Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 20:48
MX2 firmware
Autor Wiadomość
...kuba... 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 27
Dołączył: 08 Lip 2012
Posty: 8
Skąd: Kraków/Zamość
Wysłany: 2013-02-17, 14:09   

Witam potrzebuję szybkiej odpowiedzi, mam mx2 w takiej wersji:

Chciałbym zaktualizować w niej oprogramowanie, ponieważ ostatnio zaczęła łapać lagi ;/ jednak na stronie Modecom są pliki do aktualizacji firmware podpisane jako: "ATLAS V - 4GB FLASH od maja 2012 od numeru seryjnego (6151204...)", co oznacza to od numeru seryjnego (6151204...) chodzi tutaj o numer Platform ID?? W moim przypadku zaczyna się od 5955414.. mogę aktualizować tymi plikami moją mx2?
 
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-02-17, 15:08   

A naklejki z numerem seryjnym z tyłu obudowy nie masz przypadkiem?
 
 
 
...kuba... 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 27
Dołączył: 08 Lip 2012
Posty: 8
Skąd: Kraków/Zamość
Wysłany: 2013-02-17, 15:41   

Dzięki wielkie, numer seryjny na obudowie navi zaczyna się własnie od tych cyferek! Teraz pytanie jaką wersję wgrać: "v12.03ir_20120527_FRM_MX2_4MB_AtlasV" czy "v12.03ir_20120527_FRM_MX2_4MB_AtlasV_no_delete_flash_files" , dodam, że nie wgrywałem nic poza mapą AM którą i tak będę przeinstalowywał... wiec może tą pierwsza wersję?
 
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-02-17, 18:39   

Jak widać po nazwie, pierwsza formatuje pamięć flash - poza tym to chyba to samo.
 
 
 
lukaszt2004
azymut


Dołączył: 19 Sie 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-08-19, 12:04   

Cytat:
znalazłem ten wpis w pliku CFGPF05.cfg

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Explorer\Shell Folders]
"Desktop"="\Windows\Desktop"

zmieniłem na "\ResidentFlash\Windows\Desktop"



zaraz sprawdzimy efekt



w instrukcji do aktualizacji firmwaeru piszą, że aktualizacja kasuje wszystkie dane, czyli zainstalowaną na urządzeniu automape także sksuje?

pozdrawiam
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6104
Wysłany: 2014-08-21, 20:14   

lukaszt2004 napisał/a:


w instrukcji do aktualizacji firmwaeru piszą, że aktualizacja kasuje wszystkie dane, czyli zainstalowaną na urządzeniu automape także sksuje?


Jesli jest w pamięci wewn. - tak.
Ale przed aktualizacją możesz skopiować pamięć do kompa.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11