Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
na03w6vw0702 radio ISUDAR 2 din
Autor Wiadomość
myrsik
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 140
Wysłany: 2018-07-08, 20:34   na03w6vw0702 radio ISUDAR 2 din

Witam

Liczę na pomoc, przeszukałem net, ale nie poradziłem sobie.

- navi chińczyk 2din na03w6vw0702 ISUDAR

- wszystko działa - mapa IGO, USB, BT oprócz radia- brak głosu, nie szumi, nie można zmieniać modulacji AM/FM, nie zmienia częstotliwości

- jak włączymy SETUP - FACTORY SETTINGS i wpiszemy kod 3711 mamy dostęp do ukrytego MENU

- w tymże MENU różne ustawienia, ale zmiana nie przynosi efeków żadnych

- więcej o tym menu i możliwych ustawieniach :
https://www.drive2.ru/l/8957506/

- ma ktoś takie radio? może ktoś sprawdzić u siebie te nastawy? no bo nie widzę innej możliwości...

Z góry dziękuję:)
 
 
huragan1971 
młodszy inspektor GPS
Bodzio


Wiek: 48
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 10
Skąd: Crewe
Wysłany: 2020-02-17, 22:53   Radio NA03W6VW0702

Witam. Już się poddałem i dlatego tu piszę szukając pomocy. Już jakiś czas temu zakupiłem używane radio samochodowe o symbolu NA03W6VW0702 do mojego VW Tourana,ale niestety jakiś czas leżało u mnie w szafce a teraz postanowiłem je zainstalować do mojego auta.
Nawigacja jest firmy iGO primo 9.6.13.319729,ale niestety mapy są stare i dlatego chciałem je zaktualizować...no i tu pojawił się problem. Skąd pobrać mapy i jak je zaktualizować?
Najważniejszym jednak problemem jest to,że nie mam pojęcia jakiej w ogóle firmy jest to radio.
Na pewno wiem,że jest to radio wyprodukowane na dalekim wschodzie...
Wyczytałem też,że mapy można zaktualizować na stronie naviextras.com tyle,że tam należy się zarejestrować. Próbowałem to zrobić i tu pojawił się największy problem,bo nie miałem pojęcia jaki rodzaj (firmę) wybrać radio a to jest niezbędne do zarejestrowania...czy mogę prosić o podpowiedzi?
Na prawdę już brakuje mi pomysłów jak to zrobić...

Z góry Dziękuję
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2020-02-18, 06:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18819
Wysłany: 2020-02-18, 07:03   

1. Jeżeli Primo jest legalne - tylko strona naviextras. Ale do tego potrzebny może byc nr licencji, który dostaje sie razem z urządzeniem lub dowód zakupu. Ale nie sądzę, by w Chinach ktos zawracał sobie głowę licencją

2.Jeżeli "lewe" - wystarczy wymiana plików *.fbl (patrz odnośniki w wątku "iGO - przydatne linki")


P.S. Dołączyłem do istniejącego wątku (z działu o iGO Android, a w tym radiu jest WinCE)
P.S.2 Producentem/sprzedawcą (?) na Aliexpresie jest ISUDAR: https://tiny.pl/t6scw .
_________________

 
 
huragan1971 
młodszy inspektor GPS
Bodzio


Wiek: 48
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 10
Skąd: Crewe
Wysłany: 2020-02-18, 10:39   

Dzięki za podpowiedzi. Radio to odkupiłem od kogoś,więc nie mam dowodu zakupu,ale wydaje mi się,że Primo jest jak najbardziej legalne,bo wchodziłem do menu i przy każdych mapach są jakby numery seryjne lub licencji. Poza tym jest jeszcze coś takiego SWID (Urządzenie/Karta): i tak jest 32 symbole składające się z liczb i dużych liter w dwóch rzędach. Nawet wszedłem na stronę naviextras i chciałem się zarejestrować no i tu pojawił się problem,bo nie wiem jaki rodzaj radia wybrać a w spisie na prawdę sporej ilości nie ma do wyboru ISUDAR i stąd moje pytanie co wybrać?
Oczywiście tam jest napisane,że trzeba zapłacić,żeby zaktualizować mapy,bo sa one z 2014 roku i jestem to w stanie zrobić tylko jak już pisałem nie wiem jaka nazwę radia mam wybrać.
Proszę o podpowiedzi.

