Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Pantera - błąd przy uruchamianiu programu
Autor Wiadomość
Snoox
azymut


Dołączył: 20 Lip 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-07-20, 10:40   Pantera - błąd przy uruchamianiu programu

Dodam jeszcze że mapę ściagałem z navigo.pl a nie mapamap.pl Ma to jakieś znaczenie?
Ściągnąłem mapemap i teraz pjawia mi się błąd: MapaMap "Unknown fatal error: DATATYPE_MISALIGNMENT (80000002) at: 000806ds "
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-08-02, 22:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dj_etc 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Sie 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-08-10, 08:30   Pantera - błąd przy uruchamianiu Navigo

Witam

Podczas uruchamiania aplikacji Nagio wyskakuje błąd:
Kod:
Application NAVIGO_PNA.exe has performed an illegal operation and will be shut down. If the problem persists, contact the program vendor.

Program: NAVIGO_PNA.exe
Exception: 0xC0000005
Address: 00140F80


Chciałem zainstalować pobraną wersję z internetu, podczas nie było możliwości instalacji ze względu na brak miejsca (Flash ma 246MB a wersja 9i wymaga więcej).

Nawigacja pożyczona na wakacje, za kilka dni muszę zwrócić :/
Ewentualnie prosiłbym o backup flash_disk Pantery.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2011-08-10, 08:37   

Jeśli masz połączenie z PC, to skasuj Navigo, zainstaluj na SD, uruchamiaj przez zmianę wpisu w autorun.inf albo odblokuj http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=198

W ostateczności http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18539
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
dj_etc 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Sie 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-08-10, 14:10   

Tu jest właśnie problem, to nie jest moja nawigacja, nie będę do niej dokupywał karty SD. Odblokowałem ja od razu, żeby sprawdzić czy to, że nie działa to wina programu dshell i czy ruszy na WinCE. Po odblokowaniu zauważyłem, że cała pamięć flash była do pełna zwalona.

Hard Reset wyczyści pewnie pamięć flash do zera, ale to i tak nie rozwiąże problemu, bo na tej pamięci jest za mało miejsca, żeby zainstalować Navigo 9i
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18829
Wysłany: 2011-08-10, 14:15   

Bez SD lub innego programu problem nie ma rozwiązania - dogadaj sie ze zleceniodawcą
Na takiej pamięci zmieści się tylko iGO lub Mireo (+ mapa PL)

[ Dodano: 2011-08-10, 14:23 ]
Albo przywróć oryginalną MapęMap - jest na koncie w Imagisie (bo MM została zarejestrowana po kupnie - chyba...)
_________________

 
 
dj_etc 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Sie 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-08-23, 20:33   

Udało się zrobić.
- Pożyczyłem kartę MicroSD i zainstalowałem na niej Navigo 9i.
- Usunąłem wcześniejszą wersję Navigo z flash_storage.
- Skopiowałem zawartość karty na flash.
- Ze względu na brak miejsca pominąłem foldery z dźwiękami dla języków DE i EN, Instrukcją, oraz wszystkie zapisane trasy z folderów Routes i GPSTraces.

Nawigacja odpala. Sygnał łapie. Jutro zobaczę, jak w trasie sobie radzi.
 
 
Reaver
azymut


Dołączył: 31 Lip 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-07-31, 20:55   

Też mam podobny problem! Dołączam się więc do prośby o pomoc
_________________
skup katalizatorów, parking modlin, junkers serwis
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18829
Wysłany: 2012-07-31, 21:00   

Snoox napisał/a:
ściagałem z navigo.pl a nie mapamap.pl Ma to jakieś znaczenie?
Prawie żadnego - pomijając fakt, że ta pierwsza strona oferuje LarkMap/NavigoCopernicus, a ta druga Mapę Map...
Wywal LM, zainstaluj MM
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-08-02, 22:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
konrad1559 
Waypoint


Dołączył: 19 Gru 2011
Posty: 75
Wysłany: 2012-08-02, 19:23   

A możliwe że po aktualizacji zmieniła się nazwa pliku uruchamiającego,sprawdź w pliku INI,
a jeżeli usunąłeś starą mapę i wkleiłeś nową,to pliki ini nie mają znaczenia.Coś jest nie tak z MM
Dodaj temat w dziale MapaMap tam ci udzielą odpowiedzi.
 
 
 
Reaver
azymut


Dołączył: 31 Lip 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-11-30, 01:27   

U mnie problem leżał rzeczywiście w starych nazwach plików. Na szczęście już rozwiązny
_________________
skup katalizatorów, parking modlin, junkers serwis
 
 
Again
azymut


Dołączył: 04 Mar 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-03-04, 08:03   Re: Pantera - błąd przy uruchamianiu Navigo

Witam serdecznie!

Od kilkunastu miesięcy wyświetla mi się identyczny komunikat, jednak z linków które tutaj wstawiliście trochę nie bardzo rozumiem co mam z tą nawigacją zrobić...
Trochę to trudne, ale spróbuję przysiąść w wolnym czasie i jakoś to zrozumieć... ;-) .

Kod:
Application NAVIGO_PNA.exe has performed an illegal operation and will be shut down. If the problem persists, contact the program vendor.

Program: NAVIGO_PNA.exe
Exception: 0xC0000005
Address: 00140F80


Błąd występuje w nawigacji Akira Pantera, na Windows CE Core 5.0

Pozdrawiam,
Aga.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2014-03-04, 08:24   

Masz do wyboru - przeinstalować Navigo lub zainstalować inny program nawigacyjny.
Oczywiście, po resecie Akiry.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Again
azymut


Dołączył: 04 Mar 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-03-04, 14:27   

Jeste_Ktoś - chodzi Ci o ten "hard reset" Akiry? Że mam zrobić gdzieś jakieś zwarcie?

To ja już wolę przeinstalować mapę, idę szukać instalki ;-) .

Dziękuję za odpowiedź. :-)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18829
Wysłany: 2014-03-04, 14:29   

Chodzi o skorzystanie z przycisku RESET (jest w wielu modelach, ale w Twoim chyba tylko ON/OFF)
_________________

 
 
Again
azymut


Dołączył: 04 Mar 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-03-04, 17:47   

jacekp - dokładnie, u mnie tylko ON/OFF...

update :).

Kupiłam aktualizację Navigo.
Niestety nie zmieściła się ona na pamięci wewnętrznej i musiałam zainstalować na microSD wyjętej z telefonu :P.
Odblokowałam pulpit Windows CE, żeby mieć dostęp do microSD (doprawdy sama bez tego forum bym tego w życiu nie zrobiła!!!!!!)
Nawigacja śmiga.

Dziękuję!!! :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10