Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-07-25, 12:10
[Android] BlueDUN
Autor Wiadomość
traju 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Lip 2012
Posty: 9
Wysłany: 2012-07-25, 12:05   [Android] BlueDUN

Po przejrzeniu paru wątków zauważyłem, że niektórzy mają problem z parowaniem telefonów z androidem z wykorzystaniem komunikacji DUN. Zamieszczam bardzo dobry program, nie jest to najnowsza wersja, ale bezproblemowo działa z Modecomem MX2 z najnowszym fw.
Program przetestowany na Galaxy S (android 4.0.1) i Wildfire S (android 2.3.6), wszystko działa bez problemu. Działa również gdy telefon jest połączony z internetem przez wifi.

Kod:
https://docs.google.com/open?id=0B1conl5Qi1SbamF1ZDVJLVUwNVk
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-03-18, 09:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mietek440 
Navi Expert


Pomógł: 6 razy
Wiek: 46
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 260
Wysłany: 2012-07-26, 21:29   

dzięki :mrgreen:
_________________
Modecom MX3
 
 
jarowo
Waypoint


Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 32
Wysłany: 2012-09-11, 21:19   

Programik nie działa z Xperią P.
Szkoda bo miałem już nadzieje ze się uda połączyć z siecią.
 
 
weronkaka
azymut


Dołączył: 05 Wrz 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-09-05, 09:44   

hm, niestety nie działa link do programu :-(
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6104
Wysłany: 2014-09-26, 17:52   

Aplikacja dostepna jest w googleplay
https://play.google.com/store/search?q=blueDUN&hl=pl

Niestety jest płatna, ale przed decyzja o zakupie mozna ja przetestowac darmowym programem BlueDUN Trial

P.S. własnie sprawdziałem aplikację CobaltBlue3 i tez ładnie łączy w trynie DUN
P.S2 niestety.. wszystkie te aplikacje mają jeden malutki, ale dyskredytujący je błąd...
Reset navi "niszczy" zapamiętane parametry połaczenia :-(
Więc, by połączyć sie na nowo ( pisze o modecom mx3 ) , należy usunąć w urządzeniu istniejący profil tel. i od nowa sparowac urządznie z tel.

W sumie .. zdecydowanie mało to komfortowe i baaaardzo czasochłonne.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2015-03-18, 07:18   

BlueDun 2.3 (z IPmart) bez limitu czasowego (testowane na trasie Gdańsk - Poznań):

http://chomikuj.pl/jajace...39.zip(archive)
_________________

 
 
stoper86
Waypoint


Dołączył: 07 Maj 2009
Posty: 34
Wysłany: 2015-03-19, 16:53   

Koledzy niestety Mi wersja 2.3 nie łączy się z nawigacja :(
Wersja 5 minutowa ze sklepu Googla działa bez problemu.
Może ma ktoś nowszą wersję tego programu??
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2015-03-19, 18:10   

stoper86 napisał/a:
Mi wersja 2.3 nie łączy się z nawigacja :(
A jaki sprzęt? W jakiej kolejności i co uruchamiasz.
Zobacz http://www.my-navia.pl/vi...p=445032#445032 i sprawdź, czy włączyłeś widoczność telefonu.
No i czasem zaskakuje dopiero za 10-15 razem...
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2018-08-01, 23:43, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
stoper86
Waypoint


Dołączył: 07 Maj 2009
Posty: 34
Wysłany: 2015-03-19, 21:58   

Kolego robiłem tak jak piszą w postach z tematu który podałeś ale nic nie pomaga. Może to wina telefonu dualsim bo internet mam z sim1, a w sim2 mam numer służbowy. Telefon to MyPhone Fun3.
BlueDUN ma problem z wykryciem połączenia internetowego bo jak włączam "Start Service" piszę "Testing Internet Conneection" po czym nic się nie dzieje tylko znowy wskakuje "Start Service" i tak w kółko :(
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2015-03-19, 22:11   

Wyłacz jedną z kart, może telefon/program głupieje
Oczywiście, net działa przed włączeniem DUN?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
stoper86
Waypoint


Dołączył: 07 Maj 2009
Posty: 34
Wysłany: 2015-03-19, 22:43   

Próbowałem wyłączać karty, transmisje danych z jednej na drugą przełączać i nic nie pomaga :(
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 13