Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-06-28, 06:18
Co zrobić, aby OZI Eksplorer nie pytał o hasło po resecie?
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9614
Wysłany: 2014-10-14, 19:45   

A sposób z pierwszego postu nie działa?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Bartosz S.
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Kwi 2015
Posty: 7
Wysłany: 2015-04-30, 11:24   

Bry...
Mam Larka 35AT, czyli WindowsCE 5.0.
Wgrane menu AdJa.

OziExplorerCE 2.41 prosto pobrany ze strony producenta.

skrypt zassany z pierwszego posta i wyedytowany zgodnie z instrukcja...

Niestety nie dziala.
Przy kazdym starcie prosi o dane rejestracyjne i ciagle wyswietla "Demo Version"
_________________
Pozdr
Bartek
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9614
Wysłany: 2015-04-30, 13:00   

Jak uruchamiasz skrypt?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Bartosz S.
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Kwi 2015
Posty: 7
Wysłany: 2015-04-30, 13:20   

Na czystego Larka wgralem oziego zassanego ze strony, czyli mam katalog:
\ResidentFlash\OziExplorer\

Do tego katalogu wgrałem zawartosc zassanej paczki z 1 posta.

Dokonałem edycji pliku OziCE.mscr w nastepujacy sposob:
"Copy( "\ResidentFlash\OziExplorer\gihobj.dll", "\windows\gihobj.dll" )
OziCEpath = "\ResidentFlash\OziExplorer\"
Run( "\ResidentFlash\OziExplorer\OziexplorerCE.exe" )"

odpalilem (kliknalem) plik MortScript.exe - wyskoczylo okienko MortScript V4.1.
odpalilem (kliknalem) plik OziCE.mscr - odpalil sie ozi i poprosil o licencje... :(

Odpalenie plikiem OziCE.exe skutkuje tym samym.
_________________
Pozdr
Bartek
 
 
n4d01 
Navi Expert


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 311
Wysłany: 2015-04-30, 14:42   

Czego nie rozumiesz z poniższego opisu?

#plik gihojb.dll tworzony jest kiedy wprowadzasz serial do OZI w katalogu windows
#w nawiasie przed przecinkiem wyedytuj swoja sciezke do OZI'ego, gdzie wkopiowales gotowy gihojb.dll
_________________
"chińczyk" MT-4302B
Garmin Nuvi 3590->3490
Garmin Montana 600
 
 
Bartosz S.
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Kwi 2015
Posty: 7
Wysłany: 2015-04-30, 15:00   

n4d01, w moim poprzednim poscie podalem sciezke dostepu do oziego oraz zapisy jakie mam w OziCE.mscr i procedure jaka przeprowadzilem

mimo tego ozi przy kazdym starcie prosi o dane

Bez skryptu jak wprowadze PDAnet i $A99B4579 dostaje komunikat, ze kod został zaakceptowany. Mimo to pojawia sie "Demo Version", a w katalogu windows nie jest tworzony plik gihobj.dll

Ze skryptem tez nie dziala, choc plik gihobj jest kopiowany do \Windows

moze ja cos robie zle, a moze to kwestia wersii oziego - 2.41
_________________
Pozdr
Bartek
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9614
Wysłany: 2015-04-30, 17:06   

Po zamknieciu Oziego sprawdz, czy faktycznie plik zostal skopiowany, moze jakis blad w *.mscr

[ Dodano: 2015-04-30, 18:12 ]
Albo uzyj sprawdzonej wersji http://chomikuj.pl/dorjacp/GPS/Ozi+Explorer
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Bartosz S.
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Kwi 2015
Posty: 7
Wysłany: 2015-04-30, 17:53   

jestem_ktoś, jezeli uzyje skryptu to plik jest kopiowany, ale...

serial z Twojego "futrzaka" nie dziala z wersja 2.41. wyswietla informacje ze kod zostal zaakceptowany, ale minmowszystko nadal jest "Demo version" i po restarcie prosi o klucz.

Wersja 2.31 dziala bez mortscripta - dzieki.
teraz tylko musze mapy jeszcze raz przekonwertowac na starsza wersje ozf.
Pozdrawiam.
_________________
Pozdr
Bartek
 
 
martel11
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 24 Cze 2010
Posty: 463
Wysłany: 2015-05-20, 07:40   

Bartosz S. napisał/a:

Wersja 2.31 dziala bez mortscripta - dzieki.
teraz tylko musze mapy jeszcze raz przekonwertowac na starsza wersje ozf.
Pozdrawiam.

Nie musisz. Możesz używać wersji 2.40, która obsługuje też pliki ozf4. Do tej wersji działa generator klucza z http://www.my-navia.pl/vi...=375383#375383.
To, że generator nie działa już w wersji 2.42 wynika chyba ze zmiany sposobu instalacji oziCE. Ale "problem" został już zauważony przez kolegów zza wschodniej granicy i chyba znalezienie rozwiązania jest kwestia czasu. ;-)
 
 
Bartosz S.
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Kwi 2015
Posty: 7
Wysłany: 2015-05-20, 08:38   

martel11, dzieki za info.

Na razie udalo mi sie uruchomic 2.41 na Larku 35AT (Windows CE) oraz 2.40 na HTC HD2 (Windows Mobile 6.5). Oba z zastosowaniem generatora z "futrzaka" jestem_ktoś,

Pozdrawiam
_________________
Pozdr
Bartek
 
 
martel11
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 24 Cze 2010
Posty: 463
Wysłany: 2015-05-20, 10:03   

To jest ten sam generator, o którym pisałem dwa lata temu. Zresztą nie ma na razie innego do ozi winCE. Jak rozumieć, że udało ci się uruchomić 2.41? Czy to znaczy, że nie ma na mapie znaku "TRIAL", a program nie prosi ciągle o klucz i nie wyświetla czasowego komunikatu o próbnej wersji?
Przeoczyłem wersję 2.41, na stronie Ozi jest już 2.42b. Czyżby wersja 2.41 miała jeszcze starą formę - spakowanego katalogu, który należało rozpakować i skopiować?
 
 
Bartosz S.
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Kwi 2015
Posty: 7
Wysłany: 2015-05-20, 10:08   

W kwietniu pobieralem ze strony oziego instalke dla winCE i dla windows mobile.
W Win CE na ekranie startowym zglasza sie 2.41
W winmobile zglasza sie 2.40

Przy uzyciu powyzszego generatora i wugenerowaniu kodow w obu przypadkach dziala poprawnie.
Nie prosi o kod przy starcie i nie ma "Demo"
_________________
Pozdr
Bartek
 
 
rmiros
azymut


Dołączył: 05 Lis 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-11-05, 09:58   

Witam Wszystkich :-)

Używam OziExpl 2,31 na mio moov 360 od kilku lat do jazdy enduro po lasach , Najlepszy.
Pobrałem najnowszą wersję 2,42c przy instalacji podałem kody i zostały zaakceptowane ale po uruchomieniu wyskakuje mi na mapie TRIAL i po jakimś czasi ( 1h) wyłącza się . Co zrobić :?:
Pozdr
Mirek
 
 
martel11
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 24 Cze 2010
Posty: 463
Wysłany: 2015-11-08, 14:03   

Co zrobić? Poszukać i zainstalować wersję 2.40. Tylko do tej wersji działają klucze z generatora. Od wersji 2.42 zmieniony został sposób instalacji i klucze mimo, że są przyjmowane nie działają. Dlatego masz wersję demo. Pomiędzy wersją 2.40 a 2.42 nie ma istotnych różnic możliwościach programu, wizualnie różnią się ikonki paska, a sam pasek można umieszczać w różnych bokach ekranu. Jakoś na żadnym forum nikt na razie nie podał na to recepty. Chyba się na to nie zanosi, bo wersja ozi na winCE zaczyna być mniej popularna - moim zdaniem niesłusznie - niż wersja androidowa i inne programy.
 
 
rmiros
azymut


Dołączył: 05 Lis 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-11-13, 18:51   

Dzieki za pomoc

Szukam wersji 2.40 . Czy znacie sprawdzony link do tej wersji.
Pozdro ;-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 10