Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
ST20 - problemy z uruchomieniem
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2010-12-10, 13:44   

trawqu, prośba o namiary na ten ROM oraz krótką instrukcję wgrywania dla potomności
_________________

 
 
marian8834 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Gru 2008
Posty: 7
Wysłany: 2011-02-22, 10:03   Sigma ST20 po wgraniu romu z Navi nv45 problem z rozdzielczą

Witam szanownych kolegów. Tak jak w tytule problem dotyczy ustawienia odpowiedniej rozdzielczości. Sprzęt oczywiście wisiał na ekranie startowym, po wgraniu romu wszystko jest ok poza rozdzielczością. Czy któryś z kolegów miał podobny problem i ewentualnie może podzielić się swoimi doświadczeniami w tym temacie. Pozdrawiam i czekam na jakieś wskazówki lub porady.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2011-02-22, 10:20   

1. Dołaczyłem do istniejącego wątku - z podobnym problermem

2. Rozdielczośc (wszystkie pliki) sa zaszyte w ROM-ie i wgrywając ROM z nawigacji 3,5 cala masz menu (i wszystko) na 3,5 cala. Spróbuj ROM-u z Navii43x (one maja ekran 4,3 cala)

[ Dodano: 2011-02-22, 10:28 ]
ROM do ST20: http://www.my-navia.pl/vi...p=263887#263887
_________________

 
 
marian8834 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Gru 2008
Posty: 7
Wysłany: 2011-02-22, 10:32   

Niestety link nie działa...........
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2011-02-22, 10:43   

Pisz do autora z prośba o re-up
_________________

 
 
jarekST20
Waypoint
Sigma ST20


Dołączył: 28 Lip 2009
Posty: 44
Wysłany: 2011-02-22, 14:37   

Zrobiłem reup na wyslij oraz wrzuciłem dodatkowo na chomika:

http://chomikuj.pl/j4rek/Sigma+ST20
 
 
marian8834 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Gru 2008
Posty: 7
Wysłany: 2011-02-23, 07:01   

Sesdeczne dzięki dla kolegi jarekST20. Rom zainstalowany, navi jak nowa. Pozdrawiam
 
 
pikolo230 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Kwi 2010
Posty: 14
Wysłany: 2013-09-27, 20:37   

Czy ktoś wie czy można rom z ST10 wgrać do ST20 :?:
I co zrobić gdy nawigacja ST20 po podłączeniu do PC łączy się i rozłącza i tak w kółko, oczywiście połączenie ( porty USB i kabelek ) sprawne :?:
 
 
 
barta155
azymut


Dołączył: 12 Lut 2015
Posty: 2
  Wysłany: 2015-02-18, 20:09   Urządzenie GPS Sigma Model ST20 przestało się załadowywać.

Urządzenie GPS Sigma Model ST20 przestało się załadowywać. Po włączeniu pokazuje się tylko ekran SIGMA GPS. Nie ukazuje się menu Windows.
Po podłączeniu urządzenia kablem do komputera ukazuje się komunikat: Urządzenie USB jest uszkodzone.
Co się mogło stać? Jak sprawić żeby wróciło menu?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4556
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-02-18, 20:42   

barta155 napisał/a:
przestało się załadowywać.
Grzebałeś coś w plikach w urządzeniu, czy tak samo od siebie to się stało ?
barta155 napisał/a:
Po podłączeniu urządzenia kablem do komputera ukazuje się komunikat: Urządzenie USB jest uszkodzone.
Bez połączenia z komputerem sam nic nie zrobisz, trzeba wgrać Firmware, lub serwis.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2015-02-18, 22:00   

Scaliłem z istniejacym wątkiem - kilka postów wyżej masz sposób...
_________________

 
 
barta155
azymut


Dołączył: 12 Lut 2015
Posty: 2
  Wysłany: 2015-02-19, 20:39   

[quote="___Olivia_"]
barta155 napisał/a:
przestało się załadowywać Grzebałeś coś w plikach w urządzeniu, czy tak samo od siebie to się stało ?
barta155 napisał/a:
Po podłączeniu urządzenia kablem do komputera ukazuje się komunikat: Urządzenie USB jest uszkodzone.
Bez połączenia z komputerem sam nic nie zrobisz, trzeba wgrać Firmware, lub serwis.

Grzebałem w tym sensie, że wcześniej wgrałem aktualizację MapaMap. Ale potem działało wszystko jak należy. Menu przestało się ukazywać niedawno.
Czy to znaczy, że mam szukać serwisu, bo nie da się nic zrobić w domu, nawet gdy ma się komputer?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2015-02-19, 20:41   

Cytat:
kilka postów wyżej masz sposób...
Cytat:
Rom zainstalowany, navi jak nowa
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9