Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO błąd w wyznaczaniu pozycji
Autor Wiadomość
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6419
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-02-12, 20:28   

Piotrek. U kolegi wszystko już działa :-)
Brakowalo mu wymaganej licecji. Dograł ją i jest OK :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Label5L
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Lut 2014
Posty: 10
Wysłany: 2014-02-16, 09:51   Licencje do zawartości= igo primo truck

informacje dla ciezarowek - NavOn_N480_Primo_NQFEU_09Q4_Truck.lyc
mapy -
miejsca -
ostrzezenia dla kierowcow -
predefiniowana sieć drog -
profile trast inteligentnej -
punkty adresowe -
punkty alarmowe -
tmc -


jesli ktos chce sie dołączyć to zapraszam
Ostatnio zmieniony przez Label5L 2014-02-17, 07:56, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
pafnuc518
Waypoint


Dołączył: 11 Maj 2010
Posty: 94
Wysłany: 2014-02-20, 23:03   

kurka koledzy u mnie nadal wpycha mnie pod zakaz mam identyczne mapy jak kolega wyżej
W inf. o ciężarowych lub licencjach nic nie świeci na czerwono.

Może kolega poda jaką dograł licencje ?


Zauważyłem jak ustawiam parametry pojazdu to mam typ półciężarówka (oczywiście mogę wpisać nazwę jak chcę )
Kolejna rzecz jaka wydaje mi się podejrzana to gdy ustalę trasę i potem wezmę ''moja trasa''- i po naciśnięciu na środku ikonki ''więcej '' to po przewinięciu mam opcje ''ograniczania dla ciężarówek ''ale są one szare?


sorki że może podaję bzdety lecz szukam przyczyny

moze podam nazwy jakie mam w licencjach z dopiskiem truck

-Full europe nq truck separated becker-un 2011 q2
-new-track australia and new zealand
 
 
Label5L
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Lut 2014
Posty: 10
Wysłany: 2014-02-21, 21:07   

pafnuc518 napisał/a:
kurka koledzy u mnie nadal wpycha mnie pod zakaz mam identyczne mapy jak kolega wyżej
W inf. o ciężarowych lub licencjach nic nie świeci na czerwono.

Może kolega poda jaką dograł licencje ?


Zauważyłem jak ustawiam parametry pojazdu to mam typ półciężarówka (oczywiście mogę wpisać nazwę jak chcę )
Kolejna rzecz jaka wydaje mi się podejrzana to gdy ustalę trasę i potem wezmę ''moja trasa''- i po naciśnięciu na środku ikonki ''więcej '' to po przewinięciu mam opcje ''ograniczania dla ciężarówek ''ale są one szare?


sorki że może podaję bzdety lecz szukam przyczyny

moze podam nazwy jakie mam w licencjach z dopiskiem truck

-Full europe nq truck separated becker-un 2011 q2
-new-track australia and new zealand



kolego nie ma cudownego srodka na jazdę ciężarówką,jeżeli ktos ci powie ze jest to jest w błędzie i nie wież mu, jedyne komu może zawierzyć to własnemu rozumowi
 
 
pafnuc518
Waypoint


Dołączył: 11 Maj 2010
Posty: 94
Wysłany: 2014-02-21, 23:26   

wiem wiem ale każdy chwali igo a mnie notorycznie wrzuca w zakaz (oczywiscie na testach)
U ciebie kolego tez było i coś tam wrzuciłeś ponoć ? pochwal się co dokładnie bo mam takie same mapy.

ewn jak sprawdzałem trasy do sprawdzenia kolegów z kilku postów wyżej to niby ustalało mi ok ale jak ktoś może sprawdzić tak trase
warszawa ul.człuchowska do ul łopuszańskiej.
jeżeli na samym początku pusci ul powstańców śląskich to dupa bo tam zakaz,
 
 
kiko80 
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 01 Lut 2011
Posty: 154
Skąd: pl
Wysłany: 2014-02-22, 08:54   

Może zaktualizuj program i mapy do najnowszej wersji może w tym tkwi problem
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/kiko80
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 886
Skąd: zabrze
Wysłany: 2014-02-22, 19:27   

pafnuc518,
Od razu mi daje komunikat Twoja trasa przebiega przez obszar zamkniety dla pojazdu skonfigurowanego w bieżącym profilu chodzi o godziny ale jak potwierdzę to każe mi jakąś droga bez nazwy do Józefa Sowińskiego dojechać .... itd
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
pafnuc518
Waypoint


Dołączył: 11 Maj 2010
Posty: 94
Wysłany: 2014-02-24, 20:06   

właśnie a mnie pcha na ul.powstańców sląskich ??
mi nic nie wyskakuje że jest coś nie tak tylko tam pcha

A jest coś takiego by navi radziła sobie z zakazami godzinowymi w miastach? .
Kurna i dlaczego moja sobie nie radzi?? na tej ulicy jest całkowity zakaz a ja mam dla 12dmc wiec godzinowe mnie nie obowiąząją.

