Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-05-04, 10:30
Wbudowane z nawigacją TomTom
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2017-07-05, 14:30   

Lacrooix napisał/a:
3. Jeden
4. Jak mogę sprawdzić czy wydanie mapy pasuje do Nevcore

ad 3 Spróbuj innych wydań i innych aktywatorów
ad 4 w tabeli kompatybilności - zapraszam do lektury poradnika
_________________

 
 
michu0074 
azymut


Wiek: 27
Dołączył: 05 Lip 2017
Posty: 2
Wysłany: 2017-07-05, 19:18   

Cześć wszystkim,
czytałem pozostałe wątki lecz problemu nie rozwiązałem. Posiadam następujące parametry w ttgo.bif poniżej, przerobiłem wszystkie możliwe sposoby patchowania mapy - bez skutku.

Model auta - Latitude 2011, domyślnie wgrane mapy francuskie.

Kod:
DeviceName=TomTom Carminat LIVE
DeviceVersionHW=beaumont
DeviceSerialNumber=IB2480J01786
SDCardId=0150415450303247744D64C78600A9F5
DeviceUniqueID=AK6HL CSC9S
RamDiskVersion=20140626
BootLoaderVersion=839378
LinuxVersion=1574740
ApplicationVersionVersionNumber=9884
ApplicationVersion=1609031.550


Ktoś jest w stanie pomóc ? Nakierować na nazwy, resztę zrobię sam.

pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2017-07-05, 19:25   

Na początek przeczytaj 15 ostatnich stron wątku, jest podana patchowana wersja navcore 9.8x
Potem odpowiedz na pytania z mojego postu z godziny 13:02
_________________

 
 
michu0074 
azymut


Wiek: 27
Dołączył: 05 Lip 2017
Posty: 2
Wysłany: 2017-07-05, 21:31   

Cytat:
1. Jaka wersja navcore?
2. Jakie komunikaty patchera?
3. Ile patcherów testowałeś?
4. Wydanie mapy pasuje do navcore?


1. Testowałem na kilku - ostatnia 8.842
2. Same pozytywne że jest ok, praktycznie na każdy rodzaj.
3. Trzy, przy czym te wcześniejsze dawały info, aby skorzystać z najnowszej wersji.
4. Tak, starałem się brać najnowsze + te w związku z tabelki.

Zakładam że coś przeoczyłem. Bo komunikat jest z błędem po włożeniu karty do stacji sd. (Mapa nie pasuje do tego urządzenia etc. )
 
 
Lacrooix
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 9
Wysłany: 2017-07-14, 14:04   

Witam Ponownie,

Panowie może mnie ktoś podprowadzić co muszę zrobić aby wgrać jakąś mapę ?

Odczytałem plik ttgo :


[TomTomGo]
DeviceName=Carminat TomTom
DeviceVersionHW=Carminat TomTom
DeviceSerialNumber=IA6389J01346
DeviceUniqueID=AK6HE ASF8S
SDCardId=02544D5341303847144473B40E00F581
RamDiskVersion=20091028
BootLoaderVersion=80030
LinuxVersion=450290
ApplicationVersionVersionNumber=8841
ApplicationVersion=453398
VehicleBrand=Renault

Jaką mogę wgrać najnowszą mapę ?
Próbowałem Poland_990_8306 i aktywowałem ją FastActivate-29.06.2017 lecz po włożeniu do samochodu nie widzi w ogole mapy .
Juz nie wiem co mogę z tym zrobić .

Czy jest ktoś w stanie wysłać mi odpowiednie pliki na maila ? a.baran@agdgalicja.pl byłbym bardzo wdzięczny za pomoc .

Ewentualnie jakieś sugestie co mogę zrobić .

Pozdrawiam
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2017-07-14, 14:21   

Lacrooix napisał/a:
sugestie co mogę zrobić
Może zajrzyj do wątku " Poradnik,jak uruchomic nieoryginalne mapy w nawigacji TomTom" - jest fragment o carminatach...

[ Dodano: 2017-07-14, 14:23 ]
I zrób jak Ci pisano w tym poście: http://www.my-navia.pl/vi...p=475072#475072
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Lacrooix
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 9
Wysłany: 2017-07-14, 15:31   

Ok, mój błąd wgrywałem mapę nie zerkając na tabelę kontabilnosci.

Z tego za zauważyłem do mojej nawigacji pasuje mapa .Europe 945.6175

Zobaczę czy mi się teraz uda .

Jakiej wersji muszę użyć Navcore ? czy 8.842 ta wersja będzie pasować ?

[ Dodano: 2017-07-14, 16:39 ]
Ok, udało się :)
Wgrałem mapę Europe 945.6175 tylko teraz pytanie czy jest jakaś nowsza aby działała w moim aucie
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2017-07-14, 16:52   

Najnowsza dostępna to 955.xxx - na navcore 8.x na pewno jakąś dobierzesz
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Lacrooix
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 9
Wysłany: 2017-07-14, 17:02   

Dzieki za informację , musze poszukać w takim bądź razie tabeli z mapami 955 aby zobaczyć która będzie mi odpowiadała.

Raz jeszcze dziękuje za pomoc !:)
 
 
kubuswujo
Waypoint


Dołączył: 07 Wrz 2008
Posty: 19
Wysłany: 2017-07-22, 09:30   TomTom Carminat nie wczytuje navcore

Czesc!

