Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
GoClever 5040 programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
jarek2504 
Waypoint



Wiek: 45
Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 162
Wysłany: 2011-12-03, 10:59   GoClever 5040 programy nawigacyjne

Witam. Mam pytanie. Czy na GoClever 5040 jest możliwość uruchomic AutoMape Eu i Navteq? Co do AutoMapy wiem,że działa na tym urzadzeniu ale znajomy chce miec jeszcze Navteq-Europa Centralna.
_________________
jarek2504
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-01-10, 21:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-12-03, 17:11   

Co to znaczy Navteq-Europa Centralna ?, same mapy nie działają, do tego trzeba mieć program nawigacyjny + mapy do niego przeznaczone.

Po za tym AutoMapa na EU ma właśnie mapy Navteq-a.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
jarek2504 
Waypoint



Wiek: 45
Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 162
Wysłany: 2011-12-03, 17:26   

Nie wiem.Znajomy jezdzi tirem,jegokolega ma Beckera i twierdzi ze tam jest jakas mapa Navteq z 2008r i ,że swietnie sie spisuje dla tirow.
_________________
jarek2504
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-12-03, 17:51   

Napiszę jeszcze raz, sama mapa nic nie daje, program nawigacyjny + mapa to jest dopiero komplet zdolny do nawigowania podczas jazdy.
Mapy Navteq-a używa wielu producentów programów nawigacyjnych, ale reasumując, na GoClever 5040 powinien ruszyć każdy program nawigacyjny przeznaczony pod Windows CE.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-12-03, 17:55   

jarek2504 napisał/a:
ma Beckera i twierdzi ze tam jest jakas mapa Navteq z 2008r

To ma nie aktualne starocie ;-) Powodzenia w nawigowaniu :-D
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jarek2504 
Waypoint



Wiek: 45
Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 162
Wysłany: 2011-12-03, 18:11   

No wiem o tym ,że starocie .Ja robie teraz tego GoClevera.I zrobiłem tak pulpit:HOW-TO-GoClever.I na karte wrzuciłem iGO Primo v1.2 Multiresolution- iGo8.5.04.2011 ale nie chce mi startować z ikony na pulpicie.Co z tym zrobić?:(

[ Komentarz dodany przez: gustawox1: 2011-12-03, 18:24 ]
jarek2504, o Igo Primo jest odpowiedni dział i o tym piszemy tutaj :arrow: http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=38

[ Dodano: 2011-12-03, 19:03 ]
Dobrze przeniose do odpowiedniego dzialu.
_________________
jarek2504
 
 
beapre
azymut


Dołączył: 20 Cze 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-06-20, 21:57   AutoMapa na Win CE Core 5.0

Witam!
Poszukuję AM na GoClever 5040. (Jaką wersję powinnam zainstalować i jak? Skąd ściągnąć?)
To dosyć oporna maszyna, gdyż z Windowsikiem CE Core 5.0
Jeszcze w dodatku nie mogę odpalić swojej karty pamięci w urządzeniu (na innych działa bez zarzutu).
Jakieś porady? Z navi rzadko korzystam, ale czasem jest potrzeba. Trochę jestem zielona w te klocki, więc tym bardziej proszę o pomoc.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2013-06-21, 06:56   

Nie istnieje AM na GoClevera - programy sa pisane na system operacyjny. Dla wszystkich wersji Windowsa AM jest jedna, a linki w dziale z linkami.
Szukaj wersji niemodyfikowanej

Problemy z kartą - patrz "GC-5040 nie widzi karty SD". Ten wątek dotyczy tylko programów nawigacyjnych
_________________

 
 
beapre
azymut


Dołączył: 20 Cze 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-06-21, 16:53   

jacekp1313 napisał/a:
Nie istnieje AM na GoClevera - programy sa pisane na system operacyjny. Dla wszystkich wersji Windowsa AM jest jedna, a linki w dziale z linkami.
Szukaj wersji niemodyfikowanej

Problemy z kartą - patrz "GC-5040 nie widzi karty SD". Ten wątek dotyczy tylko programów nawigacyjnych


Wiem, dlatego w temacie napisałam, że szukam na Win Core 5.0
Nie moja wina, że mój post został przeniesiony gdzie indziej :P.
To może zapytam inaczej: od jakiej wersji szukać AM, żeby się nie krzaczyło?
I gdzie szukać na forum info nt karty SD? (Byłabym wdzięczna o zapodanie jakiś linków - nie za bardzo jeszcze zapoznałam się z rozkładem forum - za dużo tematów i nie ogarniam.).
Wchodziłam w dział z linkami - pliki zostały usunięte, żadnej AM nie mogę pobrać.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2013-06-21, 17:45   

Są aktywne linki (np. w AM 6.13).

AM tylko najnowsza, bo po co Ci stare mapy? Bo do programu w wersji 5.5 nie wgrasz nowej mapy

Co do kart - podałem tytuł wątku
_________________

 
 
losiu
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Maj 2013
Posty: 9
Wysłany: 2014-10-13, 20:29   problem z 5040

Mam problem z tym modelem , bardzo wolno działa . Zmieniłem automape ale to nic nie dało zmieniłem kartę dalej wolno . Czy jest ktoś kto miał podobny problem i jak go rozwiązał
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4556
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-10-13, 21:09   

losiu napisał/a:
bardzo wolno działa
Sposób na płynność Automapy :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=23215
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
daro19862
Waypoint


Dołączył: 03 Paź 2014
Posty: 45
Wysłany: 2015-07-13, 14:10   GOCLEVER GC-5040 AutoMapa problem

Męczę się już z tym GPS kilka dni.
Chciałem zrobić kopię według tego poradnika:
http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0
Doszedłem prawię do punktu 8, padła mi bateria i od tamtej pory wyświetla mi w losowych momentach "fatal application error
application mobilenavigator.exe has performed an ilegal operation and will be shut down."
...
Program: mobilenavigator.exe
Exception: 0xC0000005
Adress: 00286000

Pobrałem nową mapę stąd:http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=42974 nazywa się "AutoMapa 6.18 1506 Final (CRACKED)" zainstalowałem ją na kartę SD i niby mapa działa ale znowu wyświetla się w losowych momentach "fatal application error
application mobilenavigator.exe has performed an ilegal operation and will be shut down."
Zrobiłem kopię zapasową według tego poradnika: http://goclever.cba.pl/podstawy.php
Jak mogę pozbyć się tego błędu?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2015-07-13, 19:05   

Ten problem jest wyłącznie na AM, czy na fabrycznym programie nawigacyjnym też?
_________________

 
 
daro19862
Waypoint


Dołączył: 03 Paź 2014
Posty: 45
Wysłany: 2015-07-13, 19:17   

Tylko na AM.
Problem się pojawił jak próbowałem zrobić backupa po przez wgrnie explorer.exe oraz DiskRW.
Nowa AM jak by dłużej się wczytuję, gdy wejdę w opcję AM to obraz klatkuje (tak jak by brakowało pamięci) czytałem w jakimś poście że trzeba zabić jakiś proces żeby lepiej działała AM tylko nie wiem o co chodzi.
Mam 14Mb wolnego na pamięci wewnętrznej, może dlatego tak się zacina?
Za każdym razem jak podłącze kabel oraz go odłączę i wejdę w opcje AM to są same napisy (bez kolorowych ikonek) tak jak by szablon się nie załadował, a jak wezmę koniec (wyjście z AM) to zawsze wyskoczy: fatal application error application.
Sformatowałem kartę SD i wgrałem na nią pliki które zgrałem z karty SD przed wgrywaniem map (wtedy nie wyskakiwał fatal application error application), wsadziłem ją do GPS i fatal application error application dalej wyskakuje na starych mapach.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12