Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
NAVIO 505 - backup, reanimacja
Autor Wiadomość
feliks314
Waypoint


Dołączył: 16 Lis 2012
Posty: 22
Wysłany: 2013-09-24, 11:13   

jacekp1313 napisał/a:
Fw nie jest z reguły upubliczniane, bo musi pasowac do wersji płyty - a w niektórych modelach było ze sześc typów płyt. Wgranie złego załatwia sprzęt definitywnie


A czy w ogóle jest jakieś dostępne? Bo nie wiem czy jest sens abym, rozkręcał nawigację i szukał oznaczeń płyty...
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-09-24, 15:08   

Niema i jak znam życie nie musisz go wgrywać...........
Mógłbyś opisać problem w ogole.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Pampude
azymut


Dołączył: 21 Kwi 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-04-21, 22:30   

To może i ja się podłączę. Dostałem nawigację, ale myk polega na tym że muszę sobie sam ją ogarnąć. Navio 505. Jestem zielony jak szczypiorek na wiosnę, więc jak do blondynki proszę tłumaczyć :)

Z tego co wiem:
Łepek chciał wgrać sobie jakąś nawigację, ale idiota miał zaznaczone aby z automatu mu się włączała nawigacja (nie pulpit windowsa, nie menu nawigacji, a od razu nawigacja). No i klops. Biały pulpit, dźwięki naciskania nawigacji i nic więcej.

Problem:
Szukałem sporo, czytałem sporo, ale nie wiem jak mam to naprawić :( Najchętniej po prostu ściągnąłbym jakieś pliczki, wgrał na tą nawigację i niech chociaż cokolwiek na niej zacznie działać. Nie mówię o ogarnianiu map czy czegokolwiek, niech się chociaż zacznie włączać normalnie to i za resztę się wezmę. Gdzie mogę ten durny autostart nawigacji wyłączyć?

Raz jeszcze proszę o wyrozumiałość i spokój, bo to moje pierwsze kroki i problemy z nawigacją.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4556
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-04-21, 22:36   

Pampude,
Masz połączenie z komputerem ? Jeśli nie to nic nie zrobisz.
O połączeniu z komputerem czytaj tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 2.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Pampude
azymut


Dołączył: 21 Kwi 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-04-21, 22:41   

___Olivia_ napisał/a:
Pampude,
Masz połączenie z komputerem ?


Tak mam. Wykrywa mi urządzenie o nazwie Windows CE. Wewnątrz mam 3 pozycje.

"\" , "Network" , "Resident Flash"

Karty pamięci w niej nie mam, ale jeśli będzie to niezbędne to mogę wsadzić.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-04-22, 10:50   

W ResidentFlash masz katalog MobileNavigator, zmień mu nazwę na jakąkolwiek inną to navi włączy się do poziomu menu.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Pampude
azymut


Dołączył: 21 Kwi 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-04-22, 11:58   

dasior591 napisał/a:
W ResidentFlash masz katalog MobileNavigator, zmień mu nazwę na jakąkolwiek inną to navi włączy się do poziomu menu.


To po raz pierwszy zobaczyłem menu :) To już jakiś sukces.

Odznaczyłem od razu automatyczne uruchamianie map. Mam teraz czytnik e-booków, mogę słuchać muzyki i oglądać filmy. To już jakikolwiek z niej pożytek.

Z tego co się doczytałem katalog MobileNavigator to standard (może źle się wyraziłem, ale to coś co jest na początku jak się taką nawigacje kupuje). Czy jak uda mi się wyżebrać od kogoś jakiś backup takiego katalogu to jest szansa, że jeszcze z nawigacji cokolwiek będzie poza mało poręcznym "tabletem"? :)

Test GPS pokazuje jakieś tam kropeczki czerwone, ale nic się nie dzieje dalej.

Na próbę jakbym wykupił jakąś tanią nawigację (jeszcze się nie ogarniam w tym co i jak i czy można takową ściągnąć) to przy instalacji sam mi się taki folder MobileNavigator utworzy?

Jak już uprzedzałem :) Zielony, że nawet szczypiorek przy mnie wymięka ;)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2014-04-22, 12:11   

To wątek o reanimacji 505.
Programy nawigacyjne i odblokowanie maja swój własny topic
_________________

 
 
Pampude
azymut


Dołączył: 21 Kwi 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-04-22, 12:21   

Nie chciałem robić bałaganu :) Idę szukać odpowiedniego działu i serdecznie dziękuję za pomoc :)
 
 
prizers
azymut


Dołączył: 04 Lip 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-07-04, 17:36   Problem z goclever 505

witam , 2 dni temu zakupiłem nawigacje goclever 505 wlaczylem bylo wszystko ok , wrzucilem kilka piosenek i zostawilem nawigacje dzsiaj wlaczam chcialem przetestowac w drodze powrotnej do domu a tam Application mobilenavigator.exe encountered a serious error and must shut down no [Cenzura] szlak czlowieka trafia jak po 2 dniach nie ruszanej nawigacji ona po prostu nie dzaiła , mam ochote juz dzwonic do sprzedawcy ale [Cenzura] mi tam powiedzą , "prosze odesłac nawigacje" oczywiscie kto bedzie pokrywał koszty ? ja ... moze mi ktos pomoc ? jakis backup na necie nic nie moge znalezc konkretneo

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2014-07-04, 21:35 ]
Proszę nie używać brzydkich wyrazów.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2014-07-04, 21:34, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
wlod 
azymut


Dołączył: 17 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2017-06-28, 07:02   

feliks314 napisał/a:
jacekp1313 napisał/a:
Fw nie jest z reguły upubliczniane, bo musi pasowac do wersji płyty - a w niektórych modelach było ze sześc typów płyt. Wgranie złego załatwia sprzęt definitywnie


A czy w ogóle jest jakieś dostępne? Bo nie wiem czy jest sens abym, rozkręcał nawigację i szukał oznaczeń płyty...


Dostępne jest. .
Zaryzykowałem (ale co to za ryzyko, jeśli navi to cegła) i reanimowałem swoją nawigację.tutaj
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,5 sekundy. Zapytań do SQL: 10