Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
35.x i komunikat "Error! insert your card and reboot&qu
Autor Wiadomość
maurycy11
Waypoint


Dołączył: 16 Lis 2008
Posty: 18
Wysłany: 2008-11-16, 12:13   35.x i komunikat "Error! insert your card and reboot&qu

Chcialem sciagnac aktualnienia do nawigacji a przez to usunalem mape i juz nie mam zadnej mapy.Co w takim razie mam zrobic? Bardzo prosze o dokladny opis ba jestem poczatkujacy.

gdy uruchamiam z glownego menu to wyskakuje napis
"Error!insert your card and reboot your device!"
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-03-27, 14:39, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
lelek
Navi Expert


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 432
Wysłany: 2008-11-16, 12:20   

W instrukcji obsługi Larka jest napisane, że po zakupie należy zarejestrować mapę na mapamap.pl.
Mozna wtedy pobrać paczkę ratunkową z mapą w razie problemów oraz dokładny opis jak zainstalować mapę z paczki.
 
 
maurycy11
Waypoint


Dołączył: 16 Lis 2008
Posty: 18
Wysłany: 2008-11-16, 12:33   

lelek napisał/a:
W instrukcji obsługi Larka jest napisane, że po zakupie należy zarejestrować mapę na mapamap.pl.
Mozna wtedy pobrać paczkę ratunkową z mapą w razie problemów oraz dokładny opis jak zainstalować mapę z paczki.


tylko gdzie ja tam znalesc?
 
 
lelek
Navi Expert


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 432
Wysłany: 2008-11-16, 12:42   

A jesteś zarejestrowany? Pewnie tak skoro piszesz:

maurycy11 napisał/a:
Chcialem sciagnac aktualnienia do nawigacji


To zaloguj sie, kliknij w "Do pobrania" i szukaj pliku o nazwie w rodzaju: MMEasy-Lark_5-1-4-0_mapa-PL_1260-200712.exe
 
 
maurycy11
Waypoint


Dołączył: 16 Lis 2008
Posty: 18
Wysłany: 2008-11-16, 13:15   

lelek napisał/a:
A jesteś zarejestrowany? Pewnie tak skoro piszesz:

To zaloguj sie, kliknij w "Do pobrania" i szukaj pliku o nazwie w rodzaju: MMEasy-Lark_5-1-4-0_mapa-PL_1260-200712.exe


Jest tam taki plik tylko ze jak go wgrywam to wyskakuje ze mam za malo pamieci i potrzebuje karty a jej jeszcze nie kupilem.
Moze potrzeba cos usunac ,moze jakies stare pliki auto mapy.
Jak na razie to tylko usunalem ten filmik.

ok. juz idzie! tam trzeba bylo zaznaczyc i wtedy zaczelo wgrywac!
Pamieci jest dosc!
 
 
jurek1951_2008 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Cze 2009
Posty: 5
  Wysłany: 2009-06-21, 15:33   Lark 35.0 - Duży problem.

Witam.

Mam duży problem z GPS-em Lark 35.0 po włączeniu go pojawia mi się komunikat
"Error! insert your card and reboot your device!" gdy owy komunikat wyłączam
przekierowuje mnie do NANDFlash i wyświetla mi się ikona FileTransmittor.exe i nic po za tym... Wydaje mi się że brakuje poszczególnym plików: MobileNavigator oraz MapMapa :evil:
Czy mógł by mi ktoś dać link skąd mogę pobrać cały folder NANDFlash z całą zawartością do Lark 35.0 oraz jakąś instrukcję jak prawidłowo go wgrać do GPS-a. Posiadam program Microsoft ActiveSync lecz nie wiem dokładnie czy działa on prawidłowo...

Z góry dziękuje za pomoc... :roll:

PS. Nie posiadam karty pamięci.
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-06-21, 21:56   

Jeśli nie masz MobileNavigator oraz MapMapa, to znaczy że nie masz żadnego programu nawigacyjnego. Dlatego Lark startując i szukając tych plików - a nie znajdując ich - wywala Ci taki komunikat. Musisz zainstalować na nowo soft Mapamap. Jak się zarejestrowałeś to masz dostęp do kopii zapasowej ze strony producenta. Wgrać będziesz musiał przez ActiveSync; niestety zajmie Ci to masę czasu (ponad godzina).
Acha, zaopatrz się w DOBRY kabel USB bo inaczej będziesz mieć kłopoty z instalacją. Dobry albo króciuteńki.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
jurek1951_2008 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Cze 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-06-22, 09:55   

Wedrowca napisał/a:
Jeśli nie masz MobileNavigator oraz MapMapa, to znaczy że nie masz żadnego programu nawigacyjnego. Dlatego Lark startując i szukając tych plików - a nie znajdując ich - wywala Ci taki komunikat. Musisz zainstalować na nowo soft Mapamap. Jak się zarejestrowałeś to masz dostęp do kopii zapasowej ze strony producenta. Wgrać będziesz musiał przez ActiveSync; niestety zajmie Ci to masę czasu (ponad godzina).
Acha, zaopatrz się w DOBRY kabel USB bo inaczej będziesz mieć kłopoty z instalacją. Dobry albo króciuteńki.


ok, postaram się tak właśnie zrobić.
http://www.lark.com.pl/ Czy to jest strona na której powinienem się zarejestrować?
 
