Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Modecom Mx4 HD
Autor Wiadomość
ekuznar 
Waypoint


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 25
Wysłany: 2018-12-12, 16:43   Modecom Mx4 HD

Jak zmienic rozmiar ikon na pulpicie windows (WinCE). Sa tam 3 ikonki: my device, recycle bin i GPS ale sa troche za małe. Istnieje jakis sposob na zmiane ich rozmiarow. Sposob na to stosowany w np. Windows Vista tutaj nie działa.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18656
Wysłany: 2018-12-12, 18:35   

W fabrycznym menu nie zmienisz.
_________________

 
 
ekuznar 
Waypoint


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 25
Wysłany: 2018-12-12, 21:09   

jacekp1313 napisał/a:
W fabrycznym menu nie zmienisz.


A jest moze na forum opis jak to fabryczne menu zamienic na takie, w ktorym taka operacja bedzie mozliwa ?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4533
Skąd: Wawa
Wysłany: 2018-12-12, 21:22   

Nie
ekuznar napisał/a:
A jest moze na forum opis
Nie ma takiego opisu.
ekuznar napisał/a:
taka operacja bedzie mozliwa ?
Nie ma takiej możliwości, chyba, że sam napiszesz Windows CE.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9555
Wysłany: 2018-12-13, 07:11   

ekuznar napisał/a:
A jest moze na forum opis jak to fabryczne menu zamienic na takie, w ktorym taka operacja bedzie mozliwa ?
To się nazywa odblokowanie - wgrywasz jaiis panel z wątku o panelach (pod pozdzielcozść Twojego urządzenia) i ustawiasz w autostarcie.
Wykorzystaj opisy z MX3 HD: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=39588

Jeszcze jedno - po starcie ModeComa masz fabryczne menu , czy pulpit Windowsa ?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ekuznar 
Waypoint


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 25
Wysłany: 2018-12-13, 12:09   

Po starcie mam fabryczne menu
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5720
Wysłany: 2018-12-13, 13:08   

To jest w nim przycisk "nawigacja" i pod niego mozna podpiąć dowolny pulpit.
Lub też pod "ulubione" można bezpośrednio podpiąć programy nawigacyjne

Pulpit winCE jest jaki jest i nie zmienisz w nim rozmiaru ikon
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ekuznar 
Waypoint


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 25
Wysłany: 2018-12-14, 09:35   

Po zapoznaniu sie z trescia watkow wskazanych w dotychczasowej dyskusji i stwierdzeniu ze moje modecom mx4hd nie jest całkowicie odblokowane, mam pytanie: jak je odblokowac, ale tak krok po kroku. Jest gdzies taki opis ?.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18656
Wysłany: 2018-12-14, 09:59   

ekuznar napisał/a:
jak je odblokowac, ale tak krok po kroku. Jest gdzies taki opis ?.
jestem_ktoś napisał/a:
Wykorzystaj opisy z MX3 HD: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=39588
Tylko pytanioe, po co. Pulpit (fabryczny czy alternatywny) oglądasz przez kilka sekund, potem i tak włączasz program nawigacyjny.
A w ULUBIONYCH możesz mieć skróty do dziesiątek dowolnych,programów (nawigacyjnych, gier itp)
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5720
Wysłany: 2018-12-14, 14:21   

ekuznar napisał/a:
moje modecom mx4hd nie jest całkowicie odblokowane

To nieprawda. Modecomy MX sa odblokowane, a poza tym PO CP Ci odblokowanie , jesli jak pisalismy mozna podpiąć program nawigacyjny ( bądź panel ) pod przycisk NAWIGACJA , albo programy pod przycisk ULUBIONE w menu fabrycznym
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ekuznar 
Waypoint


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 25
Wysłany: 2018-12-14, 17:54   

Chyba nie konca sie zrozumielismy. Nie chodziło mi o to by rozne programy moc uruchamiac na MX4HD po PODPIECIU ich do fabrycznych przyciskow, ale by przekształcic MX4 z WinCE na cos na kształt PC'ta np. z windows xp majac na uwadze roznice w mozliwosciach obu windowsow i korzystac z MX4 tak jak sie korzysta z PC'ta z windows np. XP. Przykladowo na pulpicie windows'owym MX4 chcialbym umiescic sobie skroty do zainstalowanych programow i uruchamiac je przez klikniecie tych skrotow oraz miec dostep do windows explorera tak jak na PC'ie. Da sie takie "cuś" uzyskac na MX4HD ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9555
Wysłany: 2018-12-14, 18:10   

Nie. Skróty z pulpitu znikają po wyłączeniu urządzenia.
Można próbować napisac programik, który będzie je dodawał - cos jak http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9844
Ale moim zdaniem szkoda zachodu - lepiej wstawić CeCommandera do ULUBIONYCH i spod niego uruchamiać te programy
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4533
Skąd: Wawa
Wysłany: 2018-12-14, 20:32   

ekuznar napisał/a:
by przekształcic MX4 z WinCE na cos na kształt PC'ta np. z windows xp
Tu jest pulpit na wzór Windows XP :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=112807#112807




Tu jest pulpit na wzór Windows 7 :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=273354#273354
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5720
Wysłany: 2018-12-14, 20:59   

ekuznar napisał/a:
i korzystac z MX4 tak jak sie korzysta z PC'ta z windows

Korzystanie z pulpitu, ma ktorym możesz umieścić "skróty" do absolutnie dowolnego programu jest identyczne jak korzystanie z pulpitu win, poza szatą graficzna , oraz mozliwością obslugi samych "skrótów" z poziomu pulpitu, czyli dodawania, przenoszenia i usuwania ich.

Do tego powiedzmy jasno.. poza aplikacjami nawigacyjnymi jest w sumie kilkanaście użytecznych aplikacji , a kazdy zaawansowany pulpit ma je zaimplementowane.

Wiec - moim skromnym zdaniem - walczysz z wiatrakami
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10