Mam problem z wgraniem map do wbudowanej navigacji TomTom Carminat (zwykły nie Live)

Juz dwa lata temu wgrywałem tam mapy i udało mi sie wgrac tylko Polske, z Europą nie ruszał.

Teraz próbuje według poradnika:
http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0

ale dupa....

próbowałem z mapami:
Central_and_Eastern_Europe_990_8316.
Europe_990_8316 (2.93 GB)
Europe_Central_990_8317
Poland_990_8306

I z zadnym nie chodzi....

Moim zdaniem problem jest z navcore:
SE_Navcore_8.842_Carminat_TomTom

gdyż auto gdy włoze karte SD to to startuje widac logo TomTom na niebieskim tle i po chwil widac tylko zegar na czarnym, czyli tak jakby sam tomtom nie startował.

Kiedys pamietam, że wyswietlało sie menu tomtoma i pokazywało złe mapy teraz nie mam nawet menu.

.

Macie moze jakies inne navcore?
Co robić?


EDIT:
udało mi się znaleźć starą karte microSD która chodziła jeszcze miesiac temu w aucie.
Teraz gdy ją wkładam jest LOGO TOMTOM na szarym tle ale po chwili uruchamia się zegar.

Pytania:
Może trzeba jakimś przyciskiem uruchomić navigacje?
a normalnie włącza sie tylko zegar?
CZemu na nowych mapach i navcore jest niebieskie logo a na starej szare? moze zostawić stare navcore?
 
 
gopherr
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Maj 2015
Posty: 9
Wysłany: 2017-08-23, 15:05   

witam,
przesledziłem znowu cały wątek po dwóch latach i dalej nie wiem , czy coś się zmieniło w kwestii Carminat live
a dokładnie Carminat live z navcore 9.884 da się tam coś nowego wgrać, w tej chwili mam kupione mapy sprzęd dwóch lat nr 970.x
 
 
goabroad 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 6
Wysłany: 2017-09-14, 10:35   Aktualizacja navi tomtom w aucie - Uconnect 5 inch RadioNav

Witam,

Czy ktoś może pomóc w aktualizacji mapy we wbudowanej nawigacji samochodowej Uconnect 5 inch Radio Nav? Nigdzie w Internecie nie znalazłem wskazówek dla tego modelu, dodam, że nie mam doświadczenia z aktualizowaniem urzadzeń tomtom.

Aktualnie zainstalowana fabrycznie mapa to Europe 916.5212 i ciężko się niej poruszać.
Poniżej zrzut z nawigacji:
[img][/img]

Posiadam plik ttgo.bif który jest generowany na pendrive wraz z innymi plikami jesli chce sie wykonac fabryczną aktualizacje oprogramowania.

Sama nawigacja jest najprawdopodobniej na Windows CE jednak nigdzie nie mogę odnaleźć szczegółów odnośnie wersji Win CE.

W pliku bif sa m.in takie informacje:
[TomTomGo]
DeviceName=Uconnect 5 inch Radio Nav
DeviceVersionHW=Monviso
DeviceSerialNumber=TP64xxxxxxx
DeviceUniqueID=ABUGL YYYYY
ApplicationVersionVersionNumber=11815
ApplicationVersion=1902796.107
UserLanguage=Polski
CurrentColorSchemeCustom=file://MMC_Card/SceneRenderer/Data/schemes_preset/Rialto.xml
CurrentMap=Europe
CurrentMapVersion=916.5212
.
.
.
CharacterSet=TTU
VehicleBrand=1
VehicleModel=22
VehicleOptions=
FreeSpaceEMMC=3810371584
TotalSpaceEMMC=7853125632
Europe=3933086287
USBDevice=true


W celu edukacyjnym chciałbym wgrać nowszą mapę np. 995 ale może nawet starsza. Posiadam bieżący aktywator map (FastActivate).

W związku z tym mam pytanie czy mogę pobrać nowszą wersję mapy Europe i ją aktywować, następnie skopiować do katalogu na pendrive i wykonać próbę aktualizacji w samochodzie?

Czy potrzebuję takze patchować navcore w nawigacji w samochodzie czy wystarczy sam patch mapy? Jesli navcore w nawigacji to chyba nie będzie się tego dało zrobić ponieważ sama nawigacja nie jest podłączana bezpośrednio do komputera a aktualizacja mapy tomtoma jest wykonywana przez podsrednika - pendrive USB.

Z góry dziękuję,
Pzdr.
_________________
---------------------------------
AKIRA z Owada
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2017-09-14, 11:28   

Zacznij od lektury wątku, do którego dołączyłem Twój post

[ Dodano: 2017-09-14, 11:31 ]
O ile dobrze odczytuję
goabroad napisał/a:
ApplicationVersionVersionNumber=11815
to masz navcore 11.815 (czyli powyżej 9.x) - a to oznacza, że możesz tylko kupić mapy w sklepie TomToma
_________________

 
 
dan626 
azymut


Dołączył: 10 Lis 2012
Posty: 1
Wysłany: 2017-11-20, 11:25   

Ja mam R-Link wersję pierwszą (2015r. auto) i mapy TomTom na SD. Mapy przypisane do karty. Da się zaktualizować mapy? Bo gdzie nie zadzwonię, to mi oferują nowe karty SD po kilka stówek.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2017-11-20, 12:30   

Wszystko zależy od wersji navcore. Przejrzyj kilka ostatnich stron wątku ("ApplicationVersionVersionNumber")
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10