Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z instalacją AutoMapy 6.x
Autor Wiadomość
edyp466 
Waypoint


Wiek: 50
Dołączył: 12 Wrz 2008
Posty: 76
Skąd: POLUDNIE
Wysłany: 2008-11-03, 13:45   nie mozna uruchomic automapy

Witam mam problem , mam wgrany panel z tego linku http://peb.pl/programy-na...panel-mapy.html ten trzeci panel i do tej pory zawsze uruchomialem AM tak ze kliknolem w ikonke AM i MA sie ladowala a teraz musze wchodzic do total comandera i tam kliknac na exe i dopiero wtedy laduje sie mapa , jesli klikne na ikone na panelu to wyskakuje mi blad Cannot find wceAm (or one components)Make sure the path and filename are correct and that alltherequired libraries ate available .
prosze o pomoc mam mio 200
_________________
mio moov 360
http://www.tarnowiak.pl/
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-11-03, 14:14   

Sprawdziłeś ścieżkę dostępu do wymienionego w komunikacie pliku automapy zapisaną w panelu? Skoro automapa jednak działa to tu szukałbym problemu.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
edyp466 
Waypoint


Wiek: 50
Dołączył: 12 Wrz 2008
Posty: 76
Skąd: POLUDNIE
Wysłany: 2008-11-03, 14:24   

Hukkle napisał/a:
Sprawdziłeś ścieżkę dostępu do wymienionego w komunikacie pliku automapy zapisaną w panelu? Skoro automapa jednak działa to tu szukałbym problemu.


hmm w tym caly problem ze ja jestem kompletnym laikiem jesli chodzi o ten temat wiec jesli ktos moze to bardzo prosze o informacje co i jak sprawdzic ?? za co z gory dziekuje .

dodam jeszcze ze iGO uruchamia sie bezproblemu .

[ Dodano: 2008-11-03, 19:26 ]
moze mi ktos z szanownych i milych forumowiczow powie jak poradzic sobie z tym problemem o ktorym pisalem wyzej ??
_________________
mio moov 360
http://www.tarnowiak.pl/
 
 
dzac
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 112
Wysłany: 2008-11-03, 21:11   

edyp466 napisał/a:
Hukkle napisał/a:
Sprawdziłeś ścieżkę dostępu do wymienionego w komunikacie pliku automapy zapisaną w panelu? Skoro automapa jednak działa to tu szukałbym problemu.


hmm w tym caly problem ze ja jestem kompletnym laikiem jesli chodzi o ten temat wiec jesli ktos moze to bardzo prosze o informacje co i jak sprawdzic ?? za co z gory dziekuje .

dodam jeszcze ze iGO uruchamia sie bezproblemu .

[ Dodano: 2008-11-03, 19:26 ]
moze mi ktos z szanownych i milych forumowiczow powie jak poradzic sobie z tym problemem o ktorym pisalem wyzej ??

nie mam pojęcia o architekturze tego menu i dlatego chętnie zabiorę głos w dyskusji :lol:
ale poważnie, poszukaj pliku z rozszerzeniem .ini , może ich być dużo patrząc po rozbudowanym menu tego mio, więc skopiuj wszystkie na kompa i po kolei otwieraj w notatniku, (chyba, że intuicyjnie trafisz właściwy po nazwie).
Szukaj wpisu zawierającego ścieżkę do starego skrótu automapy, powinno być tam na poczatku wpisu określona pamięc z której jest uruchamiana, potem po kolei katalogi i na końcu nazwa pliku .exe uruchamiającego automapę np coś takiego:
Command = \sdmmc\AUTOMAPA EU\wceAm.exe
albo:
Command = \Storage Card\Mapy\AutoMapa EU\wceAm.exe
następnie zmień ten wpis modyfikując ścieżke dostępu tak aby program wiedział gdzie szukać aplikacji .exe, którą chcesz uruchomić, czyli nowej automapy.
Potem zapisz te zmiany w notatniku i skopiuj plik dokładnie w to samo miejsce, gdzie był pierwotnie na urzadzeniu, nadpisując oryginalny plik .ini.
Mam nadzieję , zę dasz rade , powodzenia.
_________________
"pobieranie pliku 99%" cieszy tylko pierwsze pół godziny
 
 
koziołek
azymut


Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-11-03, 22:00   

Witam. Miałem samo. W folderze karta pamięci jest folder AutoMapa Eu, a w nim znowu folder AutoMapa Eu z właściwym programem. Nie może być folder w folderze, musi być jeden. Pozdro.
 
 
edyp466 
Waypoint


Wiek: 50
Dołączył: 12 Wrz 2008
Posty: 76
Skąd: POLUDNIE
Wysłany: 2008-11-04, 10:38   

dzac napisał/a:
edyp466 napisał/a:
Hukkle napisał/a:
Sprawdziłeś ścieżkę dostępu do wymienionego w komunikacie pliku automapy zapisaną w panelu? Skoro automapa jednak działa to tu szukałbym problemu.


hmm w tym caly problem ze ja jestem kompletnym laikiem jesli chodzi o ten temat wiec jesli ktos moze to bardzo prosze o informacje co i jak sprawdzic ?? za co z gory dziekuje .

dodam jeszcze ze iGO uruchamia sie bezproblemu .

