Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
odblokowanie navigon 3100
Autor Wiadomość
szubert-7208 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 47
Dołączył: 06 Kwi 2010
Posty: 27
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-06-28, 07:26   

witam, powiem jak zrobiłem. Udało mi się zmienić w pliku CAB ścieżkę dostępu do ustawień jakie mam obecnie. Po zamianie nowego CAB-a z poprzednim navi AM odpaliła bez odblokowywania pulpitu. Samo odblokowanie nie jest mi teraz potrzebne bowiem i tak korzystam z jednej mapy tj AM. Nie wiem czy dobrze myślę, ale samą zamianą CAB-a chyba zyskałem więcej dostępnej pamięci .
Odblokowanie pełne będzie mi potrzebne ale to tej pory pytając na forum w innym wątku nikt nie jest w stanie mi pomoc, tzn. chciałbym na mojej navi tj. Navigon 7000T móc wgrać pulpit odblokowujący i korzystać z dwóch map tj Navigon i AM (oczywiście nie jednocześnie).
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1274
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2012-07-09, 20:38   

szubert-7208, Możesz wrzucić na forum swojego cab'a? Dzięki
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
szubert-7208 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 47
Dołączył: 06 Kwi 2010
Posty: 27
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-07-10, 09:11   

ELM0 napisał/a:
szubert-7208, Możesz wrzucić na forum swojego cab'a? Dzięki


wrzuciłem na gryzonia http://chomikuj.pl/Johan333, zmodyfikowana ścieżka do odpalenia AM bez odblokowywania navi; Run("\Storage Card\NAVIGON\navigon.exe")
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1274
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2012-07-10, 19:03   

szubert-7208, Dzięki wielkie. Kubuś dla Ciebie
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
moloh
azymut


Dołączył: 02 Mar 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-03-02, 12:53   

szubert-7208 napisał/a:
wrzuciłem na gryzonia

Szubert mozesz jeszze raz wrzucic ten plik CAB?

Zarejestrowalem sie na forum bo mam problem z Navigonem 3100. Gdziekolwiek jade wyprowadza mnie w pole, ma przestarzale mapy których nie mozna uaktualnić i w koncu znalazłem ten wątek.

Mam pytanie - nie znalazłem nigdzie "instrukcji" zalatwienia sprawy. Wystarczy że podmienie te dwa pliki na karcie pamieci czy mam do czystej karty wrzucic pliki i dodac mapy z AM?

ps. czy ktos sprawdzal która wersja AM dziala ze stuningowanym N3100 ?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-03-02, 20:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
masonix 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 73
Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 8
Wysłany: 2014-11-14, 17:26   

Witam

Czy ktoś posiada kopię pliku przygotowanego przez markosx bo wszystkie linki padły.
_________________
Mio C720 Mio M400 Mio M610
 
 
 
adamex76 
azymut


Wiek: 43
Dołączył: 20 Mar 2012
Posty: 3
Wysłany: 2016-10-30, 12:51   ODBLOKOWANIE NAVIGON 3100

Witam! odkopuję temat odblokowania Navigona 3100 pod Automape.Nie moge jej odblokować.Interesuje mnie skad sciagnąć zawartość navi .Jaką nazwe ma miec karta SD i czy 4GB zczyta?Zadne odblokowanie nie działa ,przede wszystkim nie wiem jak zrobic HARD RESET????Prosze o pomoc
 
 
adam998 
Waypoint


Wiek: 52
Dołączył: 04 Sty 2010
Posty: 47
Wysłany: 2016-10-31, 17:10   

Witam
A jak zrobić aby miec mozliwość wyboru AM i orginalnej mapy jakie były w navigonie tylko aktualnej ?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6221
Wysłany: 2016-10-31, 18:04   

Niech mi ktos podrzuci ten plik .cab.
Zobaczę co da się zrobic
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2016-10-31, 19:03   

Zobacz tu: http://chomikuj.pl/bzyk83/Nawigacje/Navigon/3100 - przerobiony pod uruchamianie pliku mortscripta (chyba):
Kod:
Run("\Windows\skrypt\mem.exe", TotalDiskSpace+8192)
Run("\Storage Card\NAVIGON\navigon.exe")
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6221
Wysłany: 2016-10-31, 19:39   

Po sekundowej próbie, okazuje się , ze pod win10 modyfikacja archiwow .CAB jest banalna
Wystarczy wyciągnąc z archiwum potrzebny plik , edytowac go ( ja notepad++ ) po czym znow wciągnąc go do archiwum.

Ponieważ nie mam pojecia, czemu sluzy pierwszy wiersz w skrypcie:
Kod:
Run("\Windows\skrypt\mem.exe", TotalDiskSpace+8192)

nie wiem, czy zmodyfikowany z tym poleceniem skrypt będzie dzialał.
Przydal by się oryginał

Ale nie widze jakiegoś problemu by oryginalny wpis:
Kod:
Run("\Storage Card\NAVIGON\navigon.exe")

Zastapić ścieżką do jakiegoś pulpitu



Slowem- nie powinno byc tragicznie, choc jakies niespodzianki nastapić mogą. ( najbardziej niebezpieczna z nich to komunikat o nieprawidlowym firmacie archiwum, który może wywalic nawigację )

Tak na marginesie.... jaki to problem podmienić nazwy katalogow i plików i podstawic albo pulpit, albo skrypt kierujacy czy do AM , czy do pulpitu ( jesli jest malo miejsca) w miejsce navigona ? :mrgreen:
I w ten sposób mamy calkowicie bezpieczne odblokowanie.

Ale bez oryginalnego .CAB można tylko gdybac
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2016-10-31, 21:00   

no_taki napisał/a:
czemu sluzy pierwszy wiersz w skrypcie:
Run("\Windows\skrypt\mem.exe", TotalDiskSpace+8192)
Zwięskzenie dostepnej pamięci przed startem AutoMapy
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6221
Wysłany: 2016-10-31, 21:06   

Obejrzalem ten CAB dokładniej i jest tam polowa forowej apteczki ( w tym mortscript ) ;-)
Zmiany w nim sa więc glębokie
Plik , o którym rozmawiamy jest wiec plikiem .mscr mortscripta.
Pytanie tylko, co znajdowalo się w lokalizacji

Kod:
Windows\skrypt\mem.exe

dlaczego w windowsie ????? ( bo slowo "skrypt" swiadczy o przeróbce ) i dlaczego potem uruchamiany jest jeszce navigon

Bez oryginalu dalej nie ruszymy
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11