Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
AutoMapa 6.25.1
Autor Wiadomość
Felix57 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 63
Dołączył: 31 Sty 2013
Posty: 9
Wysłany: 2018-12-31, 17:28   

Przed chwilą sprawdziłem u syna na legalnej AM Android i u niego pokazuje prawidłowo
 
 
Markopolo5311 
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2010
Posty: 33
Wysłany: 2018-12-31, 17:31   

A wpiszcie Rzeszów al. AK i macie numeracje. Niewiem dlaczego ale w każdym mieście tak się z niektórymi ulicami dzieje. Przykład Łódź ul Wojska Polskiego tak samo brak numeracji ale wpisać Łódź ul. WP i już numeracja jest. A ulica WP jest ulicą Wojska Polskiego. Na androidzie to samo. Czyli kombinują aby nie można było korzystać z witaminki.
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 195
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-12-31, 18:46   

tak jest, też na to zwróciłem uwagę, nie wiem czy nie ma to coś z dekomunizacją nazw ulic, może się mylę ale u mnie w legalu co nie wpiszesz, wszystko pokazuje prawidłowo!
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 814
Wysłany: 2018-12-31, 19:17   

Markopolo5311 napisał/a:
A wpiszcie Rzeszów al. AK i macie numeracje. Niewiem dlaczego ale w każdym mieście tak się z niektórymi ulicami dzieje.

To tylko takie przypuszczenie, ale być może dlatego że na mapie jest oznaczone tylko jako al.AK.



Na Androidzie (legal) niezależnie jak wpiszę nazwę (aleja Armii Krajowej, lub aleja AK) adresy pokazuje prawidło, czyli tak jak jest wpisana w wyszukiwarkę nazwa ulicy, (AK, lub pełna nazwa), z tym że jeszcze dziś do południa było "źle", czyli po wpisaniu "aleja Armii Krajowej" pokazywało - (bez nazwy), nie próbowałem wpisu "aleja AK". Być może właśnie jakaś aktualizacja związana z:

januszpe napisał/a:
nie wiem czy nie ma to coś z dekomunizacją nazw ulic,


Bo tak sądząc po tym:

januszpe napisał/a:
może się mylę ale u mnie w legalu co nie wpiszesz, wszystko pokazuje prawidłowo!


To jest to możliwe skoro legal pokazuje prawidłowo.

Na Windowsie jeżeli wpiszę pełną nazwę pokazuje adresy (bez nazwy) i numer, a jak wpiszę tylko aleja AK to pokazuje al. AK i numer.
Ostatnio zmieniony przez wojtek1234321 2018-12-31, 21:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sznuki 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 54
Skąd: Kosmos
Wysłany: 2018-12-31, 20:41   

wojtek1234321 napisał/a:
Na Windowsie jeżeli wpiszę pełną nazwę pokazuje adresy (bez nazwy) i numer, a jak wpiszę tylko aleja AK to pokazuje al. AK i numer.

Piszesz nieprawdę.
Na WinCE kiedy wpiszesz cały wyraz aleja, to dalej w propozycjach nie zobaczysz AK , tylko Armii Krajowej i w tym wariancie dalej nie zobaczysz nazwy ukicy, tylko same cyferki, więc adresu nie wskażesz.
Natomiast kiedy jako nazwę ulicy wpiszesz al , to dalej zobaczysz m.in. al. AK i po wybraniu dalej wyświetla adresy prawidłowo.
Podobnie, jeżeli jako nazwę ulicy wpiszesz ak , to na kolejnej stronie równiesz zobaczysz al. AK i jak poprzednio idąc dalej zobaczymy al. AK z numerami
Teraz już chyba wszystko jasne w kwestii Rzeszowa i alei Armii Krajowej.
Natomiast problem ul. Sabaudzkiej w Katowicach polega chyba na tym, że na tej ulicy nie widzę na mapie 1812 żadnego numeru (posesji), więc chyba w tym rzecz, bo trudno żeby AM proponowała w menu numery, których nie ma na mapie
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 814
Wysłany: 2018-12-31, 20:52   

Sznuki napisał/a:
Na WinCE kiedy wpiszesz cały wyraz aleja, to dalej w propozycjach nie zobaczysz AK , tylko Armii Krajowej i w tym wariancie dalej nie zobaczysz nazwy ukicy,

No przecież wyraźnie pisałem

[ Dodano: 2018-12-31, 20:52 ]
Na Windowsie jeżeli wpiszę pełną nazwę pokazuje adresy (bez nazwy) i numer,, (właśnie w takim układzie)
.


Być może źle to zrozumiałeś.

A tak jest przy "skrócie" nazwy:



[ Dodano: 2018-12-31, 21:02 ]
Sznuki napisał/a:
Piszesz nieprawdę.

Chyba jednak piszę prawdę, tylko trzeba czytać i rozumieć co się czyta, a nie tylko "po łebkach", i "być "wszystkowiedzącym"... :mrgreen: :mrgreen:

A teraz taka sprawa. Instalator pobrany z innego źródła, również "słodzony", zainstalowany i efekt taki:



I teraz nie wiadomo czy i gdzie leży wina, czy w "słodzeniu", czy w samym programie czy w sposobie instalacji. Ten instalator z forum u mnie nie chciał współpracować prawidłowo, niektórzy twierdzili że coś źle robię. Niektórzy co mają legala pisali że u nich pokazuje prawidłowo. A moje zdanie jest takie, że to jest chyba tylko wina "słodzenia" (być może). Chyba jednak instalator 6.25.1 nie poddaje się tak łatwo... a w programie jest wszystko OK.
 
 
Sznuki 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 54
Skąd: Kosmos
Wysłany: 2018-12-31, 22:38   

wojtek1234321 napisał/a:
... a jak wpiszę tylko aleja AK to pokazuje al. AK i numer.

Ja zrozumiałem dobrze, więc teraz Ci pogrubiłem, powiększyłem i podkolorowałem byś i Ty zrozumiał do czego się odniosłem.
Jeżeli wpiszesz cały wyraz "aleja" to nie zobaczysz dalej AK, tylko Armii Krajowej więc w efekcie - kicha.

I nie biczujmy już tego dalej, no chyba że ktoś chce sobie nabić postów.

wojtek1234321 napisał/a:
tylko trzeba czytać i rozumieć co się czyta, a nie tylko "po łebkach", i "być "wszystkowiedzącym"... :mrgreen: :mrgreen:

Wypraszam sobie
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 814
Wysłany: 2018-12-31, 23:02   

Sznuki napisał/a:
I nie biczujmy już tego dalej, no chyba że ktoś chce sobie nabić postów.

No "nie biczujmy", ale na postach mi nie zależy, tylko o rzetelne wyjaśnienie sprawy. Radziliście wcześniej żeby zwiększyć limity pamięci, nic nie dawało, że zła instalacja że inne przyczyny, ale moim zdaniem to wszystko tylko próżne pisanie. Dostępne "cukierki" naprawdę nie radzą sobie z programem 6.25.1, i gdybym miał jechać z tym programem "cukierkowanym" "gdzieś w nieznane" nie zaryzykował bym. Bo nie wiadomo co i kiedy mu "odbije" i przestanie nawigować.
Pisałem wyżej że zainstalowałem wersję z innego źródła niż to forum. Miała być "bezproblemowa", a guzik prawda, owszem do kilkunastu uruchomień, potem objawy jak poprzednio, tylko nie tak częste. Nie wiem jak działa oryginał "legalny" ale mimo to twierdze na 100% że to jest efekt potraktowania "cukierkiem", który jeszcze nie działa tak jak trzeba i generuje błędy w programie. Bo nawet widać po tym "złym" pokazywaniu adresów, ulic, że to raczej nie jest błąd oryginalnego programu, bo niby wszystkie dane są w programie i mapach.
 
 
Sznuki 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 54
Skąd: Kosmos
Wysłany: 2018-12-31, 23:22   

wojtek1234321 napisał/a:
Nie wiem jak działa oryginał "legalny" ale mimo to twierdze na 100% że to jest efekt potraktowania "cukierkiem", który jeszcze nie działa tak jak trzeba i generuje błędy w programie. Bo nawet widać po tym "złym" pokazywaniu adresów, ulic, że to raczej nie jest błąd oryginalnego programu, bo niby wszystkie dane są w programie i mapach.

Zarzucasz kolego innym, że nie czytają ze zrozumieniem, więc polecam uważną lekturę tego wpisu:
Polecam
Gdyby coś było niezrozumiałe, to może za drugim, ew. trzecim razem załapiesz.
By Ci ułatwić, pozwolę sobie zacytować
Cytat:
Ja te adresy sprawdzałem na oryginalnych i licencjonowanych wersjach 6.24 i 6.25.1 (obie z mapą 1812 PL) zainstalowanych z oryginalnych instalatorów na WinCE. W przypadku 6.24 efekt jak opisał wyżej Felix.

==================
... i na tym END z mojej strony - szkoda klawiatury
Ostatnio zmieniony przez Sznuki 2019-01-01, 12:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2019-01-01, 11:46   

Nie instalowałem AM na Windows tylko na swoim Larku.
Sprawdziłem to co opisujecie i u mnie jest ok. AM pobrana z linkowni craked.









Zainstalowałem na laptopie i też jest Ok.







_________________
Poradniki
 
 
Sznuki 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 54
Skąd: Kosmos
Wysłany: 2019-01-01, 12:35   

Google,
Potwierdzam w całej rozciągłości to co pokazałeś wyżej - mówimy o 6.25.1_1812
Problem w tym, że co niektórzy pisząc w temacie 6.25.1 , opisują bolączki jakie występują w przypadku kompilacji 6.24_1812.

Używając 6.25 z mapą 1812, bez względu czy w przypadku Rzeszowa wklepiemy jako ulicę al. AK , czy aleja Armii Krajowej, zobaczymy dalej prawidłowe pełne nazwy alei wraz z numeracją.
Pozdrawiam

Edit. Tak z ciekawości zapytam - jak długo po zamknięciu programu 6.25.1 na Larku, oglądasz komunikat o zwalnianiu zasobów i by nie wyłączać urządzenia ?
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2019-01-01, 15:57   

Felix57 napisał/a:
Mam pytanie czy u was też występuje problem braku możliwości wyboru numerów posesji na niektórych ulicach np. Rzeszów aleja Armii Krajowej czy Katowice pierwsza ulica na literę S.
U mnie na Androidzie jak i win CE oraz komputerze nawet z programem 6.24 jest to samo.
BABOL MAPA czy coś u mnie nie tak
Dzięki za zainteresowanie już wiem ze to problem mapy czyli BABOL.


Tu pisze że ,,nawet,, czyli również z wersją ostatnią chodź tego user nie napisał a szkoda.



Cytat:
Edit. Tak z ciekawości zapytam - jak długo po zamknięciu programu 6.25.1 na Larku, oglądasz komunikat o zwalnianiu zasobów i by nie wyłączać urządzenia ?
Jakieś 15-17 sekund.
_________________
Poradniki
 
 
pieklo 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Sty 2010
Posty: 8
Wysłany: 2019-01-01, 16:56   

No, a nie macie takich problemów na 6.25.1, jak opisywał kolega Mancjusz na 2 str. wątku? Bo ja też mam MX3HD i ogólnie wszystko działa ok, ale już w trasie nawigacja totalnie zaczyna zamulać i jest praktycznie nieużywalna.
 
 
ipaq316 
Waypoint
ipaq316


Dołączył: 14 Sty 2009
Posty: 27
Wysłany: 2019-01-01, 19:03   

Potwierdzam uwagi kolegi "Pieklo". Podczas praktycznego sprawdzania nawigacji w trasie po kilku kilometrach automapa się zawiesza - pomaga dopiero reset urządzenia. Również podczas zjechania z wytyczonej trasy automapa zaczyna przeliczać nową trasę i się zawiesza. Urządzenie: Ipaq316, win.CE, automapa z linkowni.
 
 
Mancjusz 
Waypoint
Manta 430



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Mar 2010
Posty: 81
Skąd: PL
Wysłany: 2019-01-02, 16:43   

Ktoś się bawił patentem zapodanym w linkowni przez kol. sebastian1979r?? Mnie się jeszcze zejdzie ze ściągnięciem :P
_________________
Pozdrawiam Mancjusz :-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 11