[ Dodano: 2008-11-03, 19:26 ]
moze mi ktos z szanownych i milych forumowiczow powie jak poradzic sobie z tym problemem o ktorym pisalem wyzej ??

nie mam pojęcia o architekturze tego menu i dlatego chętnie zabiorę głos w dyskusji :lol:
ale poważnie, poszukaj pliku z rozszerzeniem .ini , może ich być dużo patrząc po rozbudowanym menu tego mio, więc skopiuj wszystkie na kompa i po kolei otwieraj w notatniku, (chyba, że intuicyjnie trafisz właściwy po nazwie).
Szukaj wpisu zawierającego ścieżkę do starego skrótu automapy, powinno być tam na poczatku wpisu określona pamięc z której jest uruchamiana, potem po kolei katalogi i na końcu nazwa pliku .exe uruchamiającego automapę np coś takiego:
Command = \sdmmc\AUTOMAPA EU\wceAm.exe
albo:
Command = \Storage Card\Mapy\AutoMapa EU\wceAm.exe
następnie zmień ten wpis modyfikując ścieżke dostępu tak aby program wiedział gdzie szukać aplikacji .exe, którą chcesz uruchomić, czyli nowej automapy.
Potem zapisz te zmiany w notatniku i skopiuj plik dokładnie w to samo miejsce, gdzie był pierwotnie na urzadzeniu, nadpisując oryginalny plik .ini.
Mam nadzieję , zę dasz rade , powodzenia.


Witam a gdzie znajde te pliki ini ?? od zcego mam zaczac ??
_________________
mio moov 360
http://www.tarnowiak.pl/
 
 
dzac
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 112
Wysłany: 2008-11-04, 19:03   

edyp466 napisał/a:

Witam a gdzie znajde te pliki ini ?? od zcego mam zaczac ??

od podłączenia urządzenia do komputera poprzez program Microsoft ActiveSync, wszystkie potrzebne informacje znajdziesz na tym forum
_________________
"pobieranie pliku 99%" cieszy tylko pierwsze pół godziny
 
 
edyp466 
Waypoint


Wiek: 50
Dołączył: 12 Wrz 2008
Posty: 76
Skąd: POLUDNIE
Wysłany: 2008-11-04, 19:14   

w tym caly problem ze ActiveSync nie wykrywa mio :-(
_________________
mio moov 360
http://www.tarnowiak.pl/
 
 
dzac
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 112
Wysłany: 2008-11-05, 11:22   

edyp466 napisał/a:
w tym caly problem ze ActiveSync nie wykrywa mio :-(

w takim razie spróbuj jakims edytorem plków .ini w samym urzadzeniu, może total CE albo poszukaj odpowiedzi na foum
_________________
"pobieranie pliku 99%" cieszy tylko pierwsze pół godziny
 
 
edyp466 
Waypoint


Wiek: 50
Dołączył: 12 Wrz 2008
Posty: 76
Skąd: POLUDNIE
Wysłany: 2008-11-05, 17:21   

kombinowalem roznie i tak mam ustawione

tak mam ustawione.JPG
Plik ściągnięto 203 raz(y) 56,81 KB

_________________
mio moov 360
http://www.tarnowiak.pl/
 
 
dzac
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 112
Wysłany: 2008-11-05, 21:36   

edyp466 napisał/a:
kombinowalem roznie i tak mam ustawione

no to git, teraz zmień tą scieżke :
Command = \Storage Card\Mapy\AutoMapa EU\wceAm.exe
na taką gdzie jest zlokalizowna ta nowa automapa i zapisz plik .ini i będzie banglać
czyli jeżeli automape masz wgraną na kartę do katalogu AUTOMAPA EU to ścieżka powinna wygladac tak:
Command = \sdmmc\AUTOMAPA EU\wceAm.exe
ściezkę tą możesz odczyta np w explorerze lub w commanderze
_________________
"pobieranie pliku 99%" cieszy tylko pierwsze pół godziny
 
 
wwaski
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 75
Skąd: Sycylia
Wysłany: 2009-01-31, 19:03   MIO MOOV rejestracja AUTOMAPA na SD

Witajcie, mam Mio Moov 200 i Automape na karcie SD i chciałbym ją zarejestrować...tylko jak, bo to jest wersja bezinstalacyjna...
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-01-31, 19:06   

automapa.pl napisał/a:
Pomoc -> telefon: 22-859-0240, email: pomoc@AutoMapa.pl

Zespół Helpdesk (Infolinii) AutoMapy udziela pomocy telefonicznie (22-859-0240) w godzinach 8:00 - 17:00 w dni robocze oraz e-mailem (pomoc@AutoMapa.pl) w w/w i nieco rozszerzonych godzinach w dni robocze a także (z nieco dłuższym czasem reakcji) we wszystkie dni świąteczne i weekendy.

UWAGA: Pomoc telefoniczna dostępna jest w języku polskim i angielskim. Pomoc emailem dostępna jest również w języku niemieckim.

Proste i rutynowe problemy rozwiązywane są natychmiastowo. W normalnym przypadku trwa to od kilku minut do kilku godzin. W czasie spiętrzeń tzn. tuż po wydaniu aktualizacji programu lub map przez 7-10 dni czasy reakcji mogą się wydłużyć ze względu na bardzo duża liczbę zgłoszeń w takim okresie.

Czas rozwiązania zgłoszenia skomplikowanych zależy od ich natury.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
wwaski
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 75
Skąd: Sycylia
Wysłany: 2009-01-31, 19:09   

wiem wiem...byłem na tej stronie, ale na pewno ktoś też ma taki sprzęt i AM na SD...
_________________
Galaxy S4, Lenovo A10-70
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-01-31, 21:30   

Ściągnij instalator z strony producenta i odznacz podczas instalacji "Instalacja" zostaw tylko "Rejestracja"
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 11