Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Skórki, modyfikacje ekranu
Autor Wiadomość
tetruss 
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 287
Skąd: dolnyslask
Wysłany: 2017-08-10, 21:05   

@jamot
zapodałem twoja wersje full v. 6.17 i mi wywala AM. Po prostu po klikninięciu w menu wylacza się AM. Trudno potem w menu przestawić na automape;bez podmiany na oryginalne - instal.
[MOD]@bilunia
urlop urlopem; ale biznez biznesem -masz czas pilnować swego ;-)
P.,s.
Ciekawe gdzie się "nuczyles", by powstalo TWOJE DZIELO 6,24 przed Twoim urlopem?! A sprzedajesz swoja wiedzę na INNYM FORUm
zdrada[/MOD]

[ Dodano: 2017-08-10, 21:30 ]
Cytat:
Skin Bilunia dla PC i WinCE
Wystąpił błąd!
Gość Nie masz dostępu do tej części strony....Tylko Ranga VIP
_________________
Materiały do NAVI do pobrania z :
[ModeCom SX2; TTXL/One/Start]
[AM 6x; TT 10x]
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-08-11, 06:52, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
jamot 
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 240
Skąd: Podlasie
Wysłany: 2017-08-11, 17:22   

tetruss napisał/a:
@jamot
po klikninięciu w menu wylacza się AM.

Jak klikniesz delikatnie bez dłuższego przytrzymanie to się nie wyłączy.
Przycisk MENU - po jego dłuższym przytrzymaniu właśnie wyłącza AM, taki był mój zamiar.
_________________
Pulpity, skorki AM, programyCE, Modecom

"Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie - znajdziesz powód"
 
 
kamczur44
Waypoint


Dołączył: 15 Gru 2009
Posty: 60
Wysłany: 2017-08-14, 07:35   

Ja używam skórek kolegi jamot w 6.24 i działają super , pozdrowienia :lol:
 
 
Galanders
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 12
Wysłany: 2017-08-14, 17:27   

kamczur44 napisał/a:
Ja używam skórek kolegi jamot w 6.24 i działają super , pozdrowienia :lol:

Potwierdzam. Ja jeżdżę na wersji skórki jamot-a do 6.18. AM działa jak na razie bez problemów. Dobra robota.
_________________
Galanders
 
 
Jordanka
Waypoint
Peiying PY-GPS5011


Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 35
Wysłany: 2017-08-17, 00:40   

Od grudniowego wydania Automapy 6.19 1512 ikony punktów POI są jak dla mnie i wielu innych bardzo nieczytelne. Mam skórki na rozdzielczość 800x480 (ORION) i 480x272 (JUPITER) do Windows CE zrobione dla Automapy 6.19 1602. Ich autor ma nick starstruck. Jeśli dobrze pamiętam to były na stronie Miplo ale od dawna ani tych ani nowszych nie widziałem.
Skórkę na rozdzielczość 800x480 nazwaną ORION z małymi modyfikacjami używam do wszystkich następnych (po 6.19 1512) wersji Automapy. Wyróżnia się tym, że ma stare, kolorowe ikony punktów POI "zaszyte" w plikach *.data. Poza tym skórka ma pilota z powiększoną czcionką, dodatkowe "ukryte" funkcje, nie wpływa na wygląd i działanie skórki "firmowej".
Troszkę podobne do tego co zaproponował bronektiger w skórce DeMo.
Może na tym Forum znajdzie się dobra dusza i odszuka starstrucka albo podejmie się kontynuowania jego dzieła?
_________________
Když si s něčím něvíš rady, zeptej se táty.
 
 
Galanders
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 12
Wysłany: 2017-10-11, 11:30   

Witam. Zauważyłem u siebie dziwną dla mnie rzecz. W polu pilota pokazującą godzinę, wskazuje jakiś dziwny czas, np. 21.03 gdy czas na pokładzie komputera pokładowego samochodu (systemowy), rzeczywisty jest 14.03. Skąd ta różnica? Gdzie można to ustawić? Z góry dziękuję za pomoc.

https://imgur.com/a/90LdQ

czas pokładowy:
https://imgur.com/a/cv9TH
_________________
Galanders
 
 
MaxEd
Waypoint



Dołączył: 02 Kwi 2016
Posty: 146
Wysłany: 2017-10-11, 12:02   

A jaką masz strefę czasową 'na pokładzie'?
_________________
Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna.
 
 
Galanders
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 12
Wysłany: 2017-10-11, 14:14   

EUROPA jak widać na załączniku.
https://imgur.com/a/wINVW
_________________
Galanders
 
 
Galanders
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 12
Wysłany: 2017-10-11, 14:36   

Ok sprawdzę to, ale trochę później. Pozdrawiam

[ Dodano: 2017-10-11, 16:23 ]
geranium trafiłeś w dziesiątkę.
Było tak:
https://imgur.com/a/Q1xbF
Po zaznaczeniu wszystko jest OK.
https://imgur.com/a/hYUZt
Dziękuje za zainteresowanie i pomoc. Pozdrawiam.
_________________
Galanders
 
 
Galanders
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 12
Wysłany: 2017-10-12, 11:21   

Bilunia napisał/a:
Galanders napisał/a:
Po zaznaczeniu wszystko jest OK.

W systemie Twojego urządzenia nie masz funkcji, by ręcznie wprowadzić strefę czasową ??

Jest tylko taka opcja jak podawałem wyżej https://imgur.com/a/wINVW
_________________
Galanders
 
 
Pablod
Waypoint


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 120
Wysłany: 2017-10-29, 16:10   

Przypomnicie dobrzy ludzie jaki parametr odpowiada za skalę, przy której pojawiają się znaczniki zakazu ruchu na drogach w budowie. Z góry dzięki.
_________________
Nv432.
 
 
Pablod
Waypoint


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 120
Wysłany: 2017-10-31, 15:54   

Podziękowałem "z góry", ale zrobię to jeszcze raz. Dziękuję działa, w wersji na PC. Mobilnej jeszcze nie zdążyłem sprawdzić, ale pewnie też działa.
_________________
Nv432.
 
 
Mowca 
Waypoint
świeżak



Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 77
Wysłany: 2017-11-19, 11:15   

Hej
Podesle ktos oryginalne pliki z automapy 6.24
categories.xml
Common.skin.map.prg
W ogole ma ktos przerobione te pliki na kolorowe ikony?
 
 
ADINO 
Navi Expert



Dołączył: 04 Sie 2012
Posty: 355
Wysłany: 2017-11-19, 12:14   

O ile mnie pamięć nie myli te pliki to chyba nie odpowiadają za kolorowe ikonki? Ikony są w plikach .data a nie .prg.
 
 
Mowca 
Waypoint
świeżak



Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 77
Wysłany: 2017-11-19, 13:09   

Nie myli cie:) Masz racje. Zle sformulowalłem pytanie. W tych plikach co podalem mozna edytowac min. grubosc i kolor ramek. Zas grafika jest wlasnie w plikach:
*.day.data
*.night.data
Ale akurat pilki o ktorych pisalem wyzej, sa mi potrzebne bo nie zrobilem kopii zapasowej, a troche za bardzo namieszalem w nich i wychodzi mi teraz misz masz:)

EDIT:
Ok. juz nie potrzebuje tych plikow. Metoda prob i bledow jakos sobie poradzilem z tym. Teraz mam ikonki i ramki z 6.18:)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 10