldStyleSearch=1
Możliwość zmiany trybu wyszukiwania adresu domyślny Goclever 1 lub 0 wtedy działa automatycznie wyszukanie coś jak w iGO tylko wszystko w jednej linijce. Nie działa w najnowszych wersjach
LaneInfo=1
Asystent pasa ruchu włącz 1 wyłącz 0, działa z mapami TeleAtlas ale datowanymi od 2009.xx niedługo nowa Emapa też będzie z tym działać ale tylko na autostradach
TruckAttribs=1
Możliwość włączenia 1 lub wyłączenia 0 wyboru ciężarówki w pojazdach. Do poprawnej pracy tej opcji potrzebne są mapy z danymi dla ciężarówek. Nieoficjalnie wiadomo że Goclever prowadzi negocjacje z TeleAtlas.
StreetFontSizeOffset=4
Ten parametr określa wielkość czcionki opisów ulic
CrashRestartPeriod=3
Ta komenda pozwala określić po ilu sekundach ma się ponownie załadować aplikacja gdy wystąpi błąd.
AutoSaveNavigationRoute=1
Opcja ta pozwala na to że jeśli nie dojedziemy do celu a zdarzy się zamknąć aplikacje to ponownym uruchomieniu aplikacja zacznie liczyć trasę do celu od miejsca gdzie ponownie złapie sygnał
SmartSearchKeyboard=1
Możliwość uruchomienia inteligentnej klawiatury znanej z IGO lub ostatnich wersji AM


Sekcja [Advisor]

language=21
Ten kod jest dla języka polskiego.
gender=0
0 to głos kobiety a 1 to głos męski

Sekcja [GPS]
use_id_driver=1
Producent mapy Mireo zaleca włączyć tą opcję dla WM w nawigacjach tak jest Windows CE więc nie musimy go dodawać.
ReattachPeriod=30
Po jakim czasie w sekundach aplikacja ma ponownie wykryć odbiornik GPS w nawigacji. Przydatne gdy nawigacja potrzebuje więcej czasu na "złapanie" sygnału niż załadowanie mapy
Found=com7:,57600,8N1,none
Linijka ta zawiera informacje na jakim porcie i prędkości został wykryty odbiornik.


Sekcja [TMC]
tutaj ustawiamy rodzaj odbiornika TMC, niestety nie jest mi znana pełna lista obsługiwanych odbiorników.

UseRoyaltek=1
Taki wpis wprowadzamy dla 4335 z modułem TMC
UseGNS=2
Taki wpis dla 4390T gdzie 2 oznacza port COM 2.



tikotka napisał/a:
Wystarczy dopisać w sekcji "main" w ordinale.ini:
PhotosDir=\SDMMC\Mobilenavigator\Photos
i już mamy fotki z karty! :)


bether napisał/a:
Na zmianę kolorów pozwala niestety tylko wersja starsza. Dodajemy wtedy w pliku ordinale.ini linijkę:
NightMapColors=ecolab_skin_night_style.lvx
i kopiujemy plik z kolorami np. ecolab_skin_night_style.lvx, który możemy edytować.




Inne wpisy:
[MAIN]
ShowBattery= 1
pokazuje baterie na dolnym pasu (0 - wyłącza)
DefaultCountry="Polska"
Przy wpisywaniu adresu zaczynamy od Polski
disable_ticks=1
Wycisza klikanie w menu programu
ShowPOIShortcuts=1
dodatkowy ekran z POI
exc_speed_cams = Osterreich, Deutschland, Schweiz
nie wyświetla ostrzeżeń o radarach w wymienionych krajach
StreetFontSizeOffset=
wielkość nazw ulic, wartość 5 to standartowe ustawienia
POIFontSizeOffset=
wielkość numerów domów, wartość 1 standartowe
SunsetAngle=15
ustawia moment przejścia w tryb nocny - wartość 15 ustawia chwilę po zachodzie słońca (dla Polski, dla Grecji chyba to "5")

Wpisy o nieznanym mi znaczeniu:
Topmost=1
SearchIntersect=1
ShowLonLat=1
ForceVolumeSet=1
SysBatteryNotification=1
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-02-02, 10:48, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2012-02-15, 09:07   

Czy próbował ktoś wyłaczyć wyświetlanie numerów posesji?
Żadna kombinacja wpisów
buildingnumber=0 (lub 1), czy building_numbers (wypróbowałem mase wariantów - kreska, bez kreski, liczba pojedyncza/mnoga) - bez efektów
A te numerki mniute wkurzają
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-02-15, 10:01   

Nie ma takiej opcji, możesz tylko zmniejszyc
StreetFontSizeOffset=8
POIFontSizeOffset=4
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2012-02-15, 10:36   

Z ciekawości sprawdziłem na emulatorze.
StreetFontSizeOffset= - wielkość nazw ulic
POIFontSizeOffset=- wielkość numerów domów

Najmniejsze numerki są przy POIFontSizeOffset=1
Ale taka jest wartość domyślna, więc nic sie nie pomniejszają. A wpisanie wartości "0" też ich nie wyłącza
Chyba najlepiej wygląda na Street=5, POI=1
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-02-02, 10:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
demokret 
Waypoint



Dołączył: 03 Sty 2012
Posty: 19
Skąd: łódzkie
Wysłany: 2014-02-02, 00:09   

W jaki sposób powiększyć nazwy miejscowości?
_________________
wypijesz jedno piwo, drugie piwo i pojedziesz krzywo, a po gorzale wcale
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2014-02-02, 10:00   

Obawiam się, że to niemożliwe. Możliwości zmiany wyglądu Mireo są prawie żadne, podobnie jak w bliźniaczym MioMap

Ale coś za coś - cały program to niecałe 10MB i zerowe wymagania sprzętowe

[ Dodano: 2014-02-02, 10:51 ]
Napewno nie działaja kombinacje typu CityFontSizeOffset=
StreetFontSizeOffset też nie działa na nazwy miejscowości
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11