Tak jak pisałem mam mapy
2013.Q2_8.3NTQ_EU
iGO Primo v2.0 (9.6.5.245577)

W licencjach i ograniczeniach nic się na czerwono nie podswietla.
Tylko ja mam licencje

-Full europe nq truck separated becker-un 2011 q2
-new-track australia and new zealand


A może problem w tym że ja mam parametry dla 12 dmc czyli solówki a dla zestawu łatwiej sobie radzi ? sam juz nie wiem
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 886
Skąd: zabrze
Wysłany: 2014-02-25, 08:52   

pafnuc518,
Nic prostszego jak ustawić parametry na powiedzmy 20 ton. U mnie wyświetla ograniczenia godzinowe już na wstępie ale sprawdzałem na tablecie Igo primo 9.6.29 367542 a licencji mam całe mnóstwo i chyba kilka ma w nazwie informacje dla ciężarówek
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
pafnuc518
Waypoint


Dołączył: 11 Maj 2010
Posty: 94
Wysłany: 2014-02-25, 15:46   

pozmieniałem masę rzeczywistą i poprawiła się a potem wróciłem tak jak miałęm i już wyznacza ok. czyżby sie nauczyła?

A jak ustawia się by brała pod uwagę ograniczenia czasowe?

Ja mam 12 dmc więc w miastach mnie nie obowiązują lecz chciałbym się dokształcić.
Spytam delikatnie ..może kolega udostępnił by gdziś swego gotowca (oczywiście bez map) u mnie powinno na mx3hd pujść bez problema a jak nie to z poradnika bym ogarnąć jak zmienić pod swój sprzęt .
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 886
Skąd: zabrze
Wysłany: 2014-02-25, 23:43   

pafnuc518,
Tę którą podałem to wersja na android więc nie pójdzie na win ce ,wersja którą używam na wince znajdziesz u kolegów Litwinów Primo 2.4 9.6.13.267029
Kod:
http://forumas.gps.lt//viewtopic.php?f=44&t=4636

Gotowiec jaki mam jest dla ALGA AN 5050 i jest właśnie z tamtego forum zaczerpnięty plus oficjalny data.zip i skin Decent (wg mnie najlepszy skin dla kierowców ciężarówek)
Poniżej masz link do wersji na Algę i podmień sys.txt
Kod:
http://www.failai.lt/0wpzykpjf3ho/iGo.7z.htm
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
pafnuc518
Waypoint


Dołączył: 11 Maj 2010
Posty: 94
Wysłany: 2014-02-26, 15:51   

wielkie dzieki pobiore i potestuje
rozumiem zę ten skin i data.zip co pisałeś jest w tym programie?
 
 
darow992 
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2014
Posty: 56
Wysłany: 2014-03-01, 17:59   

Czesc chlopaki mam problem ze swoim iGo 2.4 a mianowicie chodzi mi o to ze informuje mnie o manewrach typu "na rondzie skrec w drugi zjazd" doslownie jakies 20m od ronda tak samo jest z innymi komunikatami o ostrych łukach, mozliwych radarach itp. Oczywiscie w programie jest opcja ustawiania z jakiej odleglosci ma mnie informowac o tych zdarzeniach ale niestety nic to nie daje - w dalszym ciagu robi to doslownie przed rondem, radarem, lukiem itd. Co mam z tym zrobic?? Prosze o pomoc
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6419
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-03-01, 18:18   

Używasz Agatki ?
Przecież masz trzy komunikaty.
Pierwszy "przygotuj się ..... na 800 m przed manewrem
drugi - juz kompletny .... na 300 m przed manewrem
a trzeci rzeczywiscie przed samym manewrem

Inny temat, ze piszesz w złym watku.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
darow992 
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2014
Posty: 56
Wysłany: 2014-03-01, 18:26   

tak uzywam agatki ale mam tylko ten ostatni komunikat doslownie przed manewrem, a napisalem w tym dziale bo sadzilem ze trzeba dopisac jakies komendy w sys.txt
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 10