 
ad2122 
GPS instruktor



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 605
Wysłany: 2009-06-22, 12:46   

jurek1951_2008, tu się rejestrujesz nie wiem tylko, czy Ci nie wcięło MM. Jeśli tak, to będzie większa zabawa bo zapewne nie masz danych do rejestracji np. nr urządzenia i nr produktu.
Proponuję jeszcze wyłączyć autostart programu nawigacyjnego w zakładce "Ustawienia nawigacji" i sprawdź jaką masz podaną ścieżkę. Standardowo powinna być do pliku mobilenawigator.exe na NandFlash'u - tak jak pisze Wedrowca. Może masz podany inny link i coś się gryzie.
_________________
NavRoad NR350
HTC x7500 Advantage
 
 
jurek1951_2008 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Cze 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-06-22, 18:32   

ad2122 napisał/a:
jurek1951_2008, tu się rejestrujesz nie wiem tylko, czy Ci nie wcięło MM. Jeśli tak, to będzie większa zabawa bo zapewne nie masz danych do rejestracji np. nr urządzenia i nr produktu.
Proponuję jeszcze wyłączyć autostart programu nawigacyjnego w zakładce "Ustawienia nawigacji" i sprawdź jaką masz podaną ścieżkę. Standardowo powinna być do pliku mobilenawigator.exe na NandFlash'u - tak jak pisze Wedrowca. Może masz podany inny link i coś się gryzie.


problem jest w tym że mobilenawigator.exe został usunięty przez właściciela który nie rozumie Angielskiego... gdy próbował "naprawić" to co zepsuł, usunął MapMape :roll: i powiększył problem... Ze względu iż on nie posiada Internetu można powiedzieć że podjąłem się naprawy (myślałem że raz, dwa znajdę coś w necie) niestety myliłem się :-?
Mam wszystkie papiery, pudełko itp. więc to chyba pomoże mi w rejestracji.

@Edit
Czy jest możliwość zarejestrowania innego Larka 35.0 niż tego na którym ma zostać dokonana owa operacja? Ewentualnie mogę zarejestrować swojego GPS-a i pobrać potrzebne pliki.

Zarejestrowałem już SWOJEGO GPS-a i chciał bym się dowiedzieć skąd mogę pobrać "Kopie Zapasową" Z góry dziękuje za odpowiedź ;)
Ostatnio zmieniony przez jurek1951_2008 2009-06-22, 19:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-06-22, 19:13   

jurek1951_2008 napisał/a:
Mam wszystkie papiery, pudełko itp. więc to chyba pomoże mi w rejestracji.

To na niewiele - raczej - się zda. Numer potrzebny do zarejestrowania MM jest (był) w samym programie Mapamap, w podmenu USTAWIENIA. Jeśli tego numeru nie spisał - a raczej tego nie zrobił - i nie zarejestrował, to cóż... pozostaje tylko zainteresowanie się próbą zainstalowania MM na "własną rękę". Co i jak znajdziesz też na tym forum.
Zarejestrowanie MM na innym sprzęcie i próba przeniesienia go na inny sprzęt na nic sie nie zda - numer rejestracyjny jest m.in. kobminacją numeru seryjnego sprzętu. Tym samym MM z jednego sprzętu na innym nie ruszy. Ale poszukaj na forum to odpowiedź pewnie znajdziesz.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
jurek1951_2008 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Cze 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-06-22, 19:16   

Wedrowca napisał/a:
jurek1951_2008 napisał/a:
Mam wszystkie papiery, pudełko itp. więc to chyba pomoże mi w rejestracji.

To na niewiele - raczej - się zda. Numer potrzebny do zarejestrowania MM jest (był) w samym programie Mapamap, w podmenu USTAWIENIA. Jeśli tego numeru nie spisał - a raczej tego nie zrobił - i nie zarejestrował, to cóż... pozostaje tylko zainteresowanie się próbą zainstalowania MM na "własną rękę". Co i jak znajdziesz też na tym forum.
Zarejestrowanie MM na innym sprzęcie i próba przeniesienia go na inny sprzęt na nic sie nie zda - numer rejestracyjny jest m.in. kobminacją numeru seryjnego sprzętu. Tym samym MM z jednego sprzętu na innym nie ruszy. Ale poszukaj na forum to odpowiedź pewnie znajdziesz.


Acha... :roll: a czy mógł byś mi napisać czego dokładnie teraz powinienem szukać?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-06-22, 19:17   

Spróbuj napisać MM. Daj zdjęcia wszystkich papierów, może ci zarejestują
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jurek1951_2008 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Cze 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-06-22, 19:26   

Dzakus napisał/a:
Spróbuj napisać MM. Daj zdjęcia wszystkich papierów, może ci zarejestują


a dokładnie? napisać MM? :roll: Teraz interesuje mnie o zrobienie tego "na własną rękę"
czy mógł by mi ktoś podać link do jakiejś najlepszej mapy (z całą zawartością - wszystkie potrzebne pliki itp.) którą odpalił bym na Larku.
I ewentualnie jakiś sposób jej instalacji. Bez żadnych rejestracji i innych :roll: :-?
 
 
ad2122 
GPS instruktor



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 605
Wysłany: 2009-06-22, 19:45   

czytajcie, a znajdziecie ;-)
_________________
NavRoad NR350
HTC x7500 Advantage
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10