Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-17, 17:52
LarkMap - problemy z aktualizacją/rejestracją
Autor Wiadomość
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2381
Skąd: Google
Wysłany: 2014-04-23, 20:12   

macasm napisał/a:
Jakieś sugestie?
Urządzenie musi być uruchomione TYLKO do poziomu MENU !!! Nie wolno uruchamiać aplikacji nawigacyjnej. Najlepiej wyłączyć autostart lub po uruchomieniu wyjść do głównego MENU.
_________________
Poradniki
 
 
macasm
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Kwi 2014
Posty: 6
Wysłany: 2014-04-24, 08:01   

tak też zrobiłem -> 5) Aktualizację przeprowadziłem z poziomu głównego menu urządzenia (tj. tam gdzie się wybiera Nawigacja, Zdjęcia, Filmy, itd.), nie z poziomu nawigacji LarkMaps

Może jeszcze dla pewności opiszę krok po kroku kolejność w jakiej to zrobiłem

1) Podłączyłem urządzenie do komputera przez USB
2) Włączyłem urządzenie, w Windows Mobile Device Center pojawiła się informacja "Connected"
3) Oczywiście poprzez autostart uruchomiła się nawigacja, zamknąłem nawigację i wszedłem do głównego menu urządzenia
4) Uruchomiłem aktualizację

Próbowałem również poprzez wyłączenie autostartu nawigacji, tj. po uruchomieniu urządzenia wyświetliło się najpierw menu główne, niestety nadal ten sam efekt -> "nie udało się zakończyć procesu instalacji"

Nie wiem, czy nadal coś robię źle? Gdzieś czytałem, że to może być kwestia za mało naładowanej baterii ale jest pełna, inni pisali, że jest za mało miejsca na urządzeniu ale tu z kolei wyświetla podczas aktualizacji, że jest prawie 1,5 GB a aktualizacja zajmuje około 24 MB...

Rozumiem, że podczas kolejnych prób aktualizacji instalator nadpisuje pliki a nie je dubluje?
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2381
Skąd: Google
Wysłany: 2014-04-24, 15:21   

macasm napisał/a:
Rozumiem, że podczas kolejnych prób aktualizacji instalator nadpisuje pliki a nie je dubluje?
Instalator najpierw usuwa a później instaluje nowe. Spróbuj pliki usunąć sam i poddać urządzenie aktualizacji. Oczywiście zrób kopię usuniętych plików.
_________________
Poradniki
 
 
macasm
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Kwi 2014
Posty: 6
Wysłany: 2014-04-24, 15:28   

Po kilku nieudanych próbach aktualizacji jak teraz wchodzę do nawigacji to na początku pokazuje mi błąd "Niepoprawny plik .dr", ale jak na to kliknę to jednak otwiera mi się larkmapa więc nie wiem czy to jest faktyczny błąd czy po prostu podczas aktualizacji coś się pochrzaniło...

@Google, mam skopiować pliki a następnie uruchomić managera i spróbować jeszcze raz aktualizować mapę, tak?
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2381
Skąd: Google
Wysłany: 2014-04-24, 15:35   

macasm napisał/a:
@Google, mam skopiować pliki a następnie uruchomić managera i spróbować jeszcze raz aktualizować mapę, tak?
Tak.
_________________
Poradniki
 
 
macasm
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Kwi 2014
Posty: 6
Wysłany: 2014-04-26, 14:25   

Nie ogarniam tej nawigacji...

Po kilkunastu próbach aktualizacji i dwóch rozmowach z infolinią, kupiłem kartę sd i spróbowałem przez nią zainstalować aktualizację, udało się, po instalacji zarejestrowałem jeszcze urządzenie i cały szczęśliwy włączam nawigację, wszedłem bodajże w ustawienia->info o mapie (czy coś takiego)-> tam gdzie jest informacja o licencjach kliknąłem w Polska PLSTD.....jakieś numery i "OK" ->wyskoczyła informacja, że aby używać mapy trzeba wyłączyć i włączyć jeszcze raz urządzenie. Tak też zrobiłem, w głównym menu wybrałem nawigację i ... nic, cały czas widnieje ekran lark z mapą świata w tle i informacja w prawnym dolnym rogu "proszę czekać", i tak już czekam z 30 minut bo myślałem, że nowe mapy muszą się jakoś "wgrać" na nawigację ale zaczynam mieć poważne wątpliwości... coś znowu zrobiłem źle czy mam cierpliwie czekać?

