Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MapaMap 8.x
Autor Wiadomość
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 186 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4568
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-09-12, 18:42   

Tak, działa
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2400
Skąd: Google
Wysłany: 2015-09-13, 10:58   

___Olivia_ napisał/a:
U mnie akurat jest.


A u mnie nie ma :-x

_________________
Poradniki
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 67
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1547
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2015-10-14, 19:20   

[quote="___Olivia_"]U mnie akurat jest. .../quote]

Olivka - Ty to jesteś farciara. Skusiłem się i wykupiłem prenumeratę, a tu masz babo placek - w moim instalatorze na kartę SD autek nie ma. Jak Ty to robisz :-)
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 9
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 186 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4568
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-10-14, 19:33   

zibi1953 napisał/a:
Jak Ty to robisz
Taki mam instalator, ale dalej nie ma wybory pojazdu. Pobiorę na nowo instalator i sprawdzę.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 186 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4568
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-10-14, 19:44   

___Olivia_ napisał/a:
Pobiorę na nowo instalator i sprawdzę.
Dalej mam w instalatorze modele pojazdów.

_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 67
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1547
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2015-10-14, 21:22   

Czy dobrze zrozumiałem? W instalatorze masz wybór autek, ale po instalacji autek nie masz?
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 9
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 186 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4568
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-10-14, 22:19   

zibi1953 napisał/a:
ale po instalacji autek nie masz?
Dokładnie tak, nie mam wyboru, ale pracuję nad tym. Jak mi się uda to dam znać.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 67
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1547
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2015-10-14, 22:22   

To jeszcze jedno pytanie, bo mam wrażenie, że ustawienia są jakieś zubożałe.
Konkretnie w "Ustawienia ekranu" z oznakowania wynika, że powinny być dwie karty (1/2) a jest tylko jedna i na niej tylko trzy opcje: tryb wyświetlania, wybór tła i jasność ekranu w nocy.
Czy u Ciebie też tak jest?
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 9
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 186 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4568
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-10-15, 16:37   

zibi1953 napisał/a:
Czy u Ciebie też tak jest?
Dokładnie tak.

_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Ewa2009
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Cze 2009
Posty: 389
Wysłany: 2015-11-12, 15:42   

gmpl napisał/a:
Nowe funkcje ostrzegania.
- Dźwiękowe ostrzeganie o przekraczaniu dozwolonej prędkości definiowane
przez użytkownika
- System ostrzegania przed odcinkowymi kontrolami prędkości

1) Czy ktoś już ma tę wersję ogłoszoną 2015-11-07, 21:06 i wie jak realizowane
jest dźwiękowe ostrzeganie o przekroczeniu dozwolonej prędkości?
Na czym polega "przekroczenie dozwolonej prędkości DEFINIOWANE przez
użytkownika"?
Dozwolona prędkość w danym miejscu jest "zaszyta" w programie w powiązaniu
z mapą. Co użytkownik ma tutaj do ZDEFINIOWANIA? Samo wystąpienie
dźwięku lub nie, czy coś jeszcze?

2) System ostrzegania przed odcinkowymi kontrolami prędkości występuje już
w wersji 2015Q3. Na czym polega nowość?

Pozdrawiam
Ewa

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2015-11-12, 19:02 ]
Przeniosłam do odpowiedniego tematu. Było " Promocja MapyMap"
 
 
Ewa2009
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Cze 2009
Posty: 389
Wysłany: 2015-11-12, 17:54   

gmpl napisał/a:
Krótki opis na stronie MapyMap.


Jeśli tak, to dźwiękową sygnalizację przekroczenia prędkości powinnam
otrzymać w ramach opłaty abonamentowej, w tym za MM 8.8.2 2015Q3.
Dlaczego mam za to płacić jeszcze 33 zł?

Pozdrawiam
Ewa
 
 
Ewa2009
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Cze 2009
Posty: 389
Wysłany: 2015-11-12, 18:33   

gmpl napisał/a:
Ewa2009 napisał/a:
Dlaczego mam za to płacić jeszcze 33 zł?

Kłania się czytanie ze zrozumieniem :-P ;-)


OK. Załóżmy, że to moje niezrozumienie. Szkoda czasu na udowadnianie,
że było inaczej.

Zasymulowałam przejazd na odcinku, na którego części jest ograniczenie
prędkości do 40 km/h. Podczas symulowanego przejazdu, gdy rozpoczął się
ten odcinek, poza zaznaczeniem kółka z szybkością na żółto, było także
ledwo słyszalne pyknięcie. Oczywiście inne komunikaty były słyszalne normalnie.
Domyślam się, że to pyknięcie to jest właśnie ta dźwiękowa sygnalizacja.
Czy można ją zmienić na jakiś dobrze słyszalny dźwięk, bo ten podczas jazdy
na pewno słyszalny nie będzie.

Pozdrawiam
Ewa
 
 
Ewa2009
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Cze 2009
Posty: 389
Wysłany: 2015-11-12, 18:48   

Napisałam, nie chcę dyskutować na temat.

Ponawiam moje pytanie:
Zasymulowałam przejazd na odcinku, na którego części jest ograniczenie
prędkości do 40 km/h. Podczas symulowanego przejazdu, gdy rozpoczął się
ten odcinek, poza zaznaczeniem kółka z szybkością na żółto, było także
ledwo słyszalne pyknięcie. Oczywiście inne komunikaty były słyszalne normalnie.
Domyślam się, że to pyknięcie to jest właśnie ta dźwiękowa sygnalizacja.
Czy można ją zmienić na jakiś dobrze słyszalny dźwięk, bo ten podczas jazdy
na pewno słyszalny nie będzie.

Pozdrawiam
Ewa
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 186 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4568
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-11-12, 18:52   

Ewa2009 napisał/a:
ledwo słyszalne pyknięcie
Zawsze można przerobić :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=453837#453837
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
n4d01 
Navi Expert


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 311
Wysłany: 2015-11-12, 19:02   

___Olivia_ napisał/a:
zibi1953 napisał/a:
Czy u Ciebie też tak jest?
Dokładnie tak.

[url=http://images70.foto...med.jpg]Obrazek[/URL]


Na drugiej karcie powinien być wybór skórek. Od dłuższego czasu dla WinCE jest dostępna tylko jedna skórka: modern więc nie ma co wybierać.
_________________
"chińczyk" MT-4302B
Garmin Nuvi 3590->3490
Garmin Montana 600
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 10