Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 15:26
Menu wyboru nawigacji - NavRoad Q1
Autor Wiadomość
izych 
Waypoint


Dołączył: 22 Wrz 2008
Posty: 32
Wysłany: 2010-02-14, 13:54   

Udostępniam zmienioną bitmapę w selectorze , na ikonę MapyMap plus kompletny Selector.
Wystarczy wypakować na kartę pamięci.

Selector MM i AM.rar
Pobierz Plik ściągnięto 437 raz(y) 142,72 KB

btn1.rar
Pobierz Plik ściągnięto 297 raz(y) 37,63 KB

_________________
NavRoad Q 1 + MMSDTop na GOODRAM SDHC 2GB
 
 
k_r_z_y_c_h 
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 256
Skąd: PL
Wysłany: 2010-03-21, 11:29   

Cytat:
jednak po uruchomieniu selektora i kliknięciu na ikonkę Igo wychodzi do menu urządzenia i nic się nie dzieje. po kliknięciu na Automapa działa ;)

Mam to samo na NR560BF, AM z Selector działa, natomiast iGO8 już nie. Ze skrótów 1 i 2 obie aplikacje startują.

:arrow: Jasand Czy na 560BF działa Ci ze skrótu zarówno AM jak i iGO?

Pobrałem ze strony producenta Selector do 560BF i działa zarówno AM jak i iGO. Jedyne, co trzeba zrobić to zmienić ikonę dla iGO.
_________________
---------------------------------------------------------
NavRoad 560BF Pro + SDHC 8GB + AM 6.6.2 EU
 
 
steja
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Kwi 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-04-30, 14:59   

Witam. Proszę o podanie strony producenta, celem pobrania Selectora, gdyż w żaden sposób nie mogę tej strony odszukać,pewnie przez wiek. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich na tym forum.

Dzięki dla jestem_ktoś
Ostatnio zmieniony przez steja 2010-04-30, 15:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9611
Wysłany: 2010-04-30, 15:02   

Link na końcu pierwszego postu w wątku
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
steja
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Kwi 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-04-30, 16:42   

krzych@- a nie wiesz może jak te ikonę podmienić? Poprawkę pobrałem i zainstalowałem. Wszystko pięknie działa, ale ikony navroadmap nie idzie zmienić mimo podmiany pliku bti. Pozdrawiam
 
 
k_r_z_y_c_h 
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 256
Skąd: PL
Wysłany: 2010-04-30, 22:06   

:arrow: steja, niestety nie wiem, ale przyznam nie przeszkadza mi to. Najważniejsze, że można dwa programy uruchomić :-D
_________________
---------------------------------------------------------
NavRoad 560BF Pro + SDHC 8GB + AM 6.6.2 EU
 
 
steja
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Kwi 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-05-01, 08:51   

Dziękuję za odpowiedź. Jestem tego samego zdania i najważniejsze, że można obsługiwać dwie mapy bez wchodzenia w explorera.

[ Dodano: 2010-05-03, 11:18 ]
Celem uzyskania właściwych ikon na panelu wyboru należy podmienić pliki btn z właściwymi ikonami w folderze "SELECTOR" i dodatkowo w folderze 320" i"480". Pozdrawiam wszystkich.
 
 
kraszer 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Maj 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-05-20, 23:24   

A czy ktoś się spotkał z czymś takim. Jak odpalę iGO8 z poziomu explorera to wszystko gra. Natomiast jak odpalę z selektora i wyjdę z programu to się zwiesza na ekranie "trwa zamykanie ...". Co może być przyczyną takiego zachowania? Navi to NR780H Hugo. No i dodam, że jako 1 - jest AM, a jako 2 - iGO8 w selektorze. Próbę przeprowadziłem też na Sygic Drivie i to samo.
 
 
 
walter 
Waypoint
walter


Dołączył: 22 Paź 2010
Posty: 31
  Wysłany: 2010-10-22, 19:34   NavRoad Hugo inne aplikacje startowe

Witam wszystkich .Jestem posiadaczem NavRoad Hugo .Szukałem po forach podpowiedzi na uruchomienie innych programów przy auto starcie tzn.Główne menu/ustawienia/ust.początkowe/ "wybrane aplikacje" lub "domyślne". AutoMapa startuje wraz z urządzeniem lub uruchamiamy ją sami z ikony strzałki w menu głównym. Funkcje te, uruchamiają AutoMapę występującą wraz z tym modelem GPS.
Rozwiązanie uruchomienia innej aplikacji okazało się proste w obu wersjach startu HUGO.
Napisałem maila do servisu z prośbą czy jest taka modyfikacja możliwa bez tracenia gwarancji.I jest odpowiedz .
Za uruchamianie programu nawigacyjnego odpowiedzialny jest skrót na karcie pamięci "NavroadMaps.lnk", można go zmodyfikować tak aby wskazywał na dowolną aplikację programową.Plik widoczny przy rozszerzeniu "pokaż pliki ukryte "

Przykłady zawartości "NavroadMaps.lnk"
ORYGINAŁ - 36#"\SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe"
xx#"\SDMMC\SystemInformation.exe"
yy#"\SDMMC\dowolny program nawigacyjny.exe"

Możemy w taki sposób wystartować każdy program nawigacyjny na karcie SDMMC. A także własny pulpit na bazie SystemInformation .Program SystemInformation otwiera się na małą chwilę i należy zadać prace temu programowi - pozostanie jako główny. Dodatkowo należy wykonać ikonę z adresem "\Windows\NavRoadShell.exe , aby przejść na pulpit HUGO. Trochę się rozpisałem, życzę owocnej pracy z moimi uwagami.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-10-23, 06:53, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-10-22, 19:38   

walter, KORZYSTAJ CZESCIEJ Z ENTERÓW I TAGÓW [CODE], A BĘDZIE IDEALNIE.

PS. TO JUŻ BYŁO OPISANE NA FORUM.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2010-10-22, 19:47   

Dzakus napisał/a:
BYŁO OPISANE NA FORUM.
Tym niemniej, piękne wejście na - od razu z poradnikiem.
Witamy.
_________________

 
 
walter 
Waypoint
walter


Dołączył: 22 Paź 2010
Posty: 31
Wysłany: 2010-10-22, 20:30   

Może się trochę zamotałem ,mimo to dzięki :mrgreen:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2010-10-23, 06:56   

Troszkę przeedytowałem Twój post i dołączyłem do istniejącego wątku

Mała uwaga:
w wierszu 36#"\SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe"
liczba 36 oznacza ilośc znaków (razem z ")
Dla xx#"\SDMMC\SystemInformation.exe" powinniśmy wpisać w miejsce xx liczbę 30
_________________

 
 
Sonix
Waypoint
HUGO & DUXO



Dołączył: 14 Lip 2008
Posty: 32
Wysłany: 2011-10-26, 22:32   

Zrobiłem dla siebie ikonki na Pocket Navigatora 9 Truck i nowsze logo AutoMapy.
Może się komuś przyda, wystarczy podmienić pliki btn1.bti i btm2.bti



Na moich NavRoad Hugo i NavRoad DUXO działa bez problemu

Nie mogę dodawać jako załączników, wiec wrzucę na zewnętrzny serwer

Kod:
http://wrzucacz.pl/file/8341319661070


Pozdrawiam.
 
 
bartek2104
Waypoint



Dołączył: 27 Cze 2014
Posty: 89
Wysłany: 2017-12-26, 20:12   

Czy może ma ktoś ikony iGO w formacie bti.?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 13