Ogłoszenie | Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN
|
Montaż gniazda słuchawek w nawigacji - opis i zdjęcia |
Autor |
Wiadomość |
tomekjan
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2011-06-05, 06:59 Montaż gniazda słuchawek w nawigacji - opis i zdjęcia
|
|
|
Witam.
Używałem do tej pory nawigacji NAVIA podczas jazdy motocyklem, ale bez słuchawek - i notoryczne patrzenie na wyświetlacz, nie zawsze dobrze widoczny, powodowało u mnie irytację - zamiast zmieniać nawigację postanowiłem zamontować gniazdo słuchawkowe typu "jack", aby pozbyć się tej niedogodności.
Całość dokładnie opisałem, oraz zamieściłem zdjęcia z operacji "krok po kroku" dla potomnych na swojej stronce:
http://tanie-cnc.pl/nawigacja/nawigacja.html
Pozdrawiam, Tomek. |
|
|
|
 |
mirko1
guru Becker 7928

|
Wysłany: 2011-06-05, 08:29
|
|
|
Wykonane prawidlowo ale z tego co widze,to po wpieciu sluchawek dzwiek w glosniczku nawigacji nie zostanie wylaczony.
W starych monofonicznych radyjkach mozna znalezc gniazda sluchawkowe z przelacznikiem oraz trzema kabelkami. |
|
|
 |
tomekjan
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2011-06-05, 09:49
|
|
|
mirko1 napisał/a: | z tego co widze,to po wpieciu sluchawek dzwiek w glosniczku nawigacji nie zostanie wylaczony. |
Tak, dokładnie. Miałem to na uwadze, nawet miałem takie gniazdo - aczkolwiek brak miejsca w obudowie skłonił mnie do zastosowania takiego rozwiązania. Nie jest to dla mnie żaden mankament - a używając navi w motocyklu, ten problem w ogóle nie jest zauważalny
Aczkolwiek, jesli ktoś chciałby mieć ten komfort, to uwaga Kolegi mirko1 jest słuszna.
Pozdrawiam, Tomek. |
_________________ Zapraszam na stronę o tematyce CNC - www.tanie-cnc.pl |
|
|
|
 |
śruba
Waypoint

|
Wysłany: 2014-04-12, 19:26
|
|
|
Też mam taki sam problem . W mojej nawigacji nie ma wyjścia żeby podpiąć słuchawki - jest to Lark 35AT. A czy jest jakaś możliwość uzyskania dźwięku z nawigacji przez usb i podpięcie do słuchawek? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|