W jaki sposób sprawdzić czy wgrana jest aktualizacja? na stronie larkmaps w moim profilu mam takiej informacje:

Najnowsza wersja Lark Map 1.5, 01.10.2010

Polska Lark
Najnowsza wersja Polska 14.1, 30.01.2014
Wersja, którą możesz pobrać Polska 14.1, 30.01.2014 pobierz
Aktualizacje dostępne do dnia 21.07.2014
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2381
Skąd: Google
Wysłany: 2014-04-26, 22:05   

U mnie mam tak:



macasm napisał/a:
W jaki sposób sprawdzić czy wgrana jest aktualizacja? na stronie larkmaps w moim profilu mam takiej informacje:
Wejdź w informacje o aplikacji w urządzeniu.
_________________
Poradniki
 
 
macasm
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Kwi 2014
Posty: 6
Wysłany: 2014-04-27, 10:49   

Wyjąłem i wsadziłem kartę SD i nawigacja się uruchomiła, teraz się uruchamia za każdym razem ale nie wiem czy wczytuje nową mapę z karty czy starą z urządzenia. Czy w menu głównym w ustawieniach nie trzeba przypadkiem zmienić ścieżki aplikacji na plik LARkMap.exe ale z karty SD a nie z urządzenia-ResidentFlash?

Gdzie dokładnie w informacji o aplikacji jest napisane jaką mam wersję? Informacje o licencji? Wersja oprogramowania? Jak wejdę w informacje o licencji to mam tam "Polska 12.2.0 Zarejestrowane PLST...." ale to było też przed aktualizacją, jak wejdę w tą opcję to mam nr seryjny, klucz kontrolny i rejestracyjny ale wszystkie te dane były też przedtem. Jak klikam w tym oknie OK to wyskakuje informacja "Rejestracja danych zakończona powodzeniem. Wyłącz i włącz Lark Map aby móc skorzystać z tej mapy" i tyle...

I wiem, że nic nie wiem nadal...
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2014-04-27, 10:56   

macasm napisał/a:
w ustawieniach nie trzeba przypadkiem zmienić ścieżki aplikacji na plik LARkMap.exe ale z karty SD
Trzeba. I to nie przypadkiem.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
woo15 
azymut


Dołączył: 23 Cze 2010
Posty: 3
Skąd: Lubin
Wysłany: 2014-06-15, 21:26   

Witam. Ojciec kupił wczoraj nawigację Lark 50.3, lecz mapy były nieaktualne. Powiedziałem, że zajmę się tematem, ale nie spodziewałem się, że to takie skomplikowane. Zarejestrowałem się na stronie larka, zarejestrowałem urządzenie.
Aktualizacja zatrzymywała się w pewnym momencie, więc spróbowałem jak radził adijos93, nadpisać pliki z aktualizacją na te w nawigacji.
W rezultacie mam coś takiego:

Nie mam pojęcia jak pozbyć się starej mapy (13.4). Proszę o pomoc.

Poza tym wydaje mi się, że po całej operacji słabo łapie sygnał satelit, ale to może złudzenie.
 
 
 
adijos93 
GPS instruktor
Honor 4C


Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 868
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2014-06-15, 22:34   

Skasuj cały folder LarkMap i zainstaluj jeszcze raz.
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Honor 4C

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
woo15 
azymut


Dołączył: 23 Cze 2010
Posty: 3
Skąd: Lubin
Wysłany: 2014-06-16, 13:59   

Dzięki adijos93, spróbuję tak zrobić.
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2381
Skąd: Google
Wysłany: 2014-06-16, 21:48   

woo15 napisał/a:
Dzięki adijos93, spróbuję tak zrobić.
Zeby czasem po usunieciu bylo co aktualizowac.
_________________
Poradniki
 
 
adijos93 
GPS instruktor
Honor 4C


Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 868
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2014-06-17, 11:01   

skoro napisał:

Cytat:
Zarejestrowałem się na stronie larka, zarejestrowałem urządzenie.


to chyba jednak ten nr seryjny ma.
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Honor 4C

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2381
Skąd: Google
Wysłany: 2014-06-17, 13:51   

adijos93, chyba wiesz na czym polega aktualizacja?
_________________
Poradniki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12