Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO błąd w wyznaczaniu pozycji
Autor Wiadomość
jannaszek
Waypoint


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 119
Wysłany: 2014-01-04, 21:01   

Jest o niebo lepiej, niż pierwsze wersje igo z TRUCK.
Ale panowie, jeszcze długo, a potem pewno nigdy nie będzie się można zdać na wytyczony algorytm trasy TIR bez obawy i sprawdzenia.
Generalnie trzeba potrzeć na znaki, bo nagle np są roboty remontowe wiaduktu.. normalnie nie ma opcji, aby nie było znaku info- jeśli nie ma i jest wiadukt poniżej np. 3 m, to niech cię burmistrz na własny koszt obraca dźwigiem.
I tyle.
Na zachodzie jest prawie dobrze.

Jednak nasz kolega ma coś skopane, lub zła wersja programu, cz też daty.zip.
Wklepałem tą trasę i w opcjach multi routes wyskoczyło chyba 6 wariantów trasy, jednak każda przykładnie puściła na około- raz z jednej str, raz z drugiej.
Parametry zadałem3,7m wys, szer 2,4. masa 5 t. ilość osi 2 dł. 12m.
Skąd masz ten FTR, z mojego chomika?

Fakt, że na mapach Q2 013 to sprawdziłem. http://gpsunderground.com...-09-2013-a.html
Ostatnio zmieniony przez jannaszek 2014-01-05, 09:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6419
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-01-04, 22:19   

Arturek napisał/a:

Sprawdź trasę z innym miejscu z ograniczeniami

Arturek
Wiadukt na Prądnickiej stoi dłużej niz my zyjemy :mrgreen:
Coś kolega ma skopane.. może licencje.. może coś innego.. czort jeden wie co :-(
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1531
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-01-05, 07:49   

no_taki napisał/a:
Arturek napisał/a:

Sprawdź trasę z innym miejscu z ograniczeniami

Arturek
Wiadukt na Prądnickiej stoi dłużej niz my zyjemy :mrgreen:
Coś kolega ma skopane.. może licencje.. może coś innego.. czort jeden wie co :-(


Witam

Faktycznie - przeoczyłem ten wcześniejszy wpis

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
zaba44
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Kwi 2009
Posty: 9
Wysłany: 2014-01-09, 17:34   

Można prosić do linka do samej licencji truck. Mam mapy 2013 q2 od navteqa ale jeżeli taka jest to przydała by się jakaś licencja pasująca też do innych wersji map.
Z góry dziękuję
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 886
Skąd: zabrze
Wysłany: 2014-01-09, 18:33   

zaba44,

Chyba masz jakieś braki wiedzy i na pewno boisz się google Dla truck licencja musi mieć w nazwie właśnie info "truck" (np.Full_Europe_NQ_Truck_separated_Becker_UN_2011_Q4.lyc) i jest obojętne jakiego dostawcy mapa , zawsze będzie działać. A druga część pytania to wpisz w google " truck.lyc" i poszukaj w wynikach jeśli oczywiście już nie masz w jakimś pobranym gotowcu kompletu wraz z potrzebną licencją

jacekp1313,

No może nie do końca to prawda bo mio ma wsparcie techniczne naviextras choć nie ma tam akurat Mio spirit ale jest Mio moov i kilka innych, a więc są dedykowane programy dla tego urządzenia Ale wiem że tu raczej chodzi koledze o gotowca dla mio spirit a nie dedykowany program :)
Poza tym nie ma Primo tak jak na przykład A mapa dla platformy windows a wszystko co jest to wersje oem właśnie pod dany sprzęt. Inaczej jest na android bo można już kupić wersje na andka w google play
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1531
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-01-09, 19:22   

sliski4 napisał/a:
[...]

No może nie do końca to prawda bo mio ma wsparcie techniczne naviextras choć nie ma tam akurat Mio spirit ale jest Mio moov i kilka innych, a więc są dedykowane programy dla tego urządzenia[...]


Witam

Jeśli chodzi o MIO, to nie do końca tak

- kiedyś były nawigacje MIO seri C i do nich nie ma wsparcia

- potem wyszły nawigacje serii Mio Moov i tam było oprogramowanie MioMap_2008

- potem weszły nawigacje Mio Spirit i tam był program Spirit (czy coś takiego)

Generalnie nawigacje MIO mają swoje oprogramowanie i trzeba się trochę pomęczyć (odblokowanie lub panel) aby odpalić inny program np. IGO

Było jeszcze coś takie jak MioPocket

Tak więc kolega który ma Mio Spirit na pewno nie ma w nawigacji IGO, tylko szuka wersji "testowej"

Oryginalne wsparcie do MIO jest tutaj
(pobieranie po zalogowaniu => trzeba podać nr urządzenia MIO)
http://service.mio.com/M0100/MainFrame.aspx

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
^Krzysiek
Waypoint



Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 74
Wysłany: 2014-01-10, 20:58   

