Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
wyznaczanie azymutu w Ozim - mozliwe ?
Autor Wiadomość
ntk69
azymut


Dołączył: 28 Lut 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-02-28, 13:45   wyznaczanie azymutu w Ozim - mozliwe ?

witam,
w zwiazku z tym iz planuje zainstalowac sobie oprogramowanie nawigacyjne ktore bedzie wspomagac w terenie mam pytanie :
czy w Ozim jest opcja wyznaczania azymutu (jak na rajdach) ?
chodzi o to ze posiadam azymut w stopniach i odleglosc w metrach a navigacja ma mi ten docelowy punkt pokazac na mapie ;)
jesli nie Ozi to czy znacie inny program ktory ogarnie to na nawigacji z windowsem CE
z gory dziekuje za pomoc i informacje
pzdr
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2014-03-01, 10:31   

ntk69 napisał/a:
chodzi o to ze posiadam azymut w stopniach i odleglosc w metrach a navigacja ma mi ten docelowy punkt pokazac na mapie

To można zrealizować przez File -> Waypoints -> Project New Wp
 
 
ntk69
azymut


Dołączył: 28 Lut 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-03-07, 20:37   

dziekuje - dziala ;) punkcik of crs !

znacie moze jeszcze jakies inne programy pod win ktore umozliwiaja wyznaczanie w ten sposob azymutow ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9