Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Radary, POI - wyświetlanie, ostrzeganie
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6275
Wysłany: 2018-12-12, 20:14   

Mowie np.o tym:

Kieunek wskazywania radaru jest zgodny z pzrebiegiem linii kolejowej, a nie drogi.
Więc ostrzezenia nie będzie

P.S oczywiscie to może być jakis bląd interpretacji programu, dlatego zapytalem , czy testowales te pliki
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2018-12-12, 20:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 398
Wysłany: 2018-12-12, 20:16   

Zawsze można to samemu skorygować. Igo ma taką możliwość
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6275
Wysłany: 2018-12-12, 20:22   

przemek171070 napisał/a:
Zawsze można to samemu skorygować. Igo ma taką możliwość

Chwila. Testowaleś w koncu, czy nie ?
Bo jesli testowaleś to WSZYSTKIE punkty będa zgodne z droga, a jesli nie, to WSZYSTKIE , a przynajmniej zdedydowana większośc ( kwestia kąta skrzyzowania drogi i linii kolejowej ) będą wskazywaly kierunek linii
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 398
Wysłany: 2018-12-12, 20:33   

Wstawiłem to jako dodatek a nie jak coś co ratuje zycie. U mnie zdaje to egzamin, chociaż przyznaje, że nie przejechałem jeszcze całej Polski więc nie wiem jak wygląda to procentowo. Fakt zdarzają się pomyłki takie jak pokazałeś, ale je można własnoręcznie skorygować. Niewielkie odchyły takie jak pokazał geranium nie maja znaczenia, nawigacja ostrzega. Osobiście uważam,że ostrzeganie koliste jest wnerwiające bo jadąc obok torów mam co chwile ostrzeżenie o przejezdzie. a tak ostrzega mnie tylko gdy jadę na tory. Oczywiście tak jak wspomniałem wstawka jest tylko dodatkiem a do jazdy są oczy.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6275
Wysłany: 2018-12-12, 20:48   

OKI. wszystko powiedziane :-)
P.S kwestia dotyczyla tylko przejazdów, bo wszystkie czarne punkty etc,odnosisię tylko do drogi po ktorej sie poruszamy

P.S na marginesie:
Cytat:
Co jest w pliczku a_speedcam.zip , bo sama nazwa nic nie mowi ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 398
Wysłany: 2018-12-13, 08:05   

Dodatek a_aspeedcam - znaki drogowe na drodze, A-Alain - ostrzeżenia TTS oraz znaki drogowe w nawigacji od dostawcy mapy
 
 
dudi_p 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 18
Wysłany: 2018-12-27, 21:44   

Witam. Od jakiegoś czasu nurtuje mnie co to są za pliki w katalogu speedcam o rozszerzeniu pkcs#7 ? Są one potrzebne? Pozdrawiam.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6275
Wysłany: 2018-12-27, 21:49   

Nie ma w content/speedcam plików o takim rozszerzeniu.
Sa pliki o rozszerzeniu .spc ( pliki fotoradarów ) , które komutery z systemem windows rozpoznają jako certyfikaty pkcs#7 ( takie skojarzenie jest zapisane w rejestrze )
Po prostu - pliki roznych firm o identycznym rozszerzeniu mogą zawierać calkiem inne treści

P.S Wystarczy ( i nalezy !! ) wyłączyć w windowsie ukrywanie znanych rozszerzeń plików ) i prawdziwy swiat zacznie się wyłaniać spod matrixa ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
dudi_p 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 18
Wysłany: 2018-12-27, 21:56   

Dzięki :-)
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 546
Wysłany: 2018-12-28, 17:38   

Czy global_cfg ma coś związane w fotoradarami? Niektóre są modyfikowane pod Francję. O co chodzi? Bo nie wiem których używać?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6275
Wysłany: 2018-12-28, 17:59   

Baza radarów SCDB z 22.02.2019
Kategorie 1-5, jeden wspólny plik dla całej Europy
format .txt. Zawiera Niemcy

https://www89.zippyshare.com/v/brQl6WoQ/file.html

[ Dodano: 2019-03-05, 18:47 ]
Baza radarów SCDB z 4.03.2019
Kategorie 1-5 . Zawiera pliki "krajowe" jak i wspólny plik dla całej Europy. Nalezy wybrać ALBO pliki krajowe ALBO plik wspólny
format .txt. Zawiera Niemcy

https://www113.zippyshare.com/v/ATkgpVXZ/file.html
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
hayo
Waypoint


Dołączył: 03 Gru 2011
Posty: 22
Wysłany: 2019-04-07, 17:12   Fotoradary

Witam,

Od pewnego czasu w aktualizacjach map pojawiły się fotoradary ale w formacie "PKCS#7".
Starsze urządzenia wymagają zapisu w formacie "txt".
Czy jest jakiś sposób aby konwertować pliki z jednego formatu do drugiego ?
A może istnieje jakiś wpis do nawigacji który uruchomi obsługę plików w formacie PKCS#7.

Z góry dzięki i pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2019-04-07, 19:26 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6275
Wysłany: 2019-04-07, 17:54   

Nie istnieje format PKCS#7
Pliki sa w formacie .spc , a tylko komp posiada skojarzenie tego formatu do plikow certyfikatu, wiec pokazuje jako PKCS#7 ( wystarczy wyłaczyc w kompie ukrywanie znanych rozszerzeń plikow i wszystko się pokaze )
Nic nie trzeba konwertować, wystarczy wejśc w temat o iGO win CE i tam nawet ja wrzucam regularnie bazy fotoradarow w formacie .txt, których sam uzywam.

Link do tematu: http://www.my-navia.pl/vi...p=482976#482976
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
hayo
Waypoint


Dołączył: 03 Gru 2011
Posty: 22
Wysłany: 2019-04-07, 22:19   

Wielkie dzięki "no-taki", skorzystałem z Twojej bazy bo patent z wyłączaniem w kompie ukrywanie znanych rozszerzeń w moim XP nie zadziałał. Pozdrawiam.
 
 
szakal64 
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Wrz 2008
Posty: 283
Skąd: Z kosmosu
Wysłany: 2019-05-04, 14:57   

W ustawieniach Igo Primo 2- 9.6.5 mam wyłączone "fotoradary mobilne" a i tak są widoczne. Trzeba dodatkowo gdzieś coś wyłączyć ??
_________________
Modecom MX4 HD

http://filefox.pl/poleca/szakal64
Ściąganie plików przy pełnej prędkości za grosze!!!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10