Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 20:48
Modecom Freeway MX2 i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18869
Wysłany: 2014-01-11, 09:19   

Na moim stareńkim Mio 500 (procek 400MHz + 64RAM + karta z czasów, gdy nikt nie podawał parametru CLASS) śmiga...

P.S. Scalam z istniejacym wątkiem
_________________

 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1101
Skąd: z nad Bałtyku
Wysłany: 2014-01-11, 17:32   

przybylskimarek, wgraj na nowo Frimware ze strony producenta powinno pomóc
http://www.modecom.pl/pli...rivers/Firmware
_________________
"Modecom MX2" i SG A51, Redmi 8
 
 
eskimos16
azymut


Dołączył: 19 Wrz 2011
Posty: 3
Wysłany: 2014-05-04, 17:39   

Jak dodać dodatkową ikoną do drugiego oprogramowania bo mam ustawione z na GPS odpala mi sie automapa ale też chciałbym żeby była druga ikona i możliwość odpalenia innego programu nawigacyjnego
 
 
kulbin
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sty 2010
Posty: 9
Wysłany: 2014-05-04, 17:40   Wgrana AM 6.15 a strona startowa pokazuje 6.8.0

Wgrałem AM 6.15 na kartę zamieniając z v. 6.13.Musiałem zmienić start programu GPS (startuje AM)na flash, TT startuje z explorera.Wszystko działa jak należy.Jednak strona startowa pokazuje starszą wersję.Niby nic nie przeszkadza,ale wolałbym mieć na ekranie powitalnym to co w realu. Poproszę o radę .ModecomFX2,CE6.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-05-04, 17:44   

eskimos16,
To trzeba wgrać jakiś pulpit.
:arrow: http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155
kulbin,
Masz w pamięci urządzenia wersję 6.8.0, usuń ją, a wszystko wróci do normy.
Ps. Scaliłam z odpowiednim tematem regulamin punkt 3.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
kulbin
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sty 2010
Posty: 9
Wysłany: 2014-05-04, 18:12   

___Olivia_ napisał/a:

kulbin,
Masz w pamięci urządzenia wersję 6.8.0, usuń ją, a wszystko wróci do normy.

Dzięki,ale jakie to pliki ?.Dzięki Waszym radom od lat wszystko chodzi mi bez zarzutu,więc niewiele grzebię,bo nie mam potrzeby,stąd i rozeznanie słabe .....
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-05-04, 18:14   

kulbin napisał/a:
ale jakie to pliki ?
Katalog AutoMapa EU
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
kulbin
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sty 2010
Posty: 9
Wysłany: 2014-05-04, 18:24   

Bardzo dzięki :mrgreen: ,pomogło natychmiast,jak zwykle ,jestem pod wrażeniem Waszej wiedzy i podziekowanie za pomoc.Ikony piwa nie ma ,więc : zęby :mrgreen: ,pozdrawiam
 
 
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 49
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2014-06-08, 22:26   

Witam.Chciałbym zapytać czy jest jakiś problem z MM ,mając wgrany na kartę sd panel silvel na mx2 .Gdy się klika na MM z przycisku panela nie mozna uruchomić aplikacji ,czy blokuje aplikacja orginalna w pamięci mobilenavigator exe ? Dziekuje
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-06-08, 22:35   

zbyszekr114 napisał/a:
Gdy się klika na MM z przycisku panela nie mozna uruchomić aplikacji
Sprawdź w plikach.ini panelu, czy masz poprawnie ustawioną scieżkę
\SDMMC\Mobilenavigator\mobilenavigator.exe
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 49
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2014-06-08, 22:43   

Bo zarówno MapaMap uruchamia się plikiem mobilenavigator.exe - jak i pulpit do modecoma uruchamia się plikiem o takiej samej nazwie
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-06-08, 22:48   

A jak nazywa się katalog pulpitu w którym jest mobilenavigator.exe ?
Poszukaj w głównym katalogu panelu plików.ini , w którym podane są ścieżki do programów nawigacyjnych.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 49
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2014-06-08, 23:21   

___Olivia_ napisał/a:
A jak nazywa się katalog pulpitu w którym jest mobilenavigator.exe ?
Poszukaj w głównym katalogu panelu plików.ini , w którym podane są ścieżki do programów nawigacyjnych.
Katalog pulpitu ; nawigacie modecom ścieżki śą takie ; do MM SDMMC\mobilenavigator\mobilenavigator.exe
 
 
gdziasek
Waypoint


Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 34
Wysłany: 2014-10-18, 22:01   

Witam,ma może ktoś na chomiku, navigona 7.7.5 z tmc działającego na mx2.
 
 
slawas2001
Waypoint


Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 31
Wysłany: 2016-03-24, 21:43   nawigacja bardzo długo oblicza trase

Witam, sprzet mam już od dawna, wszystko hulało sprawnie na automapie 6.10.0 ale od jakiegoś już czasu strasznie długo wylicza trasę tj jakieś 3-5 minut... nawet już słychać dźwięk którędy jechać gdzie skręcić itp ale obraz jest ciągle zamrożony i dopiero po tych 3-5 minutach normalnie zaczyna reagować. Czy jest jakiś sposób żeby to rozwiązać? Jeśli nie to może łatwiej będzie kupić nową - które rozwiązanie polecacie? przyznam że jest to męczące ale strasznie się przywiązałem do tej mapy i POI/bazy fotoradarów etc. i jakoś brak czasu żeby wszystko od nowa wyszukiwać, instalować itp..

Pozdrawiam,
Slawek
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10