Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-05-04, 10:30
Wbudowane z nawigacją TomTom
Autor Wiadomość
szmydu
azymut


Dołączył: 15 Kwi 2017
Posty: 3
Wysłany: 2017-04-17, 16:27   

Z drugiej strony jestem_ktoś napisał:

(...)
Krok podstawowy - sprawdzić wersję navcore. Jak poniżej 10 - idź do kroku pierwszego. Jak 10 i wyżej - idź do http://www.my-navia.pl/vi...p=421151#421151
Krok pierwszy - poszukac mojego postu z linkami
Krok drugi - przeczytać post i załączone linki
Krok trzeci - ściagnąćpliki i spróbować
(...)

tak jakby dla aplikacji 8.x i 9.x była ta sama procedura.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2017-04-17, 17:02   

Bo jest taka sama dla wszystkich poniżej 9.84

Dla 9.84 i wyżej tez opisano, co robić. Różnica polega na tym, że nie ma potwierdzenia, czy to działa
_________________

 
 
wojtek_tom
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 7
Wysłany: 2017-05-02, 13:00   

witam serdecznie proszę o podpowiedź bo pewnie źle coś zrobiłem. Posiadam scenic 2010 roku z nawigacją tomtom zaktualizowałem mapę do wersji Europe_985_8158. I wszystko działa bez zarzutu ale nie pokazuje mi np stacji benzynowych podczas jazdy oraz fotoradarów. Dodam ,że wrzuciłem aktualne fotoradary ale niestety nic z tego. A w nawigacji mam ustawione pokazywanie miejsc użyteczności publicznej stacje benzynowe. Jak stanę i każe wyszukać stacje w pobliżu to nie ma problemu jednak podczas jazdy nie pokazuje najbliższej stacji.
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2017-05-02, 17:18   

wojtek_tom, musisz mieć skopiowane do folderu z mapą następujące pliki:
1.Skopiowane głosy np - Hołowczyc , Marzena i głos żeński
2.Skopiowane ikonki wszystkich ograniczeń prędkości i kontroli drogowych wraz z plikami OGG i OV2,
3. Wejść w ustawienia / dodawanie poi - a następnie dodanie wszystkich ograniczeń wraz z wybraniem odpowiednich komunikatów o ostrzeżeniach .
I wtedy ostrzeżenia o radarach będą działać.

kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
wojtek_tom
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 7
Wysłany: 2017-05-03, 18:55   

udało mi się już to jakoś naprawić ale teraz mam pytanie czy mogę dorzucić głos agaty ten komputerowy aby mógł czytać nazwy ulic. teraz mam dostępny głos Katarzyny i Andrzeja i opcje z czytaniem ulic mam na szaro nie mogę aktywować. Po za tym wydaje mi się, że te głoy mówią mniej niż na przykład głos z nawigacji tomtom w telefonie.
 
 
Telbi
azymut


Dołączył: 15 Maj 2017
Posty: 1
Wysłany: 2017-05-15, 16:37   

Witam

Mam takie o to pytanie, czy z wersją LIVE da się coś zrobić czy dalej nic w tym temacie?

Pozdrawiam i dziękuję.
 
 
Athl0n
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Cze 2013
Posty: 6
Wysłany: 2017-06-15, 22:29   

Koledzy czy Scenic z 2015 r z Carminatem da się spiracić. Czytałem ze już z tego rocznika nic się nie da edukować tej nawigacji.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2017-06-16, 07:08   

Sprawdź wersję navcore a potem zajrzyj do postu z 2011-07-11, godzina 16:05 i następnego
Możesz spróbować też wg opisu w poście z 2015-06-10, godz. 07:55

Życzę owocnej lektury.
_________________

 
 
Athl0n
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Cze 2013
Posty: 6
Wysłany: 2017-06-16, 13:48   

A jak sprawdzić wersję navcore w Regane Scenic z 2015?
 
 
nodi37
azymut


Dołączył: 30 Kwi 2017
Posty: 1
Wysłany: 2017-06-19, 14:29   

Witam. Zagłębiłem się trochę, przygotowałem całą karte Do Carminat itp. tylko mam pytanie. W ttgo.bif mam
Kod:
ApplicationVersionVersionNumber=7842
Domyślam się że jest to navcore 7.842 i teraz pytanie czy mogę tak po prostu wrzucić 8.842 na kartę pamięci i władować ją do samochodu? Korzystałem z jednego z poradników na forum i tam było napisane żeby pobrać najnowsze navcore i się zastanawiam czy to tak po prostu mogę sobie wrzucić nowszą wersję bez problemu.

Pytanie drugie :D Mogę wrzucić loopdir z oryginalnej pamięci na tą nową czy muszę iść do auta i zrobić na tej nowej loopdir i z niego wszystko aktywować itp? Dzięki wielkie :)
 
 
myslos
azymut


Dołączył: 01 Lip 2017
Posty: 1
Wysłany: 2017-07-01, 11:46   Probelem z wyszukiwaniem tras. Nawigacja wbudowana Carminat

Witam wszystkich. Jestem nowy na forum. Mam mały problem. Zaktualizowałem sobie mapy zgodnie tym poradnikiem (dla nawigacji wbudowanych) http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0. Niestety po włożeniu karty do nawigacji w większości przypadków nie znajduje mi tras, tzn. Wpisuje cel podróży, akceptuje i pojawia się informacja, że nie znaleziono trasy. Jest na to jakieś rozwiązanie?
 
 
siubuk
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 11
Wysłany: 2017-07-02, 09:34   Renault carminat live

Witam. Dawno się nie zajmowałem nawigacja tomtom. Czy zaktualizować z witamina można tą nawigacje. Wiem że usługę live nie ale może sama mapę i np fotoradary?
 
 
Lacrooix
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 9
Wysłany: 2017-07-05, 12:01   

Witam.


Mam problem z aktualizacją mapy tomtom do renault scenic 3.
Proszę o pomoc .

Dotychczas co robię :

1. Wkładam czystą kartę do samochodu " tworzy mi się folder loopdir "
2. Wyciągam plik " ttgo.bif"
3. Na kartę kopiuje cały folder z mapą "Poland_990_8306"
4. Następnie na kartę kopiuje plik " ttgo.bif oraz fastacivate.exe " - aktywuję mapę .
5. Kopiuje zawartość folderu "SE_Navcore_8.842_Carminat_TomTom"
6. Usuwam plik ttgo.bif oraz fastactivate

Podchodzę do samochodu - wczytuje się nowe logo tomtom lecz nie wykrywa mapy ..

Co muszę dokładnie jeszcze zrobić ? proszę o pomoc.

Z góry dziękuje
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2017-07-05, 13:02   

1. Jaka wersja navcore?
2. Jakie komunikaty patchera?
3. Ile patcherów testowałeś?
4. Wydanie mapy pasuje do navcore?
_________________

 
 
Lacrooix
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 9
Wysłany: 2017-07-05, 13:21   

Hmm.

1. Nevcore czyli folder SE_Navcore_8.842_Carminat_TomTom?
2 .
3. Jeden
4. Jak mogę sprawdzić czy wydanie mapy pasuje do Nevcore ?

Z góry dzieki za pomoc :)


Ewentualnie czy jesteś w stanie podesłać mi pliki potrzebne do aktualizacji ? I co w zamian bys chciał aby nie było ;p
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 11