Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
AM 6.x radary - instalacja, ostrzeganie
Autor Wiadomość
jacek2929
azymut


Dołączył: 19 Wrz 2009
Posty: 3
Wysłany: 2016-08-02, 13:08   Dlaczego nie ma radarów?

Dlaczego nie ma radarów?

Co prawda osobiście nie używam tego programu, ale znajomy przyniósł mi sprzęt z AM6.20, w której co by nie robić nie można włączyć ostrzegania o fotoradarach.
Ostrzega o bankomatach, cpn-ach itd. o radarach, policji i innych taki - nie
Kiedyś bodajże w 6.15 czy nawet wcześniej pamiętam że była taka funkcjonalność.

O co to chodzi?
 
 
pilar220 
Waypoint



Dołączył: 03 Wrz 2009
Posty: 52
Skąd: z północy
Wysłany: 2016-08-02, 13:19   Re: Dlaczego nie ma radarów?

jacek2929 napisał/a:
Dlaczego nie ma radarów?

Co prawda osobiście nie używam tego programu, ale znajomy przyniósł mi sprzęt z AM6.20, w której co by nie robić nie można włączyć ostrzegania o fotoradarach.
Ostrzega o bankomatach, cpn-ach itd. o radarach, policji i innych taki - nie
Kiedyś bodajże w 6.15 czy nawet wcześniej pamiętam że była taka funkcjonalność.

O co to chodzi?


W opcjach POI ostrzeganie i wyświetlanie włącz ostrzeganie o radarach
_________________
Modecom MX 4

http://tb7.pl/polecam,pilar220,38934
 
 
jacek2929
azymut


Dołączył: 19 Wrz 2009
Posty: 3
Wysłany: 2016-08-02, 13:39   

Właśnie chodzi o to że włączyłem.

Ktoś pisał że musi być zaplanowana trasa inne opcje tak samo ostrzeganie w pobliżu i kierunku. Dosłownie wszystko.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 816
Wysłany: 2016-08-02, 13:40   

jacek2929 napisał/a:
Dlaczego nie ma radarów?

Jak nie ma jak są:

 
 
jacek2929
azymut


Dołączył: 19 Wrz 2009
Posty: 3
Wysłany: 2016-08-02, 13:45   

Opcja z radarami jest, ale ich nie pokazuje podczas jazdy. Jakby baza danych była pusta.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2016-08-02, 14:07   

jacek2929, należy ustawić odpowiednie parametry, domyślnie ostrzeganie jest ustawione na wartość danego fotoradaru, dopiero po przekroczeniu jej jest komunikat.

Ustaw np. "Ostrz. powyżej 5 km/h", zaznacz pozostałe potrzebne opcje i będzie ok.



_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
jamela 
Waypoint


Dołączyła: 05 Lip 2010
Posty: 67
Skąd: wieś Kabaty
Wysłany: 2016-08-03, 10:17   

jacek2929 napisał/a:
Opcja z radarami jest, ale ich nie pokazuje podczas jazdy. Jakby baza danych była pusta.

Jeśli pamięć mnie nie myli, to w ustawieniach POI- funkcja ostrzeganie :
- "położonych przy trasie" - AM ostrzega jeśli poruszasz się wygenerowaną trasą,
- "położonych w kierunku jazdy" - AM ostrzega w w/w przypadku i poruszania się bez wygenerowanej (wyznaczonej) trasy, ja ustawiam zawsze drugą opcję obniżając prędkość o 10-20 km/h i powtarzając komunikat np. co 4 sek,
jeśli coś poplątałam, to proszę PT GURU o korektę,
pozdrawiam,
_________________
jam
 
 
ADINO 
Navi Expert



Dołączył: 04 Sie 2012
Posty: 355
Wysłany: 2016-09-07, 21:17   

Możecie sprawdzić czy wyświetlają wam się fotoradary odcinkowego pomiaru? Mam wszystko zaznaczone ale po synchro z Miplo ikonki w mapie poznikały. Na Miplo są a u mnie nie ma. I nic nie grzebałem w ustawieniach. Było i nie ma. Fotoradary stacjonarne wyświetlają się normalnie.
 
 
MaxEd
Waypoint



Dołączył: 02 Kwi 2016
Posty: 146
Wysłany: 2016-09-11, 21:34   

ADINO, na złym forum pytasz :-P tu wszyscy na piratach jeżdżą, więc nie korzystają z Miplo.
Usuń pliki POI i pobierz od nowa to odcinkowe przestaną znikać po synchro.
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1275
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2017-06-16, 11:48   

Cześć,
Mam pytanie co w obecnych wersjach AM nalezy ustawic w pliku poishow.settings aby pokazywały się i ostrzegało o radarach we wszystkich krajach?Obecnie są trzy linijki wspominające o radarach:
NoSpeedCamCountries4=
AllCountriesAreNoSpeedCam2=1
PoiAllCountriesAreNoSpeedcamExceptions=PL

Dzięki z góry za pomoc
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
Felix57 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 63
Dołączył: 31 Sty 2013
Posty: 9
Wysłany: 2017-06-16, 13:29   

ELM0 napisał/a:
Mam pytanie co w obecnych wersjach AM nalezy ustawic w pliku poishow.settings


Witam
Ja jechałem w marcu do Niemiec z poprzednią wersją map na winCE i też były tylko takie wpisy.
W momencie przekraczania granicy pojawił się komunikat że ostrzeganie w danym kraju jest prawnie zabronione, lub coś podobnego.
Kazałem to anulować lub coś podobnego i ostrzegało normalnie.
Na drugiej nawi kazałem zablokować i nie ostrzegało.
Nigdzie nie znalazłem możliwości przywrócenia ostrzegania.
Dopiero instalacja od nowa i kazanie ostrzegać, zaczęło ostrzegać z powrotem.
Pozdrawiam
 
 
felis
Waypoint


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 24
Wysłany: 2018-01-08, 22:11   

Witam
Skąd pobrać aktualną bazę fotoradarów dla AM? Nawet w najnowszej wersji mapy (1712) już ze 4 razy trafiłem w terenie na radar, którego nie ma na mapie.
Pozdrawiam
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2018-01-08, 22:17   

felis napisał/a:
Skąd pobrać aktualną bazę fotoradarów dla AM?
Tutaj możesz pobrać :arrow: http://www.poipoint.pl
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
felis
Waypoint


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 24
Wysłany: 2018-01-08, 22:25   

___Olivia_ napisał/a:
Tutaj możesz pobrać : http://www.poipoint.pl

No tą stronę już trafiłem, ale myślałem, że da się gdzieś bezpłatnie.
Swoją drogą czy to już stała tendencja, że w nowych AM nie będą wbudowane aktualne fotoradary, jak to bywało dawniej?
W każdym razie dzięki za odpowiedź.
 
 
felis
Waypoint


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 24
Wysłany: 2018-01-08, 23:10   

Bilunia napisał/a:

Poproszę o lokalizacje tych, których rzekomo nie ma

http://antyradary.phi.pl/...ronkow_dk49.htm
Tego nie ma na 100% bo ostatnio tam jechałem. Innych musiałbym poszukać, bo to było wcześniej i dokładnie nie pamiętam.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9