p.s. już próbowałem "podmian plików" ,ale navi nie chciał wystartować w żaden sposób,więc wydaje się,że iGO jest jak najbardziej legalne.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18819
Wysłany: 2020-02-18, 11:23   

huragan1971 napisał/a:
próbowałem "podmian plików" ,ale navi nie chciał wystartować w żaden sposób

Legalne iGO wystartuje, ale wyrzuci komunikat o braku map lub licencji. Jak nie startowało, pewnie podmieniałes nie to, co trzeba. Które pliki i w którym folderze zzmieniałeś (pamiętaj o podaniu rozszerzenia)
W "lewym" iGO też są podane numery licencji i identyfikator SWID
_________________

 
 
huragan1971 
młodszy inspektor GPS
Bodzio


Wiek: 48
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 10
Skąd: Crewe
Wysłany: 2020-02-18, 12:31   

Podmieniałem tylko pliki z mapami. Pobrałem mapy,ale właśnie wiem wiem czy odpowiednie. Czy można tu gdzieś pobrać prawidłowe mapy a chodzi mi konkretnie o mapy europy. Szczerz mówiąc przerzuciłem zawartość karty na komputer i analizowałem te foldery a znajdują się tam 3 foldery IGO(a za tym jakieś chińskie znaki), Navitel, NavitelContent i plik device.nng

A wchodziłem tylko w folder IGO-content-maps i stamtąd wykasowałem wszystkie mapy i wrzuciłem te które pobrałem tylko coś mi nie pasowało,bo w innych folderach też są jakieś mapy np. Rosji,Ukrainy i innych państw,ale to w folderze NavoContent
Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem to wszystko...a to przykład jak wyglądają ścieżki do map: Poland_83_HERE_2014.Q4_150302 i tam są różne końcówki .fbl, .fba,.fda,.fsp,
Są też mapy Europy: Western_Europe_HERE_

Co mogę z tym zrobić?
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18819
Wysłany: 2020-02-18, 13:30   

Na początek wywal wszystko z CONTENT/MAP zostawiając tylko jeden plik, np. Polskę. Pliki map maja rozszerzenie FBL (więcej o rodzajach plików: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=22393 )

Jak uruchomi się program i będzie OK to go zamknij i zamien starą mape PL na nową: https://alterupload.com/?od46xp7ehpbtqgzfjs6p
Obserwuj i zapamiętaj komunikaty, jakie się pojawia na ekranie

Oczywiście, plików nie kasuj tylko kopiuj na kompa
_________________

 
 
huragan1971 
młodszy inspektor GPS
Bodzio


Wiek: 48
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 10
Skąd: Crewe
Wysłany: 2020-02-18, 17:13   

Ok. Dzięki za podpowiedź. Myślę,że wszystko dobrze zrozumiałem. Już usunąłem wszystko z folderu content/map tylko zostawiłem 4 pliki Poland_83_HERE_2104_Q4_150302 .fbl, .fda, .fpa, .fsp

Pobrałem mapę Polski z tego linku co mi przesłałeś,ale widzę,że tam jest więcej plików..
Będę na pewno potrzebował mapę całej Europy a przede wszystkim UK,bo tutaj mieszkam aktualnie.
Jeszcze pytanie a co z folderami Navitel i NavitelContent o i plik device.nnd po co one wg tutaj są?