Kupiłem urządzenie SmartGPS SG720. Jakiej licencji potrzebuję, żeby wszystko prawidłowo (teoretycznie) działało? Pobrałem pełną paczkę map Q2 2013, mam wszystkie potrzebne pliki, ale brakuje mi tylko właśnie licencji.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9629
Wysłany: 2014-01-10, 21:03   

sliski4 napisał/a:
Dla truck licencja musi mieć w nazwie właśnie info "truck"
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
pietrek07
Waypoint


Dołączył: 18 Maj 2009
Posty: 55
Wysłany: 2014-02-06, 11:07   

witam
zakupilem dzisiaj modecoma mx3 bez hd wlozylem do niego karte z nagranym igo primo
.Wszystko sie uruchamia ale w czasie nawigacji sygnał dociera do mnie z opoznieniem.. tz kaze np skręcić w lweo wiec skrecam i jade tak ze 400m a nawigacja dopiero chwycila moj ruch ze ruszylem. Wczesniej jezdzilem na beckerze i nie bylo probleemu szybko lapal satelity max 12 a tutaj lapie 6-7.Moj wpis w sys.txt.Dodam ze po zakupie i wlaczeniu w celu sprawdzeniu przejechalem kawalek i bylo ok ale kiedy wjechalem w tunel i kiedy z niego wyjechalem zaczal sie problem.
Kod:
[folders]
app="SDMMC/Primo"
data="/SDMMC/Primo"
content="/SDMMC/Primo/CONTENT"
has_secondary_root=0

[gps]
port= auto
baud= auto

[power]
backlight_manage_values = 1
backlight_manage_keys = 1
backlight_min = 1
backlight_max = 5
backlight_methods = 14
backlight_events= 1,2

[feature]
signpost_coloring=1

[tts]
always_say_road_names=1
skip_road_numbers=1
tts_buffer=131072
announce_exit_directions=1
tts_logics=3
priority="HIGH"
announce_street_name=1
skip_exit_numbers=0

[route]
has_carpool=0

[interface]
drive_carefully=0
clearcity=1
poi_show_all_btn=1
extra_settings=1

[tmc]
source="gnsport"
version=-1
enable_igo_provider=1
tuner_alg_search_force_on=1
port="COM,1"
baud=38400
tuner_alg_search_force_on=1
tuner_alg_search_timeout=20000
tuneralg_rds_packet_timeout=4000
tuneralg_8a_packet_timeout=6000
tuneralg_3a_packet_timeout=8000
ignore_suspend=1
ignore_resume=1

[bluetooth]
btappl="/windows/IVTDialor.exe"

[3d_config]
disable_roadsign_navigation_mode=1

[sound]
ding=0
csv_voice_enabled=1

[oasis]
exclude_directories="PICTURE::%SDCARD%/"
include_directories="PICTURE::%SDCARD%/Pictures\"

[warning]
extra_settings=1

[camera.roundabout]
enabled=0
centery=20

[route]
guidance_at_highway_entry=1 ; pokazuje rozjazdy autostrad

;[map]
;3d_max_zoomlevel=500
;3d_min_zoomlevel=150
;3d_max_zfar=500
;3d_max_tiltlevel=6000

[poi]
use_multi_poi_icon=0
czego moze to być wina?zlego wpisu
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-02-06, 13:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18850
Wysłany: 2014-02-06, 13:33   

1. Skasowałem sporo pustych wierszy i dodałem tagi QUOTE
2. Przeczytaj wątek, do którego dołączyłem Twoje pytanie. Rzuć też okiem na http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.33 Conieco jest też w http://www.my-navia.pl/vi...p=410868#410868
_________________

 
 
Label5L
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Lut 2014
Posty: 10
Wysłany: 2014-02-11, 21:33   trasy inteligentne- igo primo truck

witam
posiadam ten plik
NavOn_N480_Primo_NQFEU_09Q4_Truck.lyc
a trasy inteligentne świecą się na czerwono, co moze być nie tak
 
 
Label5L
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Lut 2014
Posty: 10
Wysłany: 2014-02-12, 06:52   

pliki są "fsp " tą licencje posiadam a w zawartości PLANOWANIE TTRASY INTELIGENTNEJ jest na czerwono
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6419
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-02-12, 12:52   

Kol.Label5L
Podaj dokładną nazwę pliku mapy dla Polski ( .fbl) oraz dokładną nazwę pliku .fsp.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Label5L
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Lut 2014
Posty: 10
Wysłany: 2014-02-12, 16:08   takie mapy posiadam

Poland_83_NQ_2013.Q2_130718.fbl
Poland_83_NQ_2013.Q2_130718_(AP).fpa
Poland_83_NQ_2013.Q2_130718_(DA).fda
Poland_83_NQ_2013.Q2_130718_(SP).fsp
Poland_NQ_2013.Q2_130718_(SP).fsp
Poland_NQ_2013.Q2_130718_(TI).ftr
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6419
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-02-12, 16:55   

Profile trasy inteligentnej dla map navteq obsługuje licencja:
Europe_map_NQ_Primo_2012_Q1.lyc
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11