Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Odblokowanie navigon 2510
Autor Wiadomość
elvis169 
azymut


Wiek: 42
Dołączył: 13 Lip 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-07-13, 23:07   NAVIGON 2510 Explorer opinia czy watro kupić

Witam na poczatek jako nowy na forum chciałem sie przywitać ze wszystkimi :oops: mam dylemat nad kupnem navi a mianowicie NAVIGON 2510 Explorer mam kilka pytań i byłbym wdzieczny za udzielenie mi porady(własne odczucia) i odpowiedzi na pytania temat tej nawigacji
1 czy i jak mozna to odblokować ?
2 jak działa na tym AUTOMAPA 6.5 (czy sie nie wiesza )?
3 czas działania baterii (rzeczywisty) ?
4jakość map zwłąszcza europa ??

[ Dodano: 2010-07-17, 09:08 ]
Chciałbym wszystkim bardzo podziekować za te setki pomocnych postów naprawde super przydatne forum Temat istnieje 4 dni i aż 0 odpowiedzi właśnie na to liczyłem :!: :!: :!: Napewno bede czestym gościem na forum WIELKIE DZIEKI !!!!
 
 
lukasami 
Waypoint


Wiek: 31
Dołączył: 05 Cze 2009
Posty: 40
Wysłany: 2012-01-15, 17:43   Odblokowanie navigon 2510

Witam, szukam odblokowania do navigon 2510 chodzi mi o proste odblokowanie tylko żeby otworzyć AM :)

Pozdrawiam.
 
 
wifi20 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 60
Wysłany: 2012-01-20, 17:02   

Jak dostać się do WinCE w Navigonie
http://www.digital-eliteb...-TotalCommander

Menu startowe dla MN21xx .. MN31xx (w tym wykonaniu startuje orig. SW oraz iGO8)
http://www.digital-eliteb...ldbetrachter%29
 
 
pjach
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 9
Wysłany: 2012-03-27, 06:51   

Witam poszukuje jakiegos dzialajacego panelu do tej nawigacji (niestety nie znam niemieckiego i z linków w poscie wyżej nic nie kumam)
Próbowałem wgrać panel Adje ale po 2-3 uruchomieniach panel przestaje sie uruchamiac i wlacza sie orginal
 
 
wifi20 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 60
Wysłany: 2012-04-05, 18:36   

Skoro brakuje panelu do AutoMapy pracującego na Navigonie, przygotowałem coś tutaj, wykorzystując inne panele które miałem pod ręką. Są tu dwa: jeden dla Navigon 2150max, który i tak już miałem gotowy do moich potrzeb, drugi dla Navigon 2510 Explorer jako przeróbka tego pierwszego. Jeżeli coś będzie z nim nie tak, proszę ewentualnie dopasować. Gdyby były kłopoty, służę pomocą, ale tu na Forum.

Link do panelu na 2150max :
tutaj
Link do panelu na 2510 Explorer :
tutaj
Hasło do obydwu to: panel

powodzenia
Ostatnio zmieniony przez wifi20 2015-10-29, 12:13, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Progresive92
azymut


Dołączył: 07 Kwi 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-04-07, 17:34   

Czesć Jestem tu nowy. mam problem z tym modelem navigona mianowicie chodzi o to że po wgraniu czy to menu adja czy auto mapy wszystko dziala ok dopuki nie wylacze nawigacji wtedy znow odpala sie oryginał . Zna ktoś odpowiedz na ta zagadke ?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4558
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-04-07, 17:54   

Progresive92,

Urządzenie nie zapamiętuje ścieżki dostępu po wyłączeniu . Ponowne wgranie nowego FW rozwiązuje problem
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Progresive92
azymut


Dołączył: 07 Kwi 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-04-07, 18:02   

Tylko jest jeszcze taki problem że nie łapie mi go activeSync komputer też jej nie widzi . dlatego zdecydowałem sie na proste odblokowanie przez SD
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4558
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-04-07, 18:30   

Progresive92 napisał/a:
Tylko jest jeszcze taki problem że nie łapie mi go activeSync komputer też jej nie widzi.

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 :arrow: punkt 2
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
ogerard 
Navi Expert
Gerard O.



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 24 Wrz 2009
Posty: 364
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-04-10, 12:41   

Navigon nigdy nie jest widziany przez AS, tylko jako dysk wymienny :!:
_________________
/iPhone 6/Alga Prima 5050/Navigon 40 PR
 
 
 
fasolka 
azymut
fasolka


Wiek: 52
Dołączył: 17 Lip 2011
Posty: 3
Wysłany: 2012-06-17, 00:13   

chcialbym podpiac sie pod temat mam NAVIGON 2510 explorer europe 41 i probowalem uruchomic auto mape kopjujac panel i skonczylem bez zadnego sukcesu czy ma ktos az taka wiedze zeby mnie poprowadzic przez to zagadnienie aby osiagnac sukces bo ja jestem laikiem w tych sprawach i przy okazji nawalilem bo wykasowalem wszystko z orginalnej karty czy mial by ktos zapodac abym mogl naprawic ten blad. Z gory dziekuje i to bardzo.
 
 
fasolka 
azymut
fasolka


Wiek: 52
Dołączył: 17 Lip 2011
Posty: 3
Wysłany: 2012-06-17, 09:35   

witam ja rowniez mam problem z uruchomieniem automapy po wgraniu panela rowniez wraca do ogginalu i nie widzi automapy co to znaczy wgrac na nowo FW ,CO DOKLADNIE trzeba zrobic zeby cieszyc sie z automapy
 
 
wifi20 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 60
Wysłany: 2015-10-29, 12:14   

Panel do AutoMapy na Navigon - link odnowiony
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10