Jeszcze jedno ważne pytanie. Czy mogę to wszystko przekopiować na inną (o większej pojemności karcie) czy muszę to robić na tej ,która jest w slocie a chodzi mi o to czy czasem karta,która mam w zestawie (w tym przypadku 8gb) nie jest w jakiś sposób sparowana z urządzeniem czy nie jest.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9625
Wysłany: 2020-02-19, 07:16   

Działa z mapą z linku? W takim razie masz wersję "specjalną" programu i nie jest przywiązany do urządzenia/karty. Możesz w każdej chwili przenieść na inna kartę

Foldery Navitel albo zawieraja fabryczna nawigację, albo Primo - bez srzutu ekranu z zawartością karty nic nie powiemy. Device.nng generuje Primo przy pierwszym uruchomieniu na danym urządzeniu.

Mapy do pobrania w dziale z linkami
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
huragan1971 
młodszy inspektor GPS
Bodzio


Wiek: 48
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 10
Skąd: Crewe
Wysłany: 2020-02-20, 16:29   

Witam Koledzy ponownie dopiero teraz i podzielę się moimi "kombinacjami',więc cała zawartość karty (8gb),która była w urządzenie skopiowałem na komputer potem wszystko to przekopiowałem na nowa kartę micro sd (16gb),ale z folderu iGO-content/map usunąłem wszystko a wgrałem tylko mapę Poli z podanego linku i bez problemu iGO ruszyło bez problemu mogłem wybrać adresy,więc dograłem też mapę UK (bo tu akurat mieszkam) i też bez problemu iGO się uruchomiło posprawdzałem sporo adresów i wszystko jest ok,więc teraz pozostaje mi pościągać wszystkie dostępne mapy z działu z linkami tyle,że zauważyłem,żeby je po kolei pobierać niestety będę musiał na prawdę poświęcić bardzo dużo czasu (pewnie z kilka dni :-) ). Czy jest jaka możliwość,żeby pobrać te mapy w inny(bezpłatny) sposób? Czy muszę to robić jak napisałem?
 
 
 
rawid 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 120
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-02-20, 19:01   

Europe HERE 2019.Q2 - 7 GB - Torrent

magnet:?xt=urn:btih:B1413DAEC5095DC386A3E2747691241DADB365FE

---------------------

Europe_TomTom_2019.06 - Torrent

magnet:?xt=urn:btih:8EB21617E5244CFB58B2551ADC8BE924019BBDFB
 
 
huragan1971 
młodszy inspektor GPS
Bodzio


Wiek: 48
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 10
Skąd: Crewe
Wysłany: 2020-02-20, 21:11   

Dzięki za podpowiedź. Tylko która lepsza? Która dokładniejsza? Którą pobrać?
 
 
 
rawid 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 120
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-02-20, 22:41   

Poczytaj w Google ..
lub przykładowo tutaj
https://www.gpspower.net/...country-29.html
 
 
huragan1971 
młodszy inspektor GPS
Bodzio


Wiek: 48
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 10
Skąd: Crewe
Wysłany: 2020-02-20, 22:44   

Dzięki za pomoc.
Już wiem dużo więcej...
Jeszcze ma tylko jedno pytanie,bo już przekopiowałem wszystko tak jak należy,ale...czy punkty poi maja być w też w folderze "map"? Czy w folderze "poi" a pytam nie bez przyczyny,bo zauważyłem,że po pobraniu z wcześniejszego linku mapę Polski wszystkie pliki były w jednym folderze natomiast gdy pobrałem z torrentów tam wszystko było podzielone na oddzielne foldery,więc jak to zrobić? I jeszcze jedno rozszerzenie (SPC) czy też ma być w folderze "map",bo patrząc w opis na tym forum w ogóle nie zauważyłem gdzie należy umieścić te pliki.
  
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18819
Wysłany: 2020-02-21, 06:31   

Zobacz tu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=22393

A jak szukać, aby znaleźć opisałem tu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573
_________________

  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10