Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Benchmarks - CPU
Autor Wiadomość
k_r_z_y_c_h 
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 256
Skąd: PL
Wysłany: 2010-04-14, 14:55   

Hej,
może ktoś z szanownych forumowiczów miałby ochotę i trochę czasu i dla lepszego porównania zebrał wszystkie wyniki, i zrobił opracowanie ;-)
_________________
---------------------------------------------------------
NavRoad 560BF Pro + SDHC 8GB + AM 6.6.2 EU
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9594
Wysłany: 2010-04-14, 19:47   

jacekp1313 napisał/a:
Zebrałem wszystkie wyniki "do kupy"

[EDIT 04.02.2010]
Uzupełniłem o kolejne modele
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
k_r_z_y_c_h 
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 256
Skąd: PL
Wysłany: 2010-04-14, 21:43   

Fajnie, że takie zestawienie się pojawiło, tyle że nie mogę z niego skorzystać - błąd otwarcia PDF-a. Może jacekp1313 poprawi wrzutkę?
_________________
---------------------------------------------------------
NavRoad 560BF Pro + SDHC 8GB + AM 6.6.2 EU
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9594
Wysłany: 2010-04-14, 22:43   

U mnie otworzyło bez kłopotu. Może nie otwieraj w przeglądarce, tylko ściągnij na dysk?

P.S. Mam Adobe Reader 9.0
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
k_r_z_y_c_h 
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 256
Skąd: PL
Wysłany: 2010-04-14, 22:46   

jestem_ktoś napisał/a:
U mnie otworzyło bez kłopotu. Może nie otwieraj w przeglądarce, tylko ściągnij na dysk?

P.S. Mam Adobe Reader 9.0


OK, poszło z dysku. Pozdrawiam
_________________
---------------------------------------------------------
NavRoad 560BF Pro + SDHC 8GB + AM 6.6.2 EU
 
 
gorion
Waypoint


Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 20
Wysłany: 2010-06-18, 19:30   

Dorzucam wyniki Sirf Atlas IV 500 mhz ( ARM1136JF-S Navia Nv432)
Gapi Benchmark (wymaga GAPI niestety w trybie emulowanym, brak gx.dll):
480x272
Integer 38.93
Float 8.36
Display Test 109.72
3D Test 214.3
Mem and CPU 10000
Real float test 71.9 -to jest niezależne od wybranej rozdzielczości w gapi

Aplikacje korzystające z GAPI generalnie działają.

Niestety pocketpc Mark nie działa na CE6.
Zamiast niego jako ciekawostkę podam wyniki z innych programów:

TCPMP Version 0.72RC1
raportuje ARM 495-502 Mhz
RL_MQB_320x240_512_128.avi
output 320x200: 125%
output strech (480x272): 117%


7-zip 9.12 mobile benchmark (trzeba użyć msceinf na CE6, instalator nie działa). Tutaj Sirf 4 tez radzi sobie bardzo przyzwoicie:
size 1MB: 188 MIPS, 183 MIPS
metodologia zgodna z tymi testami link


I jeszcze CETree_SysMetrics (http://rapidshare.com/files/336661682/CETree_SysMetrics.exe)
CPU speed Mps: 418
MFlops: 12.942
Read on \ 158 MBps
Write on \ 21 MBps

Widać, że w końcu operacje zmiennoprzecinkowe nie są emulowane tylko wykonywane na koprocesorze. Około 12x szybciej w stosunku do poprzedniej generacji.
 
 
Volfodzio
azymut


Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1
Wysłany: 2012-01-01, 16:30   

BTW, nie ma ktoś przypadkiem działającego na Win CE Hack Mastera, albo XCPUScalara, bo mi żaden nie chce się zainstalować i uruchomić?

Scalar w ogóle się nie chce zainstalować, a PHM instaluje się, wrzucam wszystkie dll i nic, wciąż ten sam error.

Lark 43.2 Win CE 5.0 (niekręcony)

Dhrystone

Current CPU: 134.28 MIPS
XScale 398MHz : 145,70 MIPS
XScale 198MHz : 84.65 MIPS
StrongARM 206MHz : 75.78 MIPS

Whetstone

Current CPU: 5,31 MWIPS
XScale 398MHz : 4,45 MWIPS
XScale 198MHz : 2,21 MWIPS
StrongARM 206MHz : 3,26 MIPS

Memory

Current device : 698.36 points
Xscale : 398 MHz , 186.30 points
Xscale : 198 MHz , 101.00 points
StrongARM : 251.53 points

Memory Latency

Current device : 138.36 points
Xscale : 398 MHz , 73.50 points
Xscale : 198 MHz , 44.00 points
StrongARM : 99.53 points

Graphic

Current device : 61.16 points
iPAQ 3970 398 MHz 32.00 points
iPAQ 3970 199 MHz 17,40 points
iPAQ 3630 206 MHz 14,60 points
 
 
yakuzja
Waypoint


Dołączył: 17 Gru 2008
Posty: 55
Wysłany: 2016-03-30, 20:08   

Można zrobić jeszcze raz upload programów z pierwszego postu, załącznik nie istnieje. Przeglądałem strony 1-4 nikt nie wrzucił ponownie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9