Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-21, 22:10
Mapy Garmin - jak podzielić?
Autor Wiadomość
sony35 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Mar 2012
Posty: 10
Wysłany: 2014-07-21, 10:02   

Zrobiłem według tego sposoby ale po wgraniu mapy tym programem Garmin BaseCamp ,Nokia n8 nie widzi mapy i mam komunikat o braku tzw:szczegółowości MAP? :?:




Wycinanie krajów z mapy Europy dla nawigacji Garmin


1. Pobieramy i instalujemy darmowy program Garmin BaseCamp, tj. nowszą i bardziej rozbudowaną wersję MapSource
2. Ściągamy odpowiednią wersję mapy, np. z linkowni z tego forum. Tylko uwaga, musi być to wersja instalacyjna oznaczona np. jako "MapSource: UnLocked".
3. Instalujemy mapę w programie BC. Domyślnie jako ścieżkę docelową można podać folder "C:\ProgramData\Garmin\Maps\". Jeśli będziemy korzystali z wielu map, niektóre automatycznie tam się instalują.
4. Podłączamy navi lub kartę pamięci do komputera, włączamy program BC i czekamy aż się znajdą.
5. W panelu po lewej str. programu BC widoczna jest karta pamięci. Dalej w programie BC wchodzimy w zakładkę Mapy/Zainstaluj mapy.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2014-07-21, 10:13 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku Szukam mapy kraju/regionu
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 3
_________________

 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2014-07-21, 10:15   

Jaka wielkość mapy?
Jaka nazwa pliku?
W jakim jest folderze?
Na pewno ta wersja programu czyta mapy NTU?
_________________

 
 
seber03
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 21 Cze 2010
Posty: 19
Wysłany: 2014-07-21, 10:44   

sony35
Skoro masz komunikat o braku szczegółowej mapy, to mogłeś ściągnąć i pobrać wersję zablokowaną (Locked), sprawdź to. Jeśli tak jest to zainstaluj w BC wersje UnLocked i dalej w noki.
 
 
sony35 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Mar 2012
Posty: 10
Wysłany: 2014-07-22, 09:08   

Nazwa Pliku
gmapsupp.img zainstalowana bezpośrednio do folderu Garmin w Nokii N8 przez darmowy program Garmin BaseCam

Mapę 2015.10 NTU-POlska ,Symbian czyta w Nokii N8 ale mam problemy z niektórymi miejscowościami(niektórych nie znajduje?)
po przejściu na 2014.40 NT Polska problemu brak ze znajdowaniem miejscowości :idea:



Mogę prosić o namiar na pewną odblokowaną mapę 2014.40 NT Europa z Map Source

bo chyba 2015.10 NT jeszcze nie ma?
_________________

 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2014-07-22, 09:13   

Nasz dział z linkami albo na przykład forum gpsunderground
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
sony35 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Mar 2012
Posty: 10
Wysłany: 2014-07-22, 09:36   

City Navigator Europe NT 2014.40 od @mixmusic z 17.01.2014

Image Benelux & France UnLocked
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=39933





Która z tych map ma NIEMCY?
Image D-A-CH UnLocked ?


lub z tej strony: forum gpsunderground
Image DACH + CZ
Image DACH:
Image Eastern Europe
_________________

 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 88
Wysłany: 2014-08-11, 12:50   

Chcę zaktualizować mapy w garminie nuvi 265W. Z tego co widze to jest tu mapa CN Europe NT 2010.10 ale mam pytanie, pobrałem mapy gotowca Europę 2015.20 NTU (bo słyszałem że podobno bedzie działać) 4GB ale nie zauważyłem że urządzenie ma tylko 2GB pamięci i te mapy co w nim są zajmują ok 1,6GB więc są to chyba jakieś wydzielone kraje, czy tak? Czy w związku z tym powinienem pobrać wersję z Mapsource i je podzielić?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2014-08-11, 14:47   

Pytasz w wątku o dzieleniu map, więc powinieneś podzielić.
_________________

 
 
bzyk83 
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 254
Wysłany: 2014-08-12, 12:12   

Zrób tak jak jest napisane w pierwszym poście na tej stronie ;-)
_________________
 
 
feliks314
Waypoint


Dołączył: 16 Lis 2012
Posty: 22
Wysłany: 2014-09-07, 09:56   

Czy w BaseCamp przy instalacji mapy do urządzenia da się jakoś zaznaczać za jednym razem całe kraje a nie po kawałkach? Albo chociaż żeby na mapie były lepiej widoczne granice poszczególnych krajów, bo teraz to zlewa mi się wszystko w jedną całość...
 
 
rynkov
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Maj 2011
Posty: 13
Wysłany: 2015-12-12, 19:44   

sony35 napisał/a:
1. Pobieramy i instalujemy darmowy program Garmin BaseCamp, tj. nowszą i bardziej rozbudowaną wersję MapSource
2. Ściągamy odpowiednią wersję mapy, np. z linkowni z tego forum. Tylko uwaga, musi być to wersja instalacyjna oznaczona np. jako "MapSource: UnLocked".
3. Instalujemy mapę w programie BC. Domyślnie jako ścieżkę docelową można podać folder "C:\ProgramData\Garmin\Maps\". Jeśli będziemy korzystali z wielu map, niektóre automatycznie tam się instalują.
4. Podłączamy navi lub kartę pamięci do komputera, włączamy program BC i czekamy aż się znajdą.
5. W panelu po lewej str. programu BC widoczna jest karta pamięci. Dalej w programie BC wchodzimy w zakładkę Mapy/Zainstaluj mapy.


Zrobiłem wg. tego ale za pomocą Map Source. Moja uwaga jest taka ,że najlepiej od razu ściągnąć całą Europe i samemu instalować fragmenty ,które są potrzebne.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10