Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navigon All-odblokowanie
Autor Wiadomość
guliwers
Waypoint


Dołączył: 30 Lip 2009
Posty: 16
Wysłany: 2012-03-28, 21:14   

Na 7100 nie działa :( Jakieś rady ?
 
 
jago7270
Waypoint


Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 23
Wysłany: 2012-04-01, 13:41   

na 8110/8310 działa
 
 
szubert-7208 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 47
Dołączył: 06 Kwi 2010
Posty: 27
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-06-21, 08:52   

witam wszystkich,
posiadam Navigona 7000T i aktualnie wgrana AM. działa bez odblokowania urządzenia, z karty. Przeglądam fora i nie mogę znaleźć wskazówek w jaki sposób na moim sprzęcie mieć możliwość pracy z mapami MN 7.4.3 (używałem przed wgraniem AM) oraz automapy (oczywiście nie jednocześnie). Pewnie to będzie wymagało pulpitu odblokowującego i coś jeszcze. Proszę o wskazówki krok po kroku jak mogę coś takiego zrobić i skąd pobrać ew dane, mogą być z chomika.
 
 
MarekW77 
Waypoint
SmartGPS SG610


Wiek: 42
Dołączył: 29 Lis 2010
Posty: 42
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2016-03-04, 19:15   

Witam.
Mam Navigona 2150max i czy mógłbym prosić o linka i wystawienie tej paczki ponownie do odblokowania z karty SD?

Pozdrawiam
_________________
marecki
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 272
Wysłany: 2016-05-20, 09:45   

Witam.

Prosiłbym o link do odblokowania navigona z karty bo już nie działa.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2016-05-20, 11:18   

jacekp1313 napisał/a:
pełne wersje panelu Adja (linki w wątku o AdJi)


[ Dodano: 2016-05-20, 12:29 ]
Uruchamianie CeCommandera: http://chomikuj.pl/jajace...18.zip(archive)
Rozpakować, pliki luzem na SD
_________________

 
 
MarekW77 
Waypoint
SmartGPS SG610


Wiek: 42
Dołączył: 29 Lis 2010
Posty: 42
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2016-05-20, 17:04   

Dzięki.
A te różne wersje menu to do Navigona 2150max można zastosować?

A jest może menu z kilkoma ikonami do programów jak AM, MapaMap czy IGO?
_________________
marecki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2016-05-20, 18:46   

Menu może byc dowolne (byle pasowała rozdzielczość) - tylko sprawa uruchamiania
_________________

 
 
MarekW77 
Waypoint
SmartGPS SG610


Wiek: 42
Dołączył: 29 Lis 2010
Posty: 42
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2016-07-28, 20:04   

Urządzenie wróciło do mnie od właściciela (Navigon 2150 max) i chciałbym mu je odblokować.

Mam Twoją paczkę: CeCmd_Navigon.zip i kilka menu, które były do ściągnięcia.
Ta paczka odblokowuje na stałe? Nie będzie odwrotu?

Jak zgram na SD rozpakowane pliki i uruchomi się to menu kopiuję oddzielnie do katalogu menu ?
_________________
marecki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2016-07-29, 12:27   

To jest odblokowanie działające z SD i nic nie ingeruje w Navigona.
Po wyjęciu karty masz znów stan fabryczny
_________________

 
 
MarekW77 
Waypoint
SmartGPS SG610


Wiek: 42
Dołączył: 29 Lis 2010
Posty: 42
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2016-07-29, 15:14   

Hmm pod windows 10 nie mam dostępu do pamięci wewnętrznej, jak karta jest w navigonie to tylko ją widać. Chyba muszę sprawdzić na jakimś innym systemie, chociaż pewnie ogólnie jest to problematyczne.
Czytałem, że Activsync też do tego nie nadaje się, zresztą pod windows 10 nie ma wersji tego programu
_________________
marecki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2016-07-29, 16:47   

A po co Ci dostęp do pamięci wewnętrznej? Odblokowanie jest z karty.
_________________

 
 
MarekW77 
Waypoint
SmartGPS SG610


Wiek: 42
Dołączył: 29 Lis 2010
Posty: 42
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2016-08-04, 18:43   

Hmm najpierw chciałem wymienić pliki navigon-map i POI na karcie, a że na karcie mam program i bez SD nie uruchamia się Nawigacja to sądziłem, że muszę w pamięci flash urządzenia zmienić ścieżkę do programu w pamięci flash (ponoć bez SD powinna navigacja działać).
Nawigacja była auktualizowna legalnie jednokrotnie i mapa z 2010 roku była wraz z programem na karcie SD. Jak zamienię pliki w kat. MAP i POI to mam błąd po wskazaniu nowej mapy:
Fatal Aplic. Error. Application navigon.exe has performed an illegal operation and will be shut down. If the problem persists, contact the program vendor.

Program: navigon.exe
exception: 0x0000005
Adress: 001EFFE0

Jednorazowo mogę wybrać nową mapę, jak pojawi się błąd to już nie wejdę do Nawigacja.

Mam Ver. 7.0.13 (build - 1111)

[ Dodano: 2016-08-12, 17:28 ]
Po zgraniu tych plików na kartę SD uruchamia się menadżer plików tcmd.
Ten model ma 15MB pamięci flash, cały program z mapami jest na karcie SD także nie można wgrać innych map bo trzeba by było skasować stare i wtedy navi krzyczy od razu błędami.
A jak zgram do innych katalogów z innymi nazwami to nie zobaczy tych map nowych.

Nie wiem czy jest sposób, żeby bez odblokowywania mieć nowsze mapy navigona w tym modelu.
_________